Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Lexus RX – najžiadanejší prémiový hybrid na svete neprestáva prekvapovať

Pôvodný model RX japonskej automobilky Lexus razí už vyše 20 rokov cestu v segmente luxusných SUV. Model, z ktorého sa predalo celosvetovo už viac ako 3 milióny kusov, je na slovenských cestách ešte stále pomerne neopozeraný, no zároveň neprehliadnuteľný. A to nielen z pohľadu priam zvodného dizajnu, luxusného a technológiami nabitého vybavenia, ale aj jeho jazdných vlastností.

O tie sa dokáže postarať iba ten najprogresívnejší hybridný pohon na planéte. A minulý rok vylepšený model RX 450h či jeho 7-miestna verzia RX L sú dôkazom, že Lexus je jednoducho kráľom prémiových hybridov.

O celosvetovom význame modelu RX svedčí fakt, že sa stal vôbec prvým luxusným hybridným vozidlom s vlastným dobíjaním. Ten dorazil po prvýkrát na trh v roku 2005. Aktuálny model, dnes už vo svojej štvrtej generácii, posúva hranice koncepcie luxusných SUV ešte ďalej.

Otvoriť galériu
LEXUS RX – kráľ prémiových hybridov
Zdroj: Toyota Central Europe – Slovakia s.r.o.

Započúvajte sa do ticha

Elektrifikovaný pohon áut dnes už nie je ničím výnimočným. Ale hybridný pohon, pri ktorom čerpá batéria energiu výlučne rekuperáciou, bez potreby nabíjania cez kábel, je niečo, čo Lexus RX doťahuje do úplne iného rozmeru – z hľadiska komfortu a nerušenej, bezhlučnej jazdy a aj z hľadiska úspory na všetkých frontoch. Pri rozbiehaní a pomalej jazde mestom prúdi autom iba elektrina, jazda je pritom maximálne tichá, na čom sa podpisuje aj odhlučnený podvozok či priestor motora. Ticho pracuje aj benzínový 3,5-litrový motor, ktorý sa zapája pri rýchlejšej jazde a dokáže to dynamicky vytiahnuť až na 260 koní. V novom modeli sú vylepšené aj funkcie elektrického pohonu všetkých kolies E-Four, aby poskytovali lepšiu odozvu aj pri zrýchľovaní v zákrutách. To si najlepšie užijete v jazdnom režime Sport+, ktorý môžete kedykoľvek prepnúť na čisto elektrickú jazdu alebo Eco režim, kedy budete zaručene prekvapení nízkou spotrebou.

Otvoriť galériu
LEXUS RX – kráľ prémiových hybridov
Zdroj: Toyota Central Europe – Slovakia s.r.o.

Vnútro ako z vesmírnej lode

Pocit z robustného, no vizuálne odlíšiteľného SUV sa ešte viac umocní, keď si sadnete za volant. Výhľad na cestu a prehľad pred sebou vylepšuje vysoké sedenie aj technológie, ktoré umožňujú mať okolie pod kontrolou z celého, 360° uhla a ktoré vás vo vnútri jednoducho obklopujú. Futuristicky pôsobí veľký centrálny 12,3-palcový dotykový displej multimediálneho systému, ktorého intuitívne ovládanie joystickom ako z akčnej videohry si zamilujete. O remeselnom prepracovaní interiéru, z ktorého dýcha ničím nenapodobiteľný duch japonskej pohostinnosti „omotenashi“, ani nehovoriac...

Otvoriť galériu
LEXUS RX – kráľ prémiových hybridov
Zdroj: Toyota Central Europe – Slovakia s.r.o.

Bezpečie pre veľkú rodinu

Popri synonymách ako luxus a úspora vďaka hybridnému pohonu sa značka Lexus spája jednoznačne aj so slovom bezpečnosť. RX dostal najnovšiu verziu balíka funkcií Lexus Safety System +, ktorého poslaním je využívať najmodernejšiu vedu a techniku v prospech maximálneho predchádzania kolízií či zmierňovania ich následkov. Patrí medzi ne napr. funkcia detekcie chodcov cez deň aj v noci či detekcia cyklistov, keď sa dostanú do vašej dráhy. Nový Lexus RX priniesol aj svetovú novinku – systém adaptívnych diaľkových svetiel (AHS) typu BladeScan, ktorý využíva rýchlo rotujúce zrkadlo v tvare čepelí. To produkuje jemnejšie a ďalej dosahujúcejšie osvetlenie priestoru pred autom, a to bez rizika oslnenia vodičov oproti vám.

Otvoriť galériu
LEXUS RX – kráľ prémiových hybridov
Zdroj: Toyota Central Europe – Slovakia s.r.o.

Atribút prémiového SUV na bezpečné, dlhé jazdy s rodinou umocňuje aj fakt, že model RX sa pýši najväčším batožinovým priestorom spomedzi áut Lexus. Štandardne ponúka 539 litrov. Spolu so zadnými sedadlami, ktoré sa dajú prakticky sklápať a vyklápať pomocou tlačidiel, vzniká priestor s objemom až 1612 litrov. Základná 5-miestna verzia RX má pritom aj svojho predĺženého súrodenca RX L, ktorý má o dve sedadlá naviac a ktorého batožinový priestor sa dá nafúknuť ešte o ďalších 52 litrov.

Otvoriť galériu
LEXUS RX – kráľ prémiových hybridov
Zdroj: Toyota Central Europe – Slovakia s.r.o.

Atraktívna výbava Limited Edition teraz so zľavou 14 500 €

Model RX 450 h s hybridnou motorizáciou a pohonom predných kolies je aktuálne dostupný v špeciálnej, novo-vytvorenej výbave Limited Edition. Nové vozidlo vyskladané z vybraných praktických a luxusných prvkov výbavy získate počas júla a augusta výrazne výhodnejšie – s akciovou zľavou zo štandardnej ceny vo výške až 14 500 €. Táto špeciálna edícia Lexus RX obsahuje skutočne bohatú výbavu, a tak zákazník už nebude nútený platiť viac za ďalšie dovybavenie svojho vozidla. Atraktívne cenové zvýhodnenie pre túto výbavu platí do 31. augusta.

Otvoriť galériu
LEXUS RX – kráľ prémiových hybridov
Zdroj: Toyota Central Europe – Slovakia s.r.o.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Dvojica na rozhodnutie súdu čakala viac než rok.
Foto
Veľká NOVINKA u Vinczeovcov: Súd rozhodol o adopcii Maxíka!
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?