Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Koronavírus zasiahol Považie v plnej sile: Na testy musí ísť aj 60 vodičov autobusov!

V pozore sú všetci kompetentní! V Trenčianskom kraji je koronavírus v posledných dňoch na vzostupe a starosti s ním má hneď niekoľko závodov.

V piatok preto v Trenčíne zasadal krízový štáb, na ktorom sa zúčastnili primátori okolitých miest, riaditeľ polície a hasičov či prednostovia okresných úradov a riešili čo ďalej. Ako na ihlách je momentálne aj tamojšia SAD, kde na testy pôjde 60 zamestnancov. Dobrou správou je, že nepribudlo žiadne nové ohnisko, v súvislosti s už existujúcimi sa však vyskytli nové prípady medzi tzv. kontaktmi.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Desiatky nových prípadov po rodinnej oslave v Poriadí na Myjave, vo firmách v Bánovciach nad Bebravou, Starej Turej, Potvoriciach, ako aj v samotnom Trenčíne nenechávajú nikoho na pochybách, že koronavírus ešte nepovedal posledné slovo. Podľa našich informácií sú medzi pozitívne testovanými v trenčianskej firme aj zahraniční pracovníci. Ubytovňu, kde je momentálne v karanténe väčší počet zamestnancov závodu Leoni, budú strážiť muži zákona.

„Väčšina pozitívnych prípadov je ubytovaná v dvoch ubytovniach, zabezpečia sa tam podmienky tak, aby bola karanténa naozaj dodržaná. Bude to za spolupráce štátnej polície. Regionálny úrad verejného zdravotníctva požiadal štátnu políciu aj o kontrolu dodržiavania karantény u osôb, ktorým bola nariadená,“ prezradila hlavná hygienička Ľudmila Bučková z RÚVZ v Trenčíne. Zároveň dodala, že zo strany firmy Leoni vzišla aj požiadavka o umožnenie začatia prác v odstavenej hale.

 

Ďalšie pozitívne kontakty

Aktuálne nepribudol žiadny nový prípad vo firme zo Starej Turej, ako ani z Trenčína. V prípade druhých menovaných však čakajú na výsledky stoviek testov, podrobiť sa im totiž bude musieť všetkých 1 000 zamestnancov.

Otvoriť galériu
Ďalšie tri pozitívne kontakty pribudli v súvislosti s firmou ASKOLL v Potvoriciach. V piatok dopoludnia zasadal na Okresnom úrade v Trenčíne krízový štáb, kde sa preberala aj kritická situácia okolo tamojšej SAD. Jej autobusy totiž zvážali zamestnancov do okrajovej časti Trenčína, kde sídli firma Leoni. V sobotu preto otestujú takmer 60 vodičov, ako aj dispečerov.

Na krízovom štábe sa zúčastnili nielen primátor Trenčína a primátorka Bánoviec nad Bebravou, ale aj prednostovia okresných úradov, riaditeľ polície a hasičov, riaditeľ firmy Leoni a predstaviteľ SAD Trenčín. Primátor mesta Richard Rybníček po jeho skončení informoval, že opatrenia, ktoré sú zavedené v meste, sa nemenia a ani sa v tejto chvíli nebudú sprísňovať. „Do nedele večera budem mať ďalšie informácie o výsledku testovaní napríklad aj časti zamestnancov SAD Trenčín. Aj podľa toho budeme ďalej postupovať,“ skonštatoval trenčiansky primátor s tým, že v tejto chvíli nie je potrebné zvolávať krízový štáb mesta.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, ivš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?