Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Jasmínka sa zotavuje po páde z 3. poschodia: Čo sa vtedy dialo v byte? Prehovorila rodina

Šťastie v nešťastí! Len 20-mesačná Jasmínka v nedeľu dopoludnia pri hre s bračekom vypadla z okna detskej izby na 3. poschodí paneláka na jednom zo šalianskych sídlisk. Pád čiastočne stlmila strieška proti dažďu, odkiaľ dievčatko dopadlo na chodník. S ťažkými zraneniami je momentálne v stabilizovanom stave v bratislavskej nemocnici.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Stačil okamih a krásna ani nie dvojročná Jasmínka vypadla z tretieho poschodia. Svedkom rodinnej drámy na sídlisku v Šali boli v nedeľu doobeda susedia, ktorí sa z toho nevedia spamätať. Miláčik rodiny je v opatere lekárov v nemocnici v Bratislave, kam ju odviezli leteckí záchranári.

„Malá je našťastie v poriadku, už ju preložili z oddelenia ARO do normálnej izby, rodičia idú za ňou,“ povedal Novému Času rodinný známy. „Mala otras mozgu, zlomenú má nožičku a narazenú slezinu, ale veríme, že to bude dobré,“ dodal vystrašený priateľ rodiny.

Hrozné okamihy postavili do pozoru celú rodinu i susedov. „Jasmínka sa hrala s bračekom v detskej izbe, kým ich mama varila obed. A nejako vyšla hore na sedačku a asi sa oprela o sieťku a vypadla,“ povedala nám rodinná známa Eva, ktorá ihneď prišla strážiť dvoch starších bratov, keď rodičia išli do nemocnice za dcérkou. „Otec chcel ísť s ňou, pribehol ihneď z roboty, ale nechceli ho zobrať, tak išli potom za ňou. Mama sa zrútila, museli jej dať aj tabletku,“ dodala Eva. Všetci veria, že usmievavé dievčatko sa skoro uzdraví.

 

Desivý obraz

Na nešťastie nikdy nezabudnú ani susedia, ktorí boli svedkom tejto drámy. „Vešala som bielizeň na balkóne a zrazu som počula obrovskú ranu na plech a potom hneď ďalšiu. Myslela som si, že sa zrazili autá. Pozriem dole a tam leží na chodníku dieťa,“ sťažka opisuje nešťastie suseda. Tá sa doteraz nevie spamätať, rovnako ako aj ostatní svedkovia tejto hroznej nehody.

„Tiekla jej krv z ústočiek, mama hneď pribehla a zobrala ju do náručia. Našťastie sa malá pohla, to bolo hrozné. Ale mala šťastie, že najskôr padla na striešku, ktorá stĺmila ten pád, a odtiaľ na chodník, čo už nebolo tak vysoko,“ krúti hlavou sused. Čakanie na záchranárov bolo pre všetkých doslova mučivé. Nakoniec Jasmínku previezli leteckí záchranári do Bratislavy.

„Leteli sme na futbalové ihrisko, kam nám pozemní záchranári priviezli zranené, ani nie dvojročné dievčatko. Malo poranenú hlavu a zlomenú stehennú kosť. V stabilizovanom stave bolo transportované na detské ARO na Kramároch,“ uviedla hovorkyňa leteckej záchrannej služby Zuzana Hopjaková. Prípadom sa zaoberajú aj muži zákona. „Polícia v Šali prípad vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví,“ informovala Renáta Čuháková, nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

Otvoriť galériu

Braček ako anjel strážny

Jasmínkin pád nie je prvým takýmto nešťastím. Podobný prípad sa odohral v roku 2009 v Nitre, kde po vytlačení sieťky proti hmyzu vypadli z okna 5. poschodia dvojičky Deanka a Damiánko († 2). Dievčatko akoby zázrakom prežilo, jej braček však, žiaľ, také šťastie nemal. Deanka mala po nešťastí problémy s chôdzou, neskôr však sama spravila prvé kroky. Rodina si vtedy myslela, že jej silu dodal aj Damián, jej anjel strážny. „Cítime, že je stále pri nej a ochraňuje ju,“ povedala v októbri 2010 mama.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre
Fanúšikovia do hráčov hádzali rôzne predmety.
Šokujúce zábery z Košíc! Fanúšikovia neuniesli prehru: Útok na hráčov!
(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!