Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2020 16:49 | Šport | Futbal
FotoVideo

Nádej na záchranu v divízii stále žije! Slováci v Trnave odplatili Škótom prehru

Slovenská futbalová reprezentácia si udržala nádej na zotrvanie v B-divízii Ligy národov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Rozhodol o tom nedeľný triumf v Trnave nad Škótskom 1:0. Zverenci Štefana Tarkoviča zostali na poslednom 4. miesta tabuľky 2. skupiny, na tretí Izrael strácajú už len bod.

 O 20.45 h sa hral v Plzni druhý zápas skupiny medzi domácim Českom a Izraelom. V poslednom zápase v tomto roku, ktorý poznačila pandémia koronavírusu, nastúpia Slováci v stredu 18. novembra o 20.45 h v Plzni proti Česku.Slováci mali dobrý úvod, držali loptu na kopačkách a zásluhou Kucku po prvý raz vystrelili do priestoru brány. Škóti potom odpovedali po dvoch chybách Slovákov, najskôr Rodák poľahky chytil strelu Christieho z ľavej strany a potom po chybe Kucku zachránil pred dobiedzajúcimi útočníkmi hostí Škriniar. Obrana Slovenska stála na pevných nohách aj v 17. minúte, keď Šatka včas zblokoval zakončujúceho McBurnieho.

Hra bola v prvom polčase vyrovnaná, ale Škóti boli dôraznejší pri prechode do útoku. Z toho pramenila aj situácia v 27. minúte, keď po faule na Christieho kopal priamy kop Armstrong, v dobrej pozícii však namieril nad bránu. O päť minút neskôr išli Slováci do vedenia, keď spoza šestnástky napriahol k strele Ján Greguš a vďaka teču McLeana už Gordon nemal čas reagovať - 1:0. Hostia mohli vzápätí vyrovnať, center do šestnástky našiel osamoteného McBurnieho, ale hlavičkoval slabo a do stredu brány, kde stál Rodák. Prvé dejstvo ukončil ďalší rýchly protiútok Škótov, ale Armstrong z pravej strany spolu s Rodákom obhodil aj bránu.

 

Po zmene strán boli lepší hostia zo Škótska. Snažili sa o vyrovnanie, veľkú šancu mali v 62. minúte, keď po centri Tierneyho hlavičkoval osamotený McLean. V čistej šanci ho však vychytal Rodák. Na druhej strany pálil v veľkej diaľky Hrošovský, ale lopta z jeho kopačky tesne minula bránku Gordona. Tréner Tarkovič potom poslal na trávnik čerstvého Lobotku s Rusnákom, prevaha Škótov aj vďaka tomuto striedaniu slabla.

Hostia sa však neprestávali vzdávať a snažili sa o vyrovnanie, Slováci v závere čakali na rýchle protiútoky. V sieti neskončila ani strela Griffithsa v závere zápasu, zverenci trénera Tarkoviča si napokon pripísali prvý triumf v tohtoročnej edícii LN.

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS)

