Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2020 11:38 | Správy | Domáce správy

Kočner vypovedal v kauze prípravy vraždy Ruskovej spoločníčky: Takto si pamätá situáciu v Markíze

V kauze televíznych zmeniek nemá neprávoplatne odsúdený Marian Kočner informácie k skutku prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej, bývalej spoločníčky exriaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska, ktorý je v tejto súvislosti obžalovaný.

"Neviem k skutku nič povedať," vypovedal pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II v procese s obžalovaným exriaditeľom a spol.

Z obžalovaných v kauze Marian Kočner podľa svojich slov pozná Pavla Ruska, Mikuláša Černáka a Miloša Kaštana nepozná. S ďalším obžalovaným Róbertom Lališom alias Kýblom sa stretol možno dva razy. Poškodenú Klaus-Volzovú pozná. V novembri 2017 bol k skutku vypočutý, na výpoveď si však nepamätá. Ani k stretnutiu Černáka s Pavlom Ruskom sa nevedel vyjadriť a nemá žiadnu vedomosť, že by sa takéto stretnutie malo uskutočniť v Banskej Bystrici. Marian Kočner ku kauze disponuje podľa vlastných slov len informáciami z médií.

S Klaus-Volzovou sa spoznal na konci roka 1997 alebo začiatkom roka 1998, keď ich zoznámil Peter Čongrády alias Čongi. "Čongi sa s ňou poznal dlhšiu dobu," povedal. Okrem toho vypovedal aj k situácii v prípade pohľadávky v TV Markíza, o ktorú mal záujem. "Dôležitá a zaujímavá je jedna vec. Pani Volzová ubezpečovala, že Pavla Ruska nemá v televízii nikto rád a, naopak, ona je u zamestnancov obľúbená a prejavila záujem televíziu viesť. My sme s vedením televízie nemali skúsenosti," povedal Marian Kočner.

 

Spomenul známu situáciu, ktorá nastala pri vstupe Mariana Kočnera do televízie, zhromaždenie stoviek ľudí na záchranu televízie. Prekvapujúce podľa neho bolo, že za Klaus-Volzovú sa postavili len dvaja ľudia z Markízy. Pred zhromaždením odmietla vystúpiť. "Dá sa povedať že z Markízy utiekla Volzová takmer s plačom," spomenul si svedok. Vtedy podľa jeho slov nadobudol presvedčenie, že v podstate len nebola spokojná s postavením v televízii. "Mala menšiu kanceláriu, menej hodnotné auto, dlhodobo sa snažila o ovládnutie Markízy a odvolať Pavla Ruska na valnom zhromaždení z funkcie," povedal. Podľa jeho výpovede nikdy nespomenula, že má nejaký strach, že by ju niekto sledoval a vyhrážal sa jej. "Nechcem niekoho urážať. Pani Volzová sa sťažovala na všetko, na Pavla Ruska, na zamestnancov," povedal.

Vraždu Klaus-Volzovej si mal objednať podľa obžaloby Pavol Rusko u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel rovnako ako Pavol Rusko účasť na príprave vraždy poprel. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť