Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2020 18:30 | TOP Čas
Foto

Narodila sa bez maternice, snaha o vlastné bábätko bola márna: Teraz je všetko inak!

Keď mala Kitty 16 rokov, vyhľadala pomoc lekárov, pretože ešte nedostala prvú menštruáciu. Dozvedela sa zdrvujúcu správu, nikdy nebude môcť mať vlastné deti!

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Ako uvádza portál The Sun, diagnostikovali jej takzvaný MRKH syndróm, čo znamená, že sa teraz už 32-ročná Kitty Cunningham narodila bez maternice. Keď jej lekári v 16-tich rokoch oznámili zdrvujúcu správu, bola podľa jej slov šokovaná, zmätená a bolo to pre ňu poriadne strašidelné.

Keď mala Kitty a jej manžel James (31) svadbu, stále museli počúvať tú istú otázku: Kedy budete mať deti? „V tom čase to bol pre mňa nepríjemný rozhovor, ktorý ma vždy rozrušil. Zvykli sme im odpovedať, že nemám maternicu, a tak budeme musieť nechať vynosiť naše dieťa náhradnej matke. Keď sme to hovorili ľuďom, znelo to, akoby sme už mali plán. Ale my sme ho v skutočnosti vôbec nemali,“ priznáva Kitty.

V roku 2018 sa manželia rozhodli, že si zistia, aké majú možnosti. Zúčastnili sa podujatia, ktoré pomáha budúcim rodičom a náhradným matkám nadviazať kontakt, a práve tam sa zoznámili s Jemmou Black (34), ktorá bola v 14. týždni tehotenstva s dieťatkom, ktoré nosila cudzím ľuďom. Neznáma žena im zmenila život od základov.

 

Napriek tomu, že mali manželia obavy, s Jemmou sa stali blízki priatelia a ona im prisľúbila, že sa stane ich náhradnou matkou a vynosí im dieťatko. „Mám pocit, že som bola v 35. týždni tehotenstva, keď mi napadlo: Bože, mohla by som im pomôcť. Nemala som o tom pochybnosti. Medzi nami bolo prirodzené spojenie a vďaka tomu to bolo naozaj skutočné,“ vysvetľuje svoje pocity náhradná matka Jemma.

Lekári odobrali Kitty vajíčko, ktoré umelo oplodnili Jamesovými spermiami a následne ich vložili do lona náhradnej matky Jemmy. Šesť dní po zákroku mala pozitívny tehotenský test, mladým manželom sa začal život meniť od základov. „Nemohla som tomu uveriť. Môj manžel bol v absolútnom šoku. Plakala som a on tam len sedel a povedal: Myslím, že omdlievam. Boli sme neskutočne šťastní,“ opisuje ich pocity dojatá Kitty.

„Jemma dosť často trpela rannými nevoľnosťami, a tak sme cez víkendy brávali jej deti do parku alebo na obed,“ vysvetľuje Kitty, ktorá spolu s manželom bola pri všetkých dôležitých vyšetreniach pri Jemme. Nikdy nerobila žiadne rozhodnutie bez toho, aby jej ho schválili budúci rodičia. Jemma priviedla chlapčeka na svet u nej doma v Birminghame v bazéne. Manželia boli pri nej a Kitty sedela počas pôrodu vo vode vedľa nej.

„Bola som nervózna, pretože konzultant v nemocnici Jemme odporučil cisársky rez, pretože bol náš Jasper príliš veľký. Varoval ju, že ak by sa mu počas pôrodu zachytilo ramienko, bude mať 8 minút na prevoz do nemocnice, inak by to nemusel prežiť. Museli sme jej dôverovať,“ vysvetľuje Kitty. Všetko nakoniec dopadlo dobre a pôrod prebehol ako „z učebnice“.

Jasper sa narodil 4. októbra a vážil viac ako 4000 gramov. Kitty sa čím ďalej, tým viac cíti ako skutočná mama. „Vyzerá presne ako ja. Nebola som na to pripravená. Je náš malý diamant,“ povedala dojatá Kitty. S náhradnou mamou Jemmou, ktorá manželom splnila životný sen, sú stále v kontakte a sú „najlepšími priateľmi“.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Šimkovičová má ťažké srdce na herca Ľuboša Kostelného.
Útok Kostelného na Martinu Šimkovičovú?! Ako reaguje SND a TOTO tvrdia diváci po predstavení
František si pripísal unikátny rekord.
Parádny rekord najsilnejšieho Slováka: Neuveriteľné VIDEO, po ktorom vám František vyrazí dych!
(ilustračné foto)
Zdražovanie elektriny: Čaká naše peňaženky KATASTROFA? Na čo upozorňuje expert na energie
Prečovčatá vystupovali s najväčšími esami vtedajšej populárnej hudby u nás ako Hana Zagorová.
Foto
Spevácky súbor oslavuje 50 rokov: Vystupoval aj s legendárnou Zagorovou! Vznikol naozaj nečakane
Ivanovu lekári varovali, že veľké množstvo výplne v tvári môže byť život ohrozujúce.
Foto
Andrea sa chváli najväčšími perami na svete: Lekár pred ňou zavrel dvere! Prečo iný spravil výnimku?
Alpacas looking at camera. They are very curious!
Foto
Rozkošná alpaka sa narodila inak, ako ostatné: Aj vám pripomína malého čertíka? To musíte vidieť!
Bionická včela je takmer ako živá.
Foto
Žiadne sci-fi, ale skutočnosť: Bionická včela sa možno raz ocitne aj v armáde
(ilustračné foto)
Unikol spravodlivosti? Zomrel prominentný právnik († 71): Figuroval v škandále svetových rozmerov
Hailey a Justin sa stanú rodičmi.
Veľká novinka v živote Justina Biebera: Po tomto sa jeho život radikálne zmení!
Ulice švédskeho mesta Malmö zaplavili stovky demonštrantov. Dôvodom bola súťaž Eurovízia.
Tisíce ľudí vyšli do ulíc v Malmö: Všetko kvôli jednej speváčke v Eurovízii
Foto
Do slovenského kádra už nikto nepribudne: TOTO je naša finálna súpiska na MS v Česku!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Je to tu, Trump priznal, čo by zrušil po nástupe do funkcie: Biden bude peniť od zlosti