Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.11.2020 08:56 | Správy | Politika

Čo nás čaká?! Matovič dal Sulíkovi konečnú, minister chystá plán v karanténe

Drsné slová na adresu koaličného partnera! Premiér Igor Matovič (47) vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka (52), aby pripravil plán na porazenie COVID-u.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

„Domácu úlohu“ mal odovzdať do uplynulej nedele večer, to sa však nestalo. Šéf liberálov v ten deň len prilietal z pracovnej dovolenky v Dubaji. Matovič tak avizuje, že sa odteraz už nenechá vyrušovať podrazmi od strany SaS. Ako reaguje na tieto útoky koaličná strana?!

Matovič chcel od Sulíka plán, ako dostať počet denných prípadov pod 500 a zároveň mať otvorené všetky prevádzky a školy. Čas mu dal do uplynulej nedele. Sulík však tento termín nestihol, keďže celý minulý týždeň strávil v slnečnom Dubaji, kde riešil aj svetovú výstavu Expo. Priletel len v nedeľu a teraz ak nemá výnimku, by mal byť v domácej izolácii a následne by sa mal na piaty deň podrobiť testu.

Sulík však plán na porazenie koronakrízy nezavrhol a v karanténe na ňom ďalej pracuje. Hotový by mal byť v priebehu tohto týždňa a predstaviť ho chce najprv premiérovi. Pomáha mu s ním aj straníčka Jana Bittó Cigániková. „Pracujeme na pláne, ktorým by sme chceli zlepšiť chaotickú situáciu na Slovensku. Je to pandemický plán, nie domáca úloha. Pán premiér nás poprosil o pomoc a my by sme mu radi pomohli a predstavili náš plán, no uvidíme, či bude mať ešte záujem. Ak by nemal, zrejme aspoň verejnosti predstavíme, ako by sme si to predstavovali,“ povedala nám Cigániková.

 

Matovič: Minister úlohu odignoroval

Otázne teda je, či Matovič bude ešte chcieť plán vidieť. Novému Času na túto otázku neodpovedal. Z jeho statusu na facebooku to však vyzerá tak, že už je neskoro. „Nemôžeme ďalšie dni čakať, kým sa niekomu uráči. Dvadsať ľudí denne umiera, ich život nepočká. Státisíce detí nie sú v školách, ich osud tiež nepočká. Tisícky de facto zatvorených reštaurácií tiež nemôžu doplácať na to, že sa niekomu nechce či niekto nevie.

Takže konečná. Keďže pán minister úplne odignoroval legitímne danú úlohu, nemôžu ľudia viac na jeho nekonanie doplácať,“ rozhorčil sa Matovič, ktorý dodáva, že sa už nenechá vyrušovať žiadnym podrazom zo strany SaS. Sulíkovi odkazuje, že ho mal rád, aj keď si z neho robil posmešky a aj keď „huckal svojich ľudí proti nášmu hnutiu“.

V pondelok sa koronakrízou zaoberali členovia Ústredného krízového štábu. Vláda potvrdila, že avizované plošné testovanie, ktoré je naplánované na tento víkend, sa uskutoční. „Zhodli sme sa, že tentoraz to bude však na úplne dobrovoľnej báze. Chceme vidieť, ako k tomu pristúpia občania aj predstavitelia samospráv,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď. Testovať sa bude tam, kde bola miera pozitivity nad 1 %.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?