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Výsledok si veľmi vážime. My sme si chceli skúsiť systém hry, ktorý sme hrali prvýkrát. V prvom polčase si to muselo ešte sadnúť. Musím vyzdvihnúť hráčov, že to takticky zvládli dobre. Myslím si, že takéto taktické veci môžeme hrať aj v budúcnosti. Chceli sme využiť typológiu hráčov a systém sme prispôsobili aj vzhľadom k súperovi. Škóti mali dobré fázy, bol to kvalitný zápas z oboch strán. V obrane sme museli byť koncentrovaní."
Ján Greguš, autor gólu SR: "Som rád, že sme to zvládli ako tím. Pri góle som dostal loptu a najlepšia možnosť bolo vystreliť, lebo ma už napádal protihráč. Bolo to dosť ťažké fyzicky, lebo chalani mali v nohách predchádzajúci ťažký zápas. Ale odmakali sme to a vyskúšali sme si aj nový systém."
Ľubomír Šatka, obranca SR: "S Miňom to je o niečo ľahšie, všetci vieme, aký je to hráč. Som len rád, že som mohol byť opäť vedľa neho. Mám za sebou v klube dobré obdobie, či už v poľskej lige alebo Európskej ligy. Som rád, že mi tréner dáva dôveru a snažím sa ju splatiť. Museli sme sa zomknúť. Škóti boli nepríjemní, behaví, agresívni. Hrali na troch stopérov, robili nám problémy, museli sme si na to zvyknúť."
Milan Škriniar, obranca SR: "Podali sme dobrý a bojovný výkon s veľkým nasadením. V strede sme dobre kombinovali, dnes to fungovalo. Som rád, že sme vzadu uhrali nulu. S Ľubom nám to funguje, pomáhame si, zaisťujeme sa, myslím si, že sme podali dobrý výkon. Všetci sme dnes bojovali ako jeden človek. Stále máme o čo hrať."                               Ryan Christie, útočník Škótska: "Sme spokojní s výkonom, hrali sme dobre, o to viac mrzí prehra. Stále nechápem, že sme nedali gól, šancí sme mali dosť. Bolo tam však veľa pozitívneho. Keď sa tá naša séria bez prehry mala skončiť, tak sa to malo skončiť takýmto spôsobom. V stredu v Izraeli to bude veľmi ťažké, ale sme sebavedomí a veríme, že skupinu vyhráme."

Liga národov - B-divízia, 2. skupina
Trnava
SLOVENSKO - Škótsko 1:0 (1:0)
Gól: 32. Greguš. ŽK: Kucka, Pekarík, Duda, Mazáň, Rusnák - Armstrong, McGinn, Christie. Rozhodovali: Kovács - Marinescu, Artene (všetci Rum.), bez divákov.
SLOVENSKO: Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Mazáň - Hrošovský -  Ďuriš (90.+3 Šafranko), Kucka (61. Lobotka), Hamšík (68. Rusnák), Greguš - Duda
Škótsko: Gordon - Considine (68. Griffiths), Cooper, McKenna, Tierney - Palmer, McGinn, McLean - Christie, McBurnie, Armstrong (87. Shankland)

tabuľka:
1. Škótsko          5 3 1 1 5:3 10
2. Česko             4 2 0 2 6:5  6
3. Izrael             4 1 2 1 6:6  5
4. SLOVENSKO  5 1 1 3 5:8  4

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Patrícia bola účastníčkou Farmy 13.
Foto
Veľká RADOSŤ mladej farmárky: Prišlo nám do života šťastie z nebies! FOTO ako dôkaz
Dorazila Flašíkova exmanželka Monika Beňová v sprievode svojho syna Martina či Robert Kaliňák.
Foto
Netradičný pohreb mediálneho mága Flašíka († 66): Rozlúčiť sa prišla aj exmanželka Beňová a zástup politikov
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Turisti na Muráni sa môžu tešiť: Aha, ako sa najnovšie dostanú k obľúbeným sysľom!
Foto
Cibulková jasá od radosti: Pozrite, čo predviedla dcéra Ninka!
Americký prezident Joe Biden.
Biden by mal zatlačiť na Izrael: Žiadajú ho o to demokrati z americkej Snemovne reprezentantov
Na oblohe sa objavil záhadný úkaz.
Na oblohe sa objavil čudný úkaz: Vidieť to mohli aj Slováci! No UFO to nebolo...
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!
Eva sa o pravnuka s ťažkou diagnózou stará už 14 rokov, do ústavu by ho nedala za nič na svete
Foto
Michalovčanka Eva (81) sa sama stará o chorého pravnuka: Na kočík mi chýba 1000 eur!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Aktualizované
Progresívne Slovensko si zvolilo predsedu: Je ním opäť Michal Šimečka?
Ilustračné foto
Podľa Rakúska je rozšírenie EÚ obrovský úspech: Optimálne využili jej hospodársku spoluprácu
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Ukrajina hlási požiare a zranených: Rusko opäť útočili dronmi