Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.10.2020 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Speváci Kandráč, Kuly a Jaroš krízu zvládnu, ale...: Smutné príbehy našich spolupracovníkov!

Majú to skutočne ťažké! Pandémia koronavírusu kosí na všetkých frontoch. Opatrenia vlády zasiahli najmä kultúrnu obec, do ktorej však patria aj „neviditeľní ľudia“.

To sú osvetlovači, zvukári, technici, ktorí sa starajú o všetky koncerty a predstavenia, aby si ich diváci mohli užiť v plnej paráde. Práve táto skupina ľudí sa dostala do likvidačnej situácie a je prinútená hľadať si prácu v úplnej inej oblasti. Speváci Ondrej Kandráč (42), Mário Kuly, Kollár (49) a Miro Jaroš (42) majú pri sebe šikovných ľudí, ktorí nemôžu robiť to, čo majú radi. Novému Času porozprávali o skutočne ťažkej životnej skúške.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Momentálne nariadenia vlády hovoria jasnou rečou - hromadné podujatia môžu byť len do 50 ľudí v interiéri vrátane vystupujúcich či tých, ktorí sa starajú o chod celého koncertu či predstavenia. Toto sa rozhodne nepáči nikomu, pretože podľa slov umeleckej obce je takéto organizovanie akcií zbytočné a nepokryje ani náklady. Všetci umelci tak kričia na poplach a je možné, že ich onedlho uvidíme v uliciach. Nie sú však jediní!

Za každým podujatím je množstvo ľudí, bez ktorých by daná akcia nemohla byť. Tí tiež ostali bez príjmu a sú odkázaní na hľadanie si inej práce. „Hudobné koncerty nie sú len o viditeľných lídroch, ale hlavne o množstve ľudí v backstage-i. Od osvetľovačov, zvukárov, stagemanažérov, produkcie, až po šoférov a SBS-ku. Týchto ľudí treba mať v prvom rade na zreteli a všemožne im pomôcť. Sú to často živitelia rodín,“ povedal nám Ondrej Kandráč.

 

Otvoriť galériu
- Opatrenia rešpektujeme. Nateraz sú, bohužiaľ, nastavené tak, že nám neumožňujú pracovať. Ďakujem celému môjmu tímu. Hudobníkom, manažérom, predajcom vstupeniek, osvetľovačom, zvukárom, bezpečnostnej zložke, stavačom pódia, technickej zložke za to, že môžem žiť to, čo som si vysníval. Vďaka vášmu talentu, profesionalite a ľudskosti som sa na pódiu vždy cítil pohodlne a profesionálne. Mrzí ma, že sa na čas neuvidíme, ale verím, že to dlho trvať nebude. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s vami!

Otvoriť galériu
- Podarilo sa mi zohnať brigádu. Nie v tom odvetí - v kultúre, keďže je uzatvorená, ale v stavebníctve. Veľa kolegov nemá tú možnosť a nie sú zbehlí v iných odboroch, našťastie, ja problém nemám. Ale je to zlé. Človek sa nestihol zabezpečiť počas leta, čo sme mali tých pár akcií, aby sme tú zimu vedeli prežiť. Tá prvá vlna nás zdevastovala, hlavne takých, ktorí mali naúverované veci. Techniku si zobrali na úvery. Teaz majú problém, musia to predávať. Našťastie ja nepatrím medzi zaúverovaných. Mám ale dve deti, ktoré chodia do školy, a všetky výdavky treba z niečoho platiť. Vyhlásil som doma, že tento rok Vianoce nebudú, pretože nevieme, čo bude. Stále musíme platiť odvody, aj počas prvej vlny sme museli, aj teraz, hoci nemáme prácu. Človek sa musí snažiť nejako to prežiť.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete