Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy

Julia si myslela, že má len upchatý nos: Zväčšil sa jej trojnásobne, teraz bojuje o život

Julia Davey sa jedného dňa zobudila s upchatým nosom. Považovala to za banalitu, neskôr sa ukázalo, že má v nose nádor. 

Ako uvádza portál The Sun, netrvalo to dlho a nos 40-ročnej Julie z anglického mesta Weymouth bol trikrát väčší ako zvyčajne. Lekári jej oznámili hrozivú správu, aby zabránili šíreniu hrozivej rakoviny, nos jej musia amputovať.

Julia lekára po prvýkrát navštívila v apríli v roku 2019 po tom, ako mala dva týždne upchatý nos. „Myslela som si, že to je síce trochu divné, ale moc ma to neznepokojovalo,“ priznala 40-ročná Julia. Lekári jej povedali, že pravdepodobne ide o nosový polyp, ktorý zvyčajne nie je závažný a poslali ju k špecialistovi, ktorý prvotnú diagnózu potvrdil. Podstúpila 2-hodinovú operáciu, počas ktorej jej výrastok z nosa odstránili.

„Nasledujúci deň som sa vrátila do práce a ani som na to nepomyslela,“ spomína Julia. O týždeň neskôr však mala telefonát, ktorý zmenil úplne všetko. Lekári jej oznámili, že podľa biopsie nešlo o neškodný polyp, ale o národ.

„Je ťažké opísať, aký to je pocit počuť slovo rakovina. Jednoducho sa tomu nedalo uveriť,“ opisuje svoje pocity Julia. Svojej dcérke (5) a dvom chlapcom Tomovi (16) a Joelovi (12) z predošlého vzťahu sa rozhodla o jej stave zatiaľ nepovedať, kým nebude mať presnú diagnózu. V júli sa opäť vrátila do nemocnice, aby jej odstránili z nosa aj zvyšné rakovinové bunky. Opäť mala pocit, že bude všetko v poriadku.

 

V septembri museli lekári operáciu zopakovať. Diagnostikovali jej spinocelulárny karcinóm, čo je druhá najbežnejšia forma rakoviny kože. Vzhľadom na agresívny charakter rakoviny je potrebné prijať drastické opatrenia. Lekári Julie varovali, že by mohla prísť o nos, avšak počkajú, ako jej telo zareaguje na 6-týždňovú chemoterapiu.

Jej nos sa v priebehu liečby strojnásobil a ukázalo sa, že nádor rastie. „Bolo to ako najhoršia bolesť hlavy a bolesť zubov, akú si dokážete predstaviť súčasne. Mala som pocit, že mi ide hlava a nos explodovať. Nádor mi takmer vyletel z nosa," opisovala svoje pocity Julia. 

Julia musela podstúpiť amputáciu, počas ktorej prišla o celý nos a hornú časť podnebia. Operácia trvala 14 hodín. „Nebola som pripravená na novú realitu môjho života,“ priznala sa Julia, ktorá však myslela len na to, že jej ustúpi neznesiteľná bolesť.

Tam, kde má byť nos, mám len dieru. Neexistuje žiadny iný spôsob, ako to opísať. Videlo mi to iba pár ľudí. Neukazovala som to ani deťom, pretože nechcem, aby mali nočné mory,“ tvrdí Julia. Jej výsledky po náročnej rádioterapii boli konečne pozitívne a mala pocit, že nad rakovinou vyhrala.

Na konci apríla v roku 2020 však prišla ďalšia rana, keď jej lekári na magnetickej rezonancii odhalili v ľavej časti čeľuste ďalší nádor. Odstránili ho, avšak objavili ďalší, ktorý je „príliš blízko k dôležitým nervom a mozgu“.

Julia a Nick sa plánujú v novembri zosobášiť, pričom svadbu mali naplánovanú na apríl v roku 2021. 40-ročná mamička teraz podstupuje imunoterapiu. „Mala by zastaviť nádor a tiež akýkoľvek ďalší rast, vďaka čomu to bude zvládnuteľné,“ povedala Julia, ktorá zostáva aj naďalej pozitívna.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?