Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2020 12:10 | Správy | Domáce správy
Foto

Pomoc na poslednú chvíľu, Naď hovorí o malom zázraku: Funkčné sú už takmer všetky odberné miesta

Na Slovensku bolo v rámci celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19 v sobotu k 10.00 h funkčných viac ako 98 percent odberných miest.

Oznámil to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) s tým, že z celkového počtu 4961 plánovaných odberných miest pre sobotu bolo otvorených 4900. Minister to označil za malý zázrak a úžasný výsledok.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Verí, že počas dňa sa podarí sfunkčniť všetky odberné miesta na Slovensku. "Aktuálny priebeh testovania v súčasnosti prekonal očakávania z posledných dní. Ukazuje aj tým, čo to spochybňovali, že sme sa zomkli," skonštatoval minister.

Zdravotníci, ktorých bol nedostatok, sa podľa Naďa hlásili vo veľkých počtoch v noci i ráno. "Aj teraz chodia na niektoré odberné miesta a buď sa zapoja priamo do práce, alebo sa pýtajú, kde treba pomôcť," podotkol šéf rezortu obrany. Do celoplošného testovania by malo byť aktuálne zapojených viac ako 15 000 zdravotníkov. Naď hovorí zatiaľ o úspechu. "K 10.00 h len 61 konkrétnych tímov nebolo funkčných. Je to zázrak, že nám prišlo toľko lekárov či medikov," oznámil Naď.

K ranným problémom, kde viaceré odberné miesta boli otvorené neskôr, vysvetlil, že nie všetky plánované odberné tímy boli funkčné. Niekde chýbal zdravotnícky personál a niekde materiál. V Bratislave podľa ministra chýbali najmä hárky. "Dôvodom je, že dve plne naložené autá ostali v kolóne, ktorá sa vytvorila pre 'drive through odberové miesta'. Museli ich s pomocou polície odtiaľ dostať," spresnil Naď. Potvrdil, že v Bratislave miestami kolabuje doprava najmä pre drive through miesta, kde sa tvoria rozsiahle zápchy. Ako podotkol, samosprávam preto odporúčali, aby drive through z tohto dôvodu nezriaďovali. "Upozorňovali sme ich na to. Niektorí to akceptovali, iní nie. Nie je to však kritika, ale fakt," uviedol minister.

 

Minister obrany a minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) sa zároveň prišli do bratislavskej Petržalky poďakovať 22 rakúskym vojenským špecialistom, ktorí pomáhajú pri celoplošnom testovaní. Vďaku okrem rakúskej vlády smerovali aj do Maďarska, odkiaľ prišlo na južné Slovensko pri testovaní pomáhať 200 špecialistov. Korčok zároveň deklaroval, že ich prítomnosť na Slovensku je v rámci humanitárnej operácie a v súlade s právnym poriadkom SR a Ústavou SR. Minister Naď taktiež oznámil, že celoplošné testovanie na Slovensku prišli sledovať aj poradcovia britského premiéra, keďže vo Veľkej Británii plánujú taktiež podobné testovanie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný