Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2020 21:40 | Správy | Zahraničné správy

Kanye West vo voľbách pohorel na plnej čiare: Neuveríte, čo chce znova spraviť

Výsledok prezidentských volieb v USA stále nie je známy, osud jedného z prezidentských kandidátov je však už jasný - raper Kanye West ich určite nevyhral.

Ako v stredu informovala agentúra AFP, získal približne 60 000 hlasov z 12 amerických štátov, v ktorých sa mu podarilo splniť všetky právne náležitosti a stať sa kandidátom volieb.

Hviezde hip hopu a módnemu návrhárovi patrí 0,4 percenta odovzdaných hlasov. Podľa denníka The New York Times najviac priaznivcov - asi 10 000 - mal v štáte Tennessee.

Podľa AFP Westa tento výsledok nijako neodrádza. Na sociálnej sieti Twitter totiž zverejnil príspevok s fotografiou, ktorá ho zachytáva pred mapou USA rozdelenou na štáty vyznačené červenou a modrou farbou - podľa toho, či v nich vyhral republikánsky kandidát Donald Trump alebo jeho vyzývateľ z radov demokratov Joe Biden. Fotografiu sprevádza text "KANYE 2024", čo je zjavne narážka na budúce prezidentské voľby v USA.

 

Tento 43-ročný raper sa do boja o získanie nominácie pustil 4. júla, nemal však ani program, ani podporu žiadnej politickej strany. Jeho kampaň bola rozpačitá hneď od začiatku. Už na prvom stretnutí s voličmi sa Kanye West rozplakal, keď priznal, že žiadal od svojej manželky Kim Kardashianovej, aby podstúpila interrupciu, keď čakala ich spoločnú dcéru North.

Vo svojom prejave na úvod kampane sa Kanye West venoval aj známej americkej abolicionistke a aktivistke Harriet Tubmanovej, ktorá podľa neho v skutočnosti nikdy reálne neoslobodila otrokov, len zariadila, aby pracovali pre iných belochov.

Kanye West splnil kritériá pre zaradenie do prezidentských volieb iba v 12 z celkovo 50 štátov americkej Únie. Matematicky nemal žiadnu šancu byť zvolený za prezidenta. Niektorí stúpenci Donalda Trumpa však dúfali, že 43-ročný raper odoberie Bidenovi aspoň malú časť hlasov voličov tmavej pleti.

Kanye West bol jedným z mála ľudí zo zábavného priemyslu, ktorí vyjadrujú podporu republikánom. V roku 2018 sa s Trumpom stretol v Oválnej pracovni Bieleho domu - ako poznamenala agentúra AFP, šlo o "surrealistické stretnutie", ktoré zahŕňalo priateľské objatia i chvastanie sa pred kamerami. V roku 2019 však Kanye West uviedol, že jeho podpora pre Trumpa mala len oklamať demokratov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Hasiči zasahujú pri vážnej nehode neďaleko Starej Ľubovne: Hlásia viacero zranených vrátane detí
Princ Harry
Foto
Princ Harry vo veľkých PROBLÉMOCH! Povedal, čo nemal: Následky môžu byť strašné
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na poriadne chlady: V týchto lokalitách bude mrznúť!
Podľa informácií Nového Času bola účastníčkou nehody aj bývalá misska Magdaléna Šebestová.
Foto
Vážna nehoda Magdy Šebestovej! Zasahoval vrtuľník aj sanitky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči