Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2020 11:42 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Tragická zrážka vlaku v Česku: Osem zranených je mimo ohrozenia života

Osem zranených ľudí, ktorých z tragickej nočnej zrážky vlakov rozviezla záchranná služba do vinohradskej a Thomayerovej nemocnice v Prahe a do českobudejovickej nemocnice, je mimo ohrozenia života.

Dvaja z nich už sú doma. Stav ďalších zranených ČTK zisťuje. Vinohradská nemocnica prijala dvoch zranených, Thomayerova nemocnica štyroch a českobudejovická dvoch. Zranených záchranná služba doviezla tiež do Ústrednej vojenskej nemocnice v Střešoviciach a ľahko zranených do nemocníc v Kolíne a Nymburku. Záchranári pri nehode pri Českom Brode ošetrili 31 ľudí, z toho štyroch ťažko zranených. Rušňovodič nehodu neprežil.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Fakultná nemocnica Královské Vinohrady prijala v noci dvoch pacientov z havarovaného vlaku. "Jeden pacient bol prijatý na Kliniku anesteziológie a resuscitácie so sériovou zlomeninou rebier a bude v priebehu stredy preložený na štandardné oddelenie. Pacientka, ktorá bola prijatá na Jednotku intenzívnej starostlivosti ortopedicko-traumatologickej kliniky s rozsiahlou tržnou ranou stehna a so zlomeninou v oblasti krčnej chrbtice, bude tiež preložená na štandardné oddelenie," uviedla nemocnica. Podľa riaditeľa vinohradskej nemocnice Petra Arenbergera sú obaja pacienti mimo ohrozenia života.

Thomayerova nemocnica v pražskej Krči prijala štyroch zranených. Podľa informácií hovorcu Petra Sulka z toho už dvoch ľahko zranených poslali domov a dvaja ľudia ešte v nemocnici zostávajú na pozorovanie. "Ale nie sú v ohrození života," doplnil Sulek.

 

V českobudejovickej nemocnici ležia po zrážke vlaku muž a žena. Obaja utrpeli ľahšie zranenia. Pre ČTK to povedala hovorkyňa nemocnice Iva Nováková. Ich stav nie je vážny, skôr utrpeli pomliaždeniny, ale obaja zostanú v nemocnici na pozorovaní.

Osobný vlak CityElefant, v ktorom cestovalo viac ako sto ľudí, narazil v utorok večer do stojaceho nákladného poštového vlaku. Rušňovodič nehodu neprežil, zranilo sa podľa posledných informácií stredočeských záchranárov 31 ľudí, z toho štyria ťažko. Polícia vyšetruje nehodu vlakov pri Českom Brode ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti a ublíženia na zdraví s následkom smrti z nedbanlivosti. Trať, ktorá je jednou z najvyťaženejších v republike, bola do 10:00 úplne uzavretá. Prevádzka bola obnovená po 10:00 po jednej koľaji a za zníženej rýchlosti. Podľa ministra dopravy Karla Havlíčka bolo príčinou tragickej zrážky vlakov zrejme zlyhanie človeka. Vlak prešiel rampami na červenú. Celková škoda podľa Železničnej inšpekcie dosiahla 45 miliónov korún.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
Budovu pošty v Revúcej museli evakuovať: Našli obálku s podozrivým obsahom
Seriáloví manželia na spoločnej selfie.
Courteney Cox alias Monica z Priateľov: Matthew Perry († 54) ma často navštevuje!
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Aktualizované
Koaličná rada sa zhodla: Pokračovať musia v tempe, ktoré nastavil premiér
Foto
Problémy Slovákov po zápase s Lotyšskom: TOTO ukázali vyšetrenia!
Magdino zápästie zdobí meno jej dcérky.
FotoVáš Tip
Šebestová má po desivej nehode opäť úsmev na perách: Niekto ju potešil veľkou kyticou! FOTKA hovorí za všetko
(ilustračné foto).
Rus si nafarbil vlasy modrou a žltou: Súd v tom vidí problém, prišiel TREST
Juraj Šeliga zverejnil na sociálnej sieti video, na ktorom sa mal podpredseda parlamentu Andrej Danko dostať do konfliktu s neznámym mužom na benzínovej pumpe. 
Šeliga zverejnil VIDEO z Dankovho konfliktu: Šéf SNS mal mužovi na pumpe vyraziť nákup z rúk
Krúpy mali priemer až 2 centimetre. 
Foto
Českým mestom sa prehnala supercela: Rýchlo sa zotmelo a... Pozrite sa na tú spúšť
Orbán burcuje: Treba obsadiť Brusel! Zarážajúce, aké slová padli
Iránske úrady identifikovