Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Žena predstierala, že má rakovinu a prosila o peniaze: Vyzbierané tisíce premárnila na luxusný život

Žena predstierala rakovinu vaječníkov, a od súcitných ľudí získala finančné dary vo výške viac ako 50 000 eur. Minula ich na luxusný životný štýl.

Nicole Elkabbass (42) tvrdila, že lekárske vyšetrenia a liečba sú veľmi drahé a na svoj bankový účet si nechala previesť charitatívne peniaze z účtu GoFundMe, informuje portál Daily Mail. Nicole popiera, že by sa dopustila podvodu. Peniaze na svoj účet získala od 5. februára do 9. augusta 2018.

Prokurátor Ben Irwin na súde uviedol, že Elkabbass tieto peniaze nepotrebuje ani nepoužíva na liečbu rakoviny a nikdy jej ani diagnostikovaná nebola.

 

Povedal porote, že obrovské peňažné sumy namiesto toho minula na online hazardné hry, zaplatenie starých dlhov, cestovanie a zaplatenie jej honosného životného štýlu. Kupovala napríklad veľmi drahé lístky na futbalové zápasy a platila vysoké účty v reštauráciách. Za jeden lístok na zápas zaplatila aj viac ako 4 000 eur. 

Na internete bola založená charitatívna zbierka s názvom „Nicole potrebuje našu pomoc pri liečbe“. Stránka bola napísaná v tretej osobe a založila ju jej matka Nicole. Verejnosť sa snažili pritiahnuť tým, že ju opísala ako krásnu dcéru a milujúcu mamu jedenásťročného syna. Zašli až tak ďaleko, že zverejnili fotografiu, na ktorej Elkabbass leží zúbožená na nemocničnom lôžku. Fotka v skutočnosti pochádzala z jej predošlej operácie na odstránenie žlčníka, ktorú podstúpila v decembri 2017, informoval súd. 

Operácia v súkromnej nemocnici bola podľa prokurátora Irwina hradená zo súkromného zdravotného poistenia a absolútne nesúvisela s rakovinou. Fotografia slúžila len na získanie sympatií ľudí.  Jedna žena, podľa pána Irwina, previedla na účet Nicole viac ako 5000 eur, lebo uverila jej klamstvám a chcela pomôcť. Porote na súde bolo povedané, že Elkabbass, ktorú obhajuje právnik Oliver Kirk, sa dokonca údajne osobne stretla s dobrým samaritánom, aby ho osobne presvedčila, že potrebuje viac hotovosti. Ten jej potom daroval približne 6 500 eur.  

Elkabbass, z Broadstairs vo Veľkej Británii, sedela v lavici obžalovaných. „Nikdy v živote som to nepovedala!“ vybuchla v reakcii na pána Irwina, keď opisoval jej klamstvá o tom, že sa lieči na rakovinu.  Keď ju na policajnej stanici vypočúvali, opakovane trvala na tom, že má rakovinu, a pripustila, že si založila účet na stránke GoFundMe. Pravda sa začala drať na povrch, až keď prehovorila o hazardných hrách a gamblingu.  Pán Irwin na súde povedal: „Získané peniaze nepoužila na liečbu rakoviny, lebo ich na liečbu rakoviny nepotrebovala. Pani Elkabbassová ich namiesto toho použila na hazard, zaplatenie starých dlhov a financovanie svojho drahého životného štýlu.“

Prvým svedkom bol gynekológ Nicholas Morris, ktorý sa prvýkrát stretol s Nicole na charitatívnej večeri v januári 2017. Uviedol, že nie je jeho pacientkou a nikdy predtým ju neliečil ani s ňou nehovoril o jej zdraví. Elkabbass ale hovorí, že pánovi Morrisovi 18. marca 2018 písala e-mail, v ktorom tvrdí, že sa už dva mesiace necíti dobre a že má obavy z cysty na vaječníkoch a maternici. V súvislosti s touto komunikáciou povedala súdu, že ju po odstránení žlčníka čaká ešte jedna operácia.  Dúfa však v rýchle zotavenie a zostáva pozitívna.  Pochválila sa tiež tým, že má dobré zdravotné poistenie, ktoré jej doteraz hradilo výdavky spojené s operáciou. 

23. februára zaslala doktorovi Morrisovi správu, v ktorej uviedla, že „bude možno potrebovať jeho odbornú lekársku radu“ a on odpovedal: „Samozrejme, mal som o vás strach“. Potom jej dal kontakt na Andyho Nordina, chirurga ktorý by ju mohol operovať, keď sa mu zverila s obavou, že môže mať rakovinu vaječníkov. Doktor Morris nerozumel, prečo sa na neho Nicole naštvala, keď o jej prípade hovoril s kolegami. Keď mu oznámila, že založila charitatívnu zbierku, aby získala peniaze na drahú liečbu, snažil sa jej to vyhovoriť. Keď však gynekológ uvidel fotografiu jej GoFundMe účtu, na ktorej leží na nemocničnom lôžku, spoznal tapetu a záclony zo súkromnej nemocnice Spencer, kde predtým pracoval.

Elkabbass popiera, že ľuďom klamala o jej diagnóze s cieľom získať peniaze na ošetrenie. Popiera tiež, že vlastní peniaze vyzbierané z charitatívnych darov od ľudí, ktorí jej ich posielali na účet.

Súd naďalej pokračuje.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Potrebujete hlasovací preukaz? Požiadať oň môžete do tohto termínu
Polícia v nedeľu riešila vodičov pod vplyvom alkoholu, obvinila ich
Foto
Z FOTO sa vám zastaví rozum: Otrasné, koľko vodiči cez víkend nafúkali! Polícia vyzýva verejnosť
Miroslav Imrich († 71) zrejme spáchal samovraždu.
ŠOK! Známeho českého speváka († 71) našli mŕtveho: Mrazivé, kde skonal... Prekliate miesto?
Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Obmedzenia na diaľnici D2: V tomto úseku buďte trpezliví! Prejazdný je len jeden pruh
Monika Beňová
Foto
Beňová zostala ZHROZENÁ, akú správu dostala: Mám 55 rokov ale... šialené, sú to BLÁZNI!
Na snímke podnikateľ Michal Suchoba prichádza na súdne pojednávanie v kauze Mýtnik.
Aktualizované
Kauza Očistec má dohru: Podnikateľ Suchoba dostal trest! Takto dopadol
Foto
Poplach v českom tíme: V generálke totálne vyhoreli, tvrdá kritika hviezdy z NHL!
35-ročný vodič pravdepodobne z dôvodu mikrospánku zrazil 59-ročného muža.
Foto
Smutné ráno v Žarnovici: Muža († 59) nezachránila ani reflexná vesta, zrazilo ho auto
Na Aničku je hrdý aj tréner Krzysztof Cap.
FotoVáš Tip
Gymnazistka Anička trénuje v Žarnovici na svetové i európske majstrovstvá: Jediná plochodrážnička na Slovensku!
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Zlé správy: Ceny energií sa blížia k tohoročným maximám! O koľko sa zvýšili?