Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2020 18:15 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Žena sa zmierila s tým, že nikdy nebude mať deti: Radikálna zmena jedálnička jej obrátila život naruby

Bettina Campolucci Bordi (36) sa nechcela zmieriť s verdiktom lekárov, ktorí jej po diagnostikovaní syndrómu polycystických ovárií (PCOS) a endometriózy oznámili, že sa pravdepodobne nestane matkou.

Kuchárka Bettina mala výkyvy nálad, priberala na váhe, strácala vlasy, až jej  nakoniec na niekoľko mesiacov vypadla menštruácia. "Po 5 mesiacoch bez periódy som zašla za gynekologičkou očakávajúc, že bude existovať priame vysvetlenie," hovorí 36-ročná žena. "Bola som sama v ordinácii a pamätám si, ako som sa rozplakala, keď mi povedala, že šanca, že budem mať deti, neexistuje. Mať dieťa je niečo, čo berieme ako samozrejmosť," hovorí Bettina, ktorá sa zdrvujúcu správu dozvedela ešte pred svojimi 30. narodeninami. "Bola som v šoku, myslela som si, že nech je so mnou čokoľvek, bez problémov sa to vyrieši."

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Bettina, ktorá ma na svojom instagramovom účte vyše 121-tisíc sledovateľov, dostala ponuku na lieky, ktoré mali jej problém vyriešiť. Bábätko však stále bolo v nedohľadne. Spolu s manželom sa postupne vzdali myšlienky na spoločného potomka, no mladá žena sa odhodlala vyriešiť aspoň bolestivé príznaky PCOS a endometriózy. Obaja zmenili životný štýl aj stravovanie

Bettina v tom čase pracovala v potravinárskom priemysle. Vzdala sa mäsa a všetkých živočíšnych výrobkov, tovar začala kupovať na farmárskych trhoch a v obchodoch so zdravou výživou a jedlo si začala variť doma, čiže bez umelých prísad. Netrvalo dlho a opustila aj svoju pôvodnú robotu. Začala robiť vo wellness biznise a zostavovať vegánske recepty. A potom sa stalo niečo neuveriteľné! 7 mesiacov po zmene životného štýlu sa Bettina dozvedela, že je tehotná. Kvôli niekoľkým prekonaným potratom však stále zostávala pri zemi.

 

"Sedem mesiacov po rozbehnutí novej kariéry som zistila, že čakám bábätko. Urobila som si test a zašla za doktorkou. Bola som zmätená, aj som sa bála, že sa niečo môže stať, napríklad potrat, ktorý som predtým prekonala. Mala som strach, že sa to zopakuje," priznáva. "Pôrod bol tiež stresujúci. Dva týždne predtým som dostala infekciu obličiek a skončila v nemocnici. V bolestiach ma poslali domov s tým, že som bola objednaná na ďalšie vyšetrenie. O hodinu som už mala svoju dcérku v náručí," spomína na dramatické chvíle šťastná mamička dnes už 7-ročnej slečny.

"Je krásna, požehnanie v mojom živote. Je fantastické byť mamou. Je to síce najťažšia robota v živote, ale aj tá najprínosnejšia," hovorí Bettina, podľa ktorej práve zmena životného štýlu dopomohla k tomu, že po toľkých útrapách dokázala otehotnieť. Po naštudovaní rôznych výskumov začala užívať výživové doplnky a dala sa na cvičenie. "Nedokázala by som vypichnúť jedinú vec, ktorá k tomu prispela. Myslím si však, že mnohé zmeny, ktoré sa udiali, k tomu súčasne dopomohli."

Bettina medzitým vydala dve kuchárske knihy a v jej šľapajách ide aj 7-ročná dcéra. "Miluje varenie, je v tom naozaj dobrá. Vie si urobiť vlastné palacinky. Som hrdá, že nás toto spája a že je neoddeliteľnou súčasťou toho, čo robím," chváli ju pyšná mamina.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: voj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!