Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2020 16:20 | Šport | Hokej

Ružička živil nádej na NHL, Calgary dalo prednosť skúsenejším: Urobil by som to isté

Slovenský hokejista Adam Ružička si do poslednej chvíle držal nádej, že by mohol v tejto sezóne "nakuknúť" do NHL.

V kempe Calgary Flames pred reštartom profiligy zo seba vydal maximum, napokon však "plamene" dali pred rozšírenou play off prednosť skúsenejším hráčom. Ružička v uplynulej sezóne AHL, ktorú predčasne ukončili pre pandémiu odohral za Stockton 54 zápasov s bilanciou 10+17.

Pre dvadsaťjedenročného útočníka sa tak ročník poznačený pandémiou skončil a už si vychutnáva voľno na Slovensku. Hoci chápe, že pred najdôležitejšou fázou sezóny dalo vedenie klubu prednosť starším, priznal, že túžil po debute v najprestížnejšej lige sveta. "Bol to veľmi pozitívny kemp, vynikajúca skúsenosť. Očakával som, že ma doň povolajú, keďže som bol jeden z mála v širšom výbere tímu, ktorý nemá na konte štart v NHL. Prišiel som veľmi dobre pripravený, mal som zo seba veľmi dobrý pocit. Calgary ma do tímu napokon nevzalo. Vsadilo na skúsenosť, čo je prirodzené. Keby som bol na ich mieste, urobil by som to isté. V bojoch o Stanleyho pohár ide o veľa," uviedol Ružička v rozhovore pre hockeyslovakia.sk.

Rovnako ako v záverečnej časti sezóny, aj organizátori prípravných kempov podriadili všetko bezpečnosti. Pre šírenie koronavírusu museli hráči strpieť viaceré obmedzenia. Hoci situácia v Kanade nie je taká dramatická ako v USA, aj Ružička sa musel prispôsobiť špeciálnemu režimu: "Do Kanady som dorazil už dva týždne pred štartom kempu. Po prílete som šiel do hotelovej karantény s drobnou výnimkou. Mohol som chodiť na štadión a trénovať. Neskôr sme mali nastavené striktné pravidlá. Navštevovať sme mohli len vybrané reštaurácie či golfové ihriská. Je pravda, že po štarte kempu bol program pestrejší. Pre mňa bol však mesačný pobyt v Calgary zväčša len o presunoch medzi hotelom a štadiónom. Nebolo to príjemné, keďže veľa vecí bolo v Kanade po mojom prílete zatvorených. Otvorené boli iba reštaurácie a podobné zariadenia. Nebolo jednoduché tráviť čas výlučne v hoteli. Veľa som pozeral Netflix, hral hry a podobne. Keď som išiel na štadión, snažil som sa tráviť na ňom čo najviac času. Motkal som sa kade-tade, všetko robil s pokojom a časom. Nikam som sa neponáhľal."

 

Flames vstúpili do predkola o play off úspešne a v prvom zápase zdolali Winnipeg 4:1. Hoci Ružička neuspel v boji o prvý tím, o dianie a spoluhráčov sa zaujíma. Nevylučuje ani úspech svojho klubu: "V tejto sezóne to môže vyhrať hocikto. Je špecifická situácia, ktorá sa zrejme už nikdy nevyskytne. Rozhodovať bude zdravie a pripravenosť. Pred reštartom ťažko tipovať, kto zvíťazí."

Po návrate na Slovensko ako prvé absolvoval karanténu a čaká ho test na ochorenie COVID-19. Na otázku o sovej budúcnosti zatiaľ nevedel odpovedať, kým začne riešiť svoju budúcnosť chce si dopriať oddych: "Po ukončení karantény - verím, že negatívnym testom - sa stretnem s agentom a pozhovárame sa, aké budú moje ďalšie kroky. Pravdepodobne si dám voľno pár dní, možno týždňov a začnem opäť drieť. Možno pôjdem niekam na hosťovanie, čo je tiež jeden z variantov."

 

rr

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na videosnímke policajti prehľadávajú mužov na kontrolnom stanovištii v meste Ensenada.
Strašný čin: V studni našli tri mŕtve telá! Už sa vie, komu patria
Dres s číslom 11 na sebe nosila talentovaná futbalistka.
Krásne gesto futbalistov Komárna po postupe: Zosnulej Lilly (†17) poslali pozdrav do neba!
(ilustračné foto)
Krajina má nového prezidenta: Stal sa ním tento muž! Výsledok vás prekvapí
Donald Trump, Joe Biden.
Foto
Šokujúce obvinenie Trumpa: Naozaj povedal TOTO na Bidena?!
Dym stúpa po výbuchu počas razie izraelskej armády v obci Dajr al-Ghusún, ktorá sa nachádza pri meste Túlkarm na Západnom brehu Jordánu.
Izrael udrel tam, kde nemal! Netanjahu prehovoril, z jeho slov vás zamrazí
Peter mal nalietaných tisícky hodín, venovať sa výcviku mladých už, žiaľ, nestihol
Skúsený pilot Peter († 62) sa s vetroňom zrútil na trafostanicu: DETAILY pred pádom!
Premiér Robert Fico vystúpil s príhovorom
Foto
Spomienkovú slávnosť na Bradle sprevádzali kontroverzie: Ostrý konflikt Fica s občanmi!
Fľašu našli deti pri miestnom pohostinstve v Panických Dravciach.
Šesťročný Daniel skončil s 2,5 promile v nemocnici! Ako sa dieťa dostalo k alkoholu?
Vedci museli lebku neandertálkyne znovu poskladať.
Foto
Vedci odhalili tvár neandertálskej ženy: Jedna ČRTA vám udrie do očí, aha!
Speváčka počas vystúpenia vystriedala viacero outfitov.
Madonna spievala pre 1,6 milióna fanúšikov: Pozrite sa na tú neskutočnú MASU ľudí
(ilustračné foto)
Škandál na fare: Kňaz mal zneužiť skoro 40 000 eur! Odpadnete, čo si za to kúpil
Kto sa stal víťazom?
Foto
Veľkolepé FINÁLE Let's Dance: Poznáme KRÁĽA a KRÁĽOVNÚ tanečného parketu!