Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2020 14:52 | Šport | Šport mix

Komplikácie vo Fínsku: Sestry Fialkové prídu až o štyri individuálne štarty!

Sedmička členov slovenskej biatlonovej reprezentácie vrátane sestier Paulíny a Ivony Fialkových a ich trénerov musí zostať v prísnej izolácii vo švédskom Štokholme minimálne sedem dní od pozitívneho testovania.

To v praxi znamená, že sa nemôžu dať pretestovať a elitné slovenské biatlonistky nútene vynechajú nielen prvé, ale aj druhé kolo nového ročníka Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti.

"Ďalšie testovanie budú môcť absolvovať až v utorok 1. decembra a výsledky sa dozvedia v stredu. Z toho vyplýva, že sa za žiadnych okolností nebudú môcť zúčastniť na štvrtkových rýchlostných pretekoch 2. kola SP v Kontiolahti, pretože by nestihli ešte ďalšie vstupné testovanie do tzv. bubliny SP vo Fínsku," informoval prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár v tlačovej správe.

Paulína a Ivona Fialkové teda prídu o štyri individuálne štarty. Presne taký počet pretekov sa bude na konci sezóny škrtať po úprave pravidiel Medzinárodnej biatlonovej únie. "Teoreticky mohli stihnúť štafetu, no bez adekvátneho tréningu. Preto s najväčšou pravdepodobnosťou budúci štvrtok "Fialky" odletia do Rakúska, kde budú napríklad v Obertilliachu dobiehať tréningový deficit spôsobený karanténou. Súťaže v Hochfilzene sa začínajú 11. decembra," doplnil Vozár.

 

Reprezentačný tréner žien Lukáš Daubner vo štvrtok donominoval ďalšie dve pretekárky, ktoré v nedeľu spolu s ním, servismanom Matúšom Ondrejkom a fyzioterapeutom Marekom Vrbom odcestujú do Kontiolahti, aby doplnili duo Veronika Machyniaková - Henrieta Horvátová. To aby Slovensko mohlo postaviť štafetu. Budú to debutantky v najvyššej lige Aneta Smerčiaková a Júlia Machyniaková.

Daubner sa z objektívnych dôvodov rozhodol donominovať pretekárky z jeho tréningovej skupiny, kde zostal "Čierny Peter" na základe kontrolných pretekov v rukách Lucie Michaličkovej. Smolu majú dvojičky Mária a Zuzana Remeňové pripravujúce sa s trénerom Petrom Kazárom. Sú rovnaký ročník 2000 ako Júlia Machyniaková a majú aj veľmi podobnú výkonnosť, ale len nedávno začali záverečnú prípravu pred sezónou, pretože v decembri IBU žiadne podujatia mimo SP neorganizuje. Machyniaková so Smerčiakovou ju už majú za sebou. Preto by mali byť v tomto svetle pripravené lepšie.

Zvyšok slovenského tímu mal vo Fínsku negatívne výsledky testov a pripravuje sa na sobotňajší štart sezóny. Tento týždeň musia zvládnuť bez fyzioterapeuta, čo je v profesionálnom športe žalostná rarita. Zaujímavosťou je, že servismani Dušan Otčenáš so Samuelom Závalcom do dejiska SP úspešne prišli, ale po strastiplnej ceste s plným autom materiálu.

"Z Banskej Bystrice vyrazili v sobotu o 6.00 h a do hotela v Joensu dorazili v stredu o 20.00 h. Cesta im trvala 110 hodín počas ktorej im vypršala platnosť testov, teda museli sa znova testovať vo Švédsku a trajekt im meškal tak, že napokon bolo pre nich lepšie dopraviť sa do Fínska po súši. Dostali sa tak k Severnému polárnemu kruhu s obrovskou obchádzkou. Otčenáš túto cestu dostal ako 'darček' k sobotňajším 60. narodeninám. Perličkou je, že medzi touto dvojicou je 37 ročný vekový rozdiel," informoval Slovenský zväz biatlonu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Adrián podľa spoluhráčov zomrel nečakane.
Nečakane zomrel mladý športovec z Považskej Bystrice! Zronení spoluhráči: Aďo, budeš nám chýbať
Diaľnica D1 smerom na Brno pod vodou.
Foto
Česko je na nohách! Prívalové dažde im komplikujú život: Pripravujú sa na najhoršie
Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezidenta Emmanuel Macron.
Rusko si zavolalo na koberček francúzskeho veľvyslanca: Slová Macrona ich pobúrili
Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči