Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Koronavírus zasiahol Považie v plnej sile: Na testy musí ísť aj 60 vodičov autobusov!

V pozore sú všetci kompetentní! V Trenčianskom kraji je koronavírus v posledných dňoch na vzostupe a starosti s ním má hneď niekoľko závodov.

V piatok preto v Trenčíne zasadal krízový štáb, na ktorom sa zúčastnili primátori okolitých miest, riaditeľ polície a hasičov či prednostovia okresných úradov a riešili čo ďalej. Ako na ihlách je momentálne aj tamojšia SAD, kde na testy pôjde 60 zamestnancov. Dobrou správou je, že nepribudlo žiadne nové ohnisko, v súvislosti s už existujúcimi sa však vyskytli nové prípady medzi tzv. kontaktmi.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Desiatky nových prípadov po rodinnej oslave v Poriadí na Myjave, vo firmách v Bánovciach nad Bebravou, Starej Turej, Potvoriciach, ako aj v samotnom Trenčíne nenechávajú nikoho na pochybách, že koronavírus ešte nepovedal posledné slovo. Podľa našich informácií sú medzi pozitívne testovanými v trenčianskej firme aj zahraniční pracovníci. Ubytovňu, kde je momentálne v karanténe väčší počet zamestnancov závodu Leoni, budú strážiť muži zákona.

„Väčšina pozitívnych prípadov je ubytovaná v dvoch ubytovniach, zabezpečia sa tam podmienky tak, aby bola karanténa naozaj dodržaná. Bude to za spolupráce štátnej polície. Regionálny úrad verejného zdravotníctva požiadal štátnu políciu aj o kontrolu dodržiavania karantény u osôb, ktorým bola nariadená,“ prezradila hlavná hygienička Ľudmila Bučková z RÚVZ v Trenčíne. Zároveň dodala, že zo strany firmy Leoni vzišla aj požiadavka o umožnenie začatia prác v odstavenej hale.

 

Ďalšie pozitívne kontakty

Aktuálne nepribudol žiadny nový prípad vo firme zo Starej Turej, ako ani z Trenčína. V prípade druhých menovaných však čakajú na výsledky stoviek testov, podrobiť sa im totiž bude musieť všetkých 1 000 zamestnancov.

Otvoriť galériu
Ďalšie tri pozitívne kontakty pribudli v súvislosti s firmou ASKOLL v Potvoriciach. V piatok dopoludnia zasadal na Okresnom úrade v Trenčíne krízový štáb, kde sa preberala aj kritická situácia okolo tamojšej SAD. Jej autobusy totiž zvážali zamestnancov do okrajovej časti Trenčína, kde sídli firma Leoni. V sobotu preto otestujú takmer 60 vodičov, ako aj dispečerov.

Na krízovom štábe sa zúčastnili nielen primátor Trenčína a primátorka Bánoviec nad Bebravou, ale aj prednostovia okresných úradov, riaditeľ polície a hasičov, riaditeľ firmy Leoni a predstaviteľ SAD Trenčín. Primátor mesta Richard Rybníček po jeho skončení informoval, že opatrenia, ktoré sú zavedené v meste, sa nemenia a ani sa v tejto chvíli nebudú sprísňovať. „Do nedele večera budem mať ďalšie informácie o výsledku testovaní napríklad aj časti zamestnancov SAD Trenčín. Aj podľa toho budeme ďalej postupovať,“ skonštatoval trenčiansky primátor s tým, že v tejto chvíli nie je potrebné zvolávať krízový štáb mesta.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, ivš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!