Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2020 05:00 | Správy | Domáce správy

Kollárove návštevy v nemocnici mali dohru: Za hádky pykajú sestričky, na ich stranu sa postavila Čaputová

Šéfa parlamentu Borisa Kollára (55) dnes po niekoľkých týždňoch prepúšťajú z Nemocnice sv. Michala v hlavnom meste, kde sa zotavoval z autonehody.

Nadštandardná izba

Riaditeľ nemocnice takisto hovorí, že Kollár má výnimku, čo sa týka návštev. „Pán Kollár ošetrujúceho lekára o svojich návštevách informoval a pri všetkých musela byť dodržaná podmienka prísnych protiepidemiologických opatrení,“ hovorí Delej s tým, Kollár leží v nadštandardnej izbe, ktorá je prioritne určená pre vládnych činiteľov a je mimo iných oddelení. „Izba sa nachádza na poschodí, kde sú aj lôžkové oddelenia, má však samostatný prístup so samostatným výťahom, schodiskom a stavebne je odčlenená od oddelenia,“ objasňuje riaditeľ. Podľa neho Kollára pre dobrý zdravotný stav v piatok prepustia z nemocnice.

Kollárove návštevy v nemocnici počas pandémie však vyvolali na Slovensku veľké pobúrenie. Problémom je, že bežní ľudia sa často nedostanú k svojim ťažko chorým príbuzným práve pre prísne opatrenia zavedené v zdravotníckych zariadeniach. Mnohí to označujú za papalášizmus.

„Dopredu, keď som sem prišiel, som sa s vedením nemocnice dohodol, s mojím ošetrujúcim lekárom, že chcem odbremeniť sestričky, zdravotný personál tým, aby sa nemuseli o mňa 24 hodín starať, ale že to urobí štyri - päť mojich najbližších, moja rodina, ktorí sa budú o mňa starať,“ vysvetlil Kollár so slovami, že po príchode do nemocnice si nevedel sám ani umyť zuby. Šéf parlamentu dodal, že sestričky sú v nemocnici fajn, až na výnimku. „Vždy sa nájde čierna ovca, ktorá proste ten dojem z toho celého pokazí,“ uzavrel Kollár.

Otvoriť galériu

Mali písomný súhlas

Nový Čas sa spojil s Rezešovou, ktorá bola v minulosti vydatá za bohatého košického podnikateľa Júliusa Rezeša a do chomúta sa jej ako jedinej podarilo dostať aj Kollára. V roku 2008 sa zobrali v Las Vegas, o dva roky neskôr sa rozviedli. Dieťa spolu nemali. Potvrdila, že sa v nemocnici striedala s ďalšími ľuďmi. „Všetci sme dostali písomné prehlásenie od ošetrujúceho lekára o tom, že súhlasí s tým, a máme povolenie od neho aj od nemocnice na to, aby sme tu tento servis pre Borisa zabezpečovali,“ bráni sa Rezešová, ktorá v súčasnosti používa prie­zvisko Antal.

Riaditeľ potopil vrchnú sestru

Branislav Delej, riaditeľ Nemocnice sv. Michala v Bratislave

- O slovnom konflikte medzi pánom Kollárom a vrchnou sestrou oddelenia som bol informovaný pánom Kollárom. Bola pri tom prítomná aj námestníčka pre ošetrovateľstvo. Nasledujúci deň som si vypočul aj stanovisko vrchnej sestry oddelenia. Vyčítal som jej neprofesionálny prístup správania sa k pacientovi a vzhľadom na informácie, ktoré som mal, by som postupoval rovnako aj v prípade, ak by nešlo o pána Kollára, ale o akéhokoľvek iného pacienta.

Námestníčku som zároveň požiadal, aby celý prípad uzavrela a rozhodla o vyvodení dôsledkov. Písomný zápis z jej pohovorov s personálom, ktorý mi následne predložila, bol uzavretý napomenutím zdravotných sestier, podľa ktorého ich správanie sa nebolo v súlade s etickým kódexom zdravotníckeho pracovníka.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: len, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva