Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Nad lyžovačkou visí otáznik, Slováci sa zariadili po svojom: Aha, čo sa dialo v Tatrách

Ľudia si prišli užiť zimné radovánky. Aj keď do oficiálneho začiatku meteorologickej zimy je ešte ďaleko a otvorenie zimnej sezóny by sa mohlo uskutočniť o niekoľko dní, svah Interski na Štrbskom Plese bol počas víkendu plný ľudí.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Lyžiari, snoubordisti, sánkari, bobisti aj turisti si užívali technický sneh a slnečné lúče plným priehrštím. Zimnú sezónu plánujú otvoriť vo Vysokých a Nízkych Tatrách už 4. decembra. Ako to bude naozaj, to nezávisí len od poveternostnej, ale najmä od epidemiologickej situácie. Bežní smrteľníci si však počas posledného novembrového víkendu otvorili sezónu sami - aj bez vlekov a lanoviek.

Na Štrbské Pleso si prišli užiť snehovú nádielku ľudia z celého Slovenska. Na svahu Interski, ktorý je už z veľkej väčšiny pokrytý technickým snehom, sa lyžovalo, bežkovalo, jazdilo na snoubordoch i na sánkach. „Bolo to najmä o radosti detí, ktoré s rodičmi využili pripravený sneh na zjazdovkách na prvú guľovačku a sánkovačku v prírode,“ tešil sa z ľudí na svahu hovorca TMR Marián Galajda. „Zima sa blíži, podľa predpovedí by nám mala pomôcť aj Perinbaba, takže dúfame, že štát spolu s prevádzkovateľmi čím skôr nastaví také pravidlá, aby si ľudia mohli užiť bezpečnú zimnú dovolenku vrátane lyžovačky.“

 

Bola to zábava

Rodinka z Košíc sa prišla s dvoma malými dcérkami zabaviť na boboch. „Na Štrbskom Plese bolo dosť snehu na to, aby sme sa dokázali vyšantiť s dcérkami Kristínkou (5) a Klárkou (10). Nemôžeme predsa stále sedieť doma,“ tešili sa z príjemnej zimnej pohody mamička Zita (39) a otec Martin (39). Neďaleko nich si postavili prekážkovú dráhu mladí snoubordisti.

Usmiata Laura (22) sa priznala, že na snehu je túto sezónu prvýkrát: „Nemohla som to už vydržať. Kamaráti sa chválili fotkami a zážitkami na snehu, tak som to išla vyskúšať aj ja. Ktovie, aká bude zima a aké budú najbližšie dni.“ Na kopci sme stretli aj rodinu, ktorá v máji ušla pred koronou z ostrova Maurícius na Slovensko. Miloš (46) a Lenka (39) zobrali syna Alaina (5) na svah a ten sa nevedel nasýtiť bielej nádhery. „Dnes prvýkrát v živote videl a zažil sneh. Najprv nevedel, čo to je, a keď zistil, čo všetko sa s ním dá robiť, nevedel prestať,“ prezradila mama Lenka.

Odštartuje sezóna až 10. januára?

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal sa vyjadril, že je ohľadne otvárania slovenských lyžiarskych stredísk čoraz pesimistickejší. Tvrdí, že prichádzajú signály napríklad z Nemecka a Francúzska, že sezóna by sa mohla oficiálne začať až 10. januára 2021. Minister deklaruje, že Slovensko nepôjde proti prúdu, keďže medzi krajinami existuje dohoda, že si nebudú navzájom kradnúť turistov a umelo zvyšovať mobilitu obyvateľstva. Ministerstvo pripravilo návrh, za akých podmienok by sa naše strediská mohli otvoriť. „Je to celé postavené najmä na testovaní v kombinácii s opatreniami,“ uviedol minister s tým, že detaily nechce prezrádzať skôr, ako sa s materiálom oboznámi pandemická komisia a krízový štáb.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie
Anna Záborská
20. rokov v EÚ: Záborská bola pri rokovaniach, dnes má o budúcnosti jasnú predstavu: Je za zrušenie veta?