Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2020 12:41 | Správy | Domáce správy

Polícia opäť rieši resocializačné centrum Čistý deň: Podplácali chovankyne drogami?!

Polícia musí preveriť, či v zariadení Čistý deň nedostávali drogy dve dievčatá, aby pred médiami uvedené resocializačné centrum chválili.

Ako ďalej informuje spravodajský portál Aktuality.sk, vyplýva to z uznesenia galantskej prokuratúry. Portál uvádza, že hoci sa takéto podozrenia objavili už skôr, vyšetrovateľ krajskej polície v Trnave ich odmietol riešiť. „Jeho postup začiatkom septembra tvrdo skritizovala Okresná prokuratúra v Galante,“ uvádzajú Aktuality.sk.

Portál pripomína, že v čase vrcholiacej kauzy okolo resocializačného zariadenia Čistý deň verejne vystúpili dve jeho bývalé chovankyne Simona a Tamara. Najskôr ostro prehovorili proti Čistému dňu, neskôr však svoju výpoveď otočili a zastávali sa šéfov zariadenia, teda manželov Tománkovcov.

„Trestné oznámenie pre podozrenie z držania a obchodovania so psychotropnými látkami podala na Čistý deň začiatkom roka Natália Blahová (DS). Práve táto bývalá poslankyňa ešte v septembri 2016 upozornila vo svojom blogu na situáciu v Čistom dni,“ píšu Aktuality.sk.

 

Spoluzakladateľka resocializačného zariadenia Zuzana Miková Tománková počas kauzy podľa portálu komunikovala s Marianom Kočnerom a upozornila ho na problémy s jednou z klientiek, so spomínanou Simonou. „Sime dochádza matroš, hysterčí, chce odísť,“ napísala konkrétne.

O dianí v resocializačnom zariadení podľa portálu zatiaľ vypovedajú dva rozsudky vynesené nad mužmi, ktorí v zariadení pôsobili. „Bývalému zamestnancovi Čistého dňa vymeral súd za sex s vtedy 14-ročnou chovankyňou päť rokov, štyri mesiace a pokutu 500 eur. Niekdajší šéf zariadenia, Peter Tománek, v tejto súvislosti hovoril o takzvanom sexe na rozlúčku. Bývalý psychológ dostal za sex s troma neplnoletými klientkami počas terénneho pobytu na chate trojročnú podmienku,“ uvádza portál.

Aktuality pripomínajú, že resocializačné zariadenie Čistý deň na čele s manželmi Tománkovcami, kde sa na návrh kolízneho opatrovníka a rozhodnutia súdu liečili deti závislé od drog, už dnes nefunguje. Po prevalení škandálu prišlo o akreditáciu.

„Trnavský súd však začiatkom leta rozhodol, že odobratie akreditácie sa udialo v rozpore so zákonom. Ministerstvo práce potvrdilo, že sa proti rozhodnutiu odvolalo,“ píše portál. Dodáva, že Peter Tománek sa zatiaľ zamestnal v súkromnom resocializačnom zariadení v Krupine, do ktorého Ústredie práce poslalo státisícovú dotáciu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!