Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Koniec peňaženkám! Teraz zaplatíte aj cez čet

Čo nevidieť sa budete môcť zbaviť vašej peňaženky. Nová služba Payme umožní posielanie platieb cez četovacie aplikácie ako Messenger či WhatsApp.

A tam to nekončí – služba je dostupná vo všetkých četovacích aplikáciách. Túto novinku, ktorá sa na Slovensku zavádza v najbližších mesiacoch, si zamilujete.

Ušetrí vám čas

Predstavte si, že ste s priateľmi na obede, za ktorý zaplatíte a chcete sa vyrovnať. Vypočítate si sumu príspevku a pomocou Payme si priamo v aplikácii svojej banky alebo na stránke payme.sk jednoducho vygenerujete žiadosť o platbu. Tento platobný odkaz pošlete kamarátom napríklad cez Messanger. Tí si kliknú na odkaz, automaticky sa dostanú do svojej bankovej aplikácie alebo internetbankingu, kde sa im zobrazí vyplnený platobný príkaz. Po jeho autorizácii sú peniaze na ceste k vám.

Otvoriť galériu
Zdroj: Slovenská sporiteľňa

„Žijeme v dobe, kedy ľudia očakávajú, že bankové služby budú nielen moderné a bezpečné ale aj rovnako užívateľsky príjemné ako obľúbené sociálne siete či četovacie aplikácie. Nová služba Payme je vymyslená presne tak, aby priniesla pozitívny zážitok pri každodennom platení,“ vysvetľuje Katarína Kellenbergerová, riaditeľka platobného styku Slovenskej sporiteľne. Tá je s viac ako 620 tisíc klientmi využívajúcimi aplikáciu George najväčšou digitálnou bankou na Slovensku.

Čo je Payme?

Payme je platobný odkaz a vo svojej podstate predstavuje žiadosť o platbu, pomocou ktorej zasielate platiteľovi informáciu o platobných údajoch formou klasického hypertextového odkazu. Túto žiadosť si jednoducho vytvoríte v mobilnej aplikácii svojej banky alebo na webovej stránke payme.sk. Odkaz potom zdieľate cez svoju četovaciu aplikáciu, sms alebo emailom.

Bezpečné platby

O zneužitie svojich údajov sa nemusíte báť. Payme vyvinula Slovenská banková asociácia s dôrazom na bezpečnosť. „Služba je postavená na dvoch pilieroch – otvorenosť pri vytváraní a zdieľaní linky avšak bezpečnosť pri realizácii platby. V každej bankovej aplikácii totiž prebieha štandardný postup zobrazenia a autorizácie platby, vrátane všetkých bezpečnostných prvkov, ktoré banky používajú pri akejkoľvek inej platbe,“ dopĺňa Michal Vanovčan hlavný IT architekt Slovenskej sporiteľne.

Otvoriť galériu
Zdroj: Slovenská sporiteľňa

Zadarmo a bez nutnosti registrácie

Za Payme nič neplatíte. Služba je pre všetkých klientov bánk úplne zdarma. A keďže sa nemusíte nikde registrovať ani zadávať svoje osobné údaje, platenie je doslova rýchlovka.

Novinka Payme sa do slovenských bánk dostane v najbližších mesiacoch. Jej plný potenciál sa ukáže, keď sa k nej pripojí čo najviac bánk na trhu. No službu budete môcť využívať, aj ak by sa vaša banka nezapojila. Doručený odkaz totiž vygeneruje aj platobný QR kód, ktorý si jednoducho naskenujete do aplikácie ktorejkoľvek banky.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste