Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2020 12:40 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Mohol nakaziť poslanec Berka ľudí na bratislavskom magistráte? Jasná odpoveď mesta

Poslanec mesta Bratislava a bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Adam Berka, ktorý bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19, v pondelok (24. 8.) informoval o svojej nákaze aj hlavné mesto.

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. Berka podľa nej deklaroval, že počas posledných dvoch týždňov na bratislavskom magistráte nebol.

"Nemáme tiež vedomosť, žeby s niektorým zamestnancom magistrátu bol v pracovnom či osobnom kontakte mimo nášho úradu," poznamenala hovorkyňa. Protiepidemické opatrenia na septembrové zasadnutie mestského zastupiteľstva či mestských komisií po letnej prestávke bude bratislavská samospráva nastavovať podľa aktuálnej situácie v súvislosti s novým koronavírusom a po konzultácii s mestským epidemiológom, ako aj hygienikmi Úradu verejného zdravotníctva SR.

Mestská časť Staré Mesto k Berkovi uviedla, že nepovažuje za vhodné hodnotiť jeho správanie. Na mimoriadnom miestnom zastupiteľstve, ktoré sa konalo 5. augusta, sa podľa staromestskej samosprávy nezúčastnil a prítomný nebol ani na zasadnutí komisie pre územné plánovanie, miestny rozvoj a životné prostredie, ktoré sa konalo deň predtým 4. augusta. "Takisto sa ospravedlnil zo zasadnutia správnej rady Fondu architekta Weinwurma, ktoré sa konalo 8. augusta. Žiadne iné stretnutia s poslancami neboli mestskou časťou v tomto období organizované a ani nemáme informácie, že by sa poslanec Berka stretol v tomto období so zamestnancami úradu," uviedol pre TASR hovorca Starého Mesta Matej Števove.

 

Mestská časť tento podľa nej individuálny prípad infikovania riešiť nebude, apeluje však na všetkých, aby sa správali zodpovedne a vyhýbali sa stretávaniu s ľuďmi v uzatvorených priestoroch bez nasadenia rúška. "Rúško je jedno z najdôležitejších opatrení, je dokázané, že funguje a naozaj bráni prenosu vírusov, preto opäť pripomíname jeho dôležitosť," podotkol Števove. V prípade protiepidemických opatrení Staré Mesto situáciu monitoruje a ďalšie kroky zváži v prípade jej zmeny. Zatiaľ podľa hovorcu platia zavedené pravidlá, a to dištanc, rúška či hygiena. "Od septembra zvažujeme povinné meranie teploty návštevníkov úradu," poznamenal.

Poslanec Berka na sociálnej sieti informoval, že má pozitívny test na ochorenie COVID-19. Netuší, ako sa mohol infikovať. Priznal, že príznaky pocítil v nedeľu 16. augusta ráno, domnieval sa však, že ide o virózu. "Pripisoval som to prílišnému 'žúrovaniu', tancovaniu a prepoteným tričkám," napísal s tým, že v meste bol pár dní po sebe, pohyboval sa medzi ľuďmi, v niekoľkých baroch, v jednom klube a na diskotéke.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Group of friends hikers in forest, walking and seaking for a good place for camping
Nový bič na dovolenkárov: Na túto turistiku potrebujete rezerváciu za 12 eur!
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR  Branislav Gröhling (SaS)
SaS dosiahla svoje: Návrh o dani zo sladených nápojov sa zmení! Tieto výrobky drahšie nebudú
Ondřeja († 39) zrazil nepozorný vodič.
Foto
Obrovské nešťastie: Tragicky zomrel manžel († 39) známej moderátorky, zrazilo ho auto
Na snímke Sergej Lavrov a Vladimir Putin.
Napätie medzi Moskvou a Západom: Lavrov tvrdí, že Rusko je pripravené! Putin hovorí o 3. svetovej
Foto
Dôležitá zmena v zostave pred duelom s USA: TOTO bude recept na kvalitného súpera
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Nový jadrový blok na Slovensku?! Fico prehovoril: Vyzerá to nádejne
(ilustračné foto)
Hádka vyústila do útoku nožom! 19-ročný mladík z Popradu dobodal staršieho muža
Na snímke výbuch sopky Ibu v indonézskej provincii Severné Moluky v pondelok 13. mája 2024.
Desivé detaily výbuchu sopky: Centrum zvýšilo stupeň pohotovosti! Hrozí ďalšia erupcia?
(ilustračné foto)
Bezpečnostné zložky by mali zarábať viac: Aha, na tú výšku príplatku! Pravidelné zvyšovanie mzdy?
Jana Bittó Cigániková (SaS)
SaS chce znížiť odbornú prípravu sestier: Upravili by aj kreditový systém vzdelávania
Soňu Vagnerovú hrá herečka Andrea Štefančíková. Kamil Mikulčík hrá hlavného vyšetrovateľa. Táňa Pauhofová ako Nikol znovu zažije mnoho nevšedných príbehov
Foto
Výnimočná Nikol: Nová postava narobila v seriáli poriadny vietor! Ryšavka ju nevie vystáť
Foto
Fitneska zavesila na sociálnu sieť staré video: Taký náklad od fanúšikov určite nečakala!