Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2020 14:28 | Správy | Domáce správy

Člen skupiny černákovcov podrobne opísal stretnutie Ruska s mafiánskym bossom: Miki sa smial a povedal nám...

Senát Okresného súdu (OS) Bratislava II odročil hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej na 27. novembra.

V prípade figuruje ako obžalovaný exriaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko, boss skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený banskobystrický boss Mikuláš Černák a jeho komplic Miloš Kaštan.

Súd v utorok vypočul troch svedkov - medzi nimi aj v kauze televíznych zmeniek neprávoplatne odsúdeného podnikateľa Mariana Kočner. Rusko, Lališ aj Kaštan sa ospravedlnili a dali súhlas svojim obhajcom na proces v ich neprítomnosti. Na proces eskortovali len Černáka. Pojednávalo sa, podobne ako doteraz, za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Bratislava.

 

Podnikateľ Marian Kočner uviedol, že za celou kauzou Markíza stál bývalý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) Jaroslav Svěchota. Podľa jeho slov v čase okolo roku 1997 SIS viedla spis na neho a na bývalého riaditeľa televízie Pavla Ruska. "Peter Steinhübel mal eminentný záujem o vstup do médií a mal záujem vstúpiť do televízie Markíza. V tom čase udržiaval nadštandardné vzťahy s vtedajším námestníkom SIS Svěchotom, ktorý zase udržiaval nadštandardné vzťahy so sýkorovcami a Mikulášom Černákom," povedal Marian Kočner.

"Je pre mňa nemysliteľné a nepochopiteľné, že by Steinhübel nevedel, že si obžalovaný Pavol Rusko objednal vraždu Volzovej. Že by on neprišiel za Pavlom Ruskom a nepovedal mu, že bude jeho spoločníkom, alebo pôjde do väzenia," vyhlásil Kočner. "Môj osobný názor je, že celú kauzu Markíza rozpútal Svěchota, aby mohol on alebo nieto z predstaviteľov vtedajšej vládnej moci ovládať Markízu," dodal.

Ďalší svedok v utorok vypovedal, išlo o člena skupiny černákovcov Slavomíra S. Podrobne opísal stretnutie Pavla Ruska s Černákom v Banskej Bystrici. Stretnutie, na ktorom mal požiadať Pavol Rusko Černáka o zavraždenie svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Klaus-Volzovej, mal dojednať ďalší spoluobžalovaný Miloš Kaštan. Pavol Rusko prišiel na stretnutie s Černákom maskovaný. Stretnutie trvalo približne 20-30 minút.

"Miki sa smial a nám povedal, že ten blázon Pavol Rusko si chcel objednať vraždu Volzovej," povedal Slavomír S. o situácii, ktorá nastala po stretnutí v kanceláriách Černákovej firmy. Pavol Rusko Černákovi údajne ponúkal za likvidáciu Volzovej 20 miliónov slovenských korún. Černák podľa svedka Pavlovi Ruskovi povedal že "také veci nerobí". Bývalému riaditeľovi Černák neveril, nepoznal ho a myslel si, že je to nejaká "búda, pasca".

Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel i Pavol Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali. Tohtoročné aprílové pojednávanie bolo pre ochorenie COVID-19 zrušené.

Pavla Ruska spolu s podnikateľom Marianom Kočnerom senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) 27. februára uznal vinnými za falšovanie zmeniek TV Markíza. Odsúdil ich na 19-ročný trest odňatia slobody. Marian Kočner dostal aj peňažný trest 10.000 eur. Odsúdení avizovali odvolanie, vo veci tak bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu
Sexi farmárka Ella Burnett.
Foto
Od tejto sexi farmárky nebudete schopní odtrhnúť oči! V PODPRSENKE pri kravách? To musíte vidieť
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku