Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.11.2020 11:35 | Šport | Futbal
Foto

Prekvapivá nominácia Tarkoviča na finále baráže: Návrat známych mien!

Slovenský futbalista Tomáš Hubočan sa vrátil do reprezentácie. Dočasný tréner národného tímu Štefan Tarkovič nominoval 35-ročného krajného obrancu na finále baráže EURO 2020 proti Severnému Írsku.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Tá sa odohrá 12. novembra o 20.45 SEČ v Belfaste. V kádri na duel v Severnom Írsku a zápasy Ligy národov so Škótskom (15. novembra o 15.00 h v Trnave) a Českom (18. novembra o 20.45 h v Plzni) figuruje aj krídelník Slovana Bratislava Vladimír Weiss, medzi náhradníkmi je stopér tureckého Basaksehiru Martin Škrtel. Súčasťou 19-členného výberu je aj jeho nástupca v úlohe kapitána Marek Hamšík, opäť však bude chýbať zranený brankár Martin Dúbravka. Naopak, do tímu sa po prekonaní koronavírusu vrátil stopér Milan Škriniar.

Tarkovičova nominácia nie je konečná, pre neistú pandemickú situáciu bude výber priebežne dopĺňať, kompletné 25-členné mužstvo chce mať najneskôr v sobotu. Zatiaľ mu chýbajú pre karanténu šiesti hráči - Dušan Kuciak, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, František Plach a Samuel Mráz, Jaroslavovi Mihalíkovi chýba kontrolný test.

"Žijeme v špecifickej dobe, veci, ktoré platia dnes, nemusia platiť ani o dva dni. Preto sme sa rozhodli postaviť nomináciu takto. Pôvodne sme chceli nominovať 22 hráčov a troch brankárov, napokon sme sa rozhodli pre 19 hráčov, ostatných budeme dopĺňať podľa vývoja situácie," povedal na utorkovej tlačovej konferencii Tarkovič.

 

Škrtel sa ocitol medzi náhradníkmi pre zdravotné problémy. Ak pominú, aj on sa rovnako ako Hubočan a Weiss vráti do reprezentácie.

"Škrtel sa zranil v poslednom zápase, má problémy so stehenným svalom. Nevieme, ako sa to bude vyvíjať, ak bude v dobrom stave, chceme ho donominovať," uviedol tréner SR.

S návratom do reprezentácie súhlasil aj Adam Nemec z Dinama Bukurešť, ten sa však napokon ospravedlnil: "Adam má momentálne problémy v klube, nie výkonnostné, ale skôr sociálne. Hoci hráva, situácia v jeho klube nie je optimálna a nie je presvedčený, že by tímu pomohol. Ja som to akceptoval."

Škrtel, Hubočan i Nemec ukončili reprezentačnú kariéru vo februári 2019 po príchode trénera Pavla Hapala. Tarkovič po príchode na slovenskú lavičku avizoval, že pri skladaní tímu na kľúčový duel so Severným Írskom sa pokúsi zlanáriť aj bývalých hráčov:

"Povedal som pri nástupe do funkcie, že oslovím všetkých, ktorí sú na takej úrovni, aby mohli reprezentácii pomôcť a dokážu odohrať dobrý zápas. Preto som oslovil aj hráčov, ktorí oficiálne ukončili reprezentačnú kariéru."

Nominácia SR na finále play off EURO 2020 so Severným Írskom (12. novembra, Belfast, 20.45 h SEČ) a zápasy Ligy národov proti Škótsku (15. novembra, Trnava, 15.00) a Česku (18. novembra, Plzeň, 20.45):

brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia)
stredopoliari: Marek Hamšík (PFC Ta-lien), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava)
útočník: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia).

Náhradníci:
brankári: Adam Jakubech (KV Kotrijk), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), František Plach (Piast Gliwice), Dominik Holec (Sparta Praha)
hráči: Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Boris Sekulič (Chicago Fire), Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul), Denis Vavro (Lazio Rím), Norbert Gyömbér (Salernitana), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Jakub Holúbek (Piast Gliwice), Dávid Hancko (Sparta Praha), Jakub Považanec (FK Jablonec), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň), Jakub Hromada (Slovan Liberec), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Lukáš Skovajsa (České Budějovice), Erik Jirka (CD Mirandes), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Adam Zreľák (1. FC Norimberg), Dávid Strelec (Slovan Bratislava), Ivan Schranz (FK Jablonec), Tomáš Suslov (Groningen), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdansk), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Lukáš Haraslín (Sassuolo).

Program SR v novembrovom asociačnom termíne
finále play off EURO 2020: 12. novembra: Severné Írsko - SR (Belfast, 20.45)
2. skupine B-divízie LN 2020/2021:
5. kolo: 15. novembra: SR - Škótsko (Trnava, 15.00)
6. kolo: 18. novembra: ČR - SR (Plzeň, 20.45)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj