Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Tragédia počas futbalového zápasu: Peter († 34) hral s vytúženým číslom prvý aj posledný zápas

Na ihrisku za nich bojoval dlhé roky, vlastný boj však napokon, žiaľ, prehral... Neuveriteľná tragédia sa odohrala počas futbalového zápasu medzi Trávnicou a Michalom nad Žitavou.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Hráč druhého z klubov Peter Kiss († 34) v 61. minúte zrazu skolaboval. Jeho spoluhráči ho okamžite začali oživovať a vrtuľník ho následne previezol do nitrianskej nemocnice. V stredu večer mladý športovec naposledy vydýchol.

Obrovský smútok, bolesť i beznádej zavládli futbalovou obcou 6. ligy Nové Zámky. Z toho, čo sa na trávniku odohralo uplynulú nedeľu, sa budú ešte dlho spamätávať. V Trávnici hosťoval klub z Michala nad Žitavou (okr. Nové Zámky), keď zrazu v 61. minúte ich najobľúbenejší hráč Peter Kiss († 34) skolaboval.

Otvoriť galériu

„Nič mu nebolo, zrazu zastal, sadol si na zem a ľahol si, zdravý chalan,“ opisuje dramatické chvíle brankár Richard Holka. Okamžite mu bežal aj so spoluhráčom Milošom Palánom na pomoc a dobehol aj zdravotník klubu. „Videl som, že je zle, spoznal som, že je to zrejme infarkt, vytiahol som mu jazyk a začal s umelým dýchaním a masážou srdca,“ cez slzy hovorí Miloš.

 

„Akoby nám niekto našepkával, čo máme robiť. Všetci pomáhali, vytvorili aj takú hrádzu, aby nebolo vidno, okamžite sa zavolala sanitka. Peťa previezol potom vrtuľník do nemocnice za potlesku hráčov i divákov,“ dodáva Richard. Všetci verili, dúfali, nádejali sa, že úspešný športovec, bývalý vojak, vášnivý motorkár nad nečakanými zdravotnými ťažkosťami zvíťazí. „V utorok sme sa dozvedeli, že je na tom lepšie, že mu začali pracovať obličky, v stredu večer odišiel navždy,“ len ťažko sa derú hrozné slová z úst Richarda.

Minúta ticha

Kiško, ako ho familiárne všetci volali, hral v ten deň prvý raz s číslom, po ktorom túžil. „Hral za náš tím s menšími prestávkami už 15 rokov a vždy chcel číslo 11, ale bolo obsadené. Teraz ho dostal a hral s ním prvý a aj posledný zápas,“ ťažko zo seba dostane predseda klubu Igor Urda. Spoluhráči, fanúšikovia i starosta obce na neho spomínajú len v  najlepšom ako na fantastického človeka.

„Bol naším hnacím motorom, vždy mal dobrú náladu, takého už nebude,“ vraví starosta Peter Porubský. „Zomrel pri tom, čo mal najradšej, pri futbale, na ktorý prišiel na milovanej motorke. Chcel žiť, tešiť sa zo života a užívať si ho. Tak aj odišiel,“ zakončí potichu Miloš, ktorému futbalový parťák chýba. Pohreb športovca je práve dnes, okrem iného si ho uctia aj nedeľňajším zápasom, na ktorom sa zúčastnia aj motorkári. „V 61. minúte prerušíme zápas minútou ticha,“ dodáva Urda.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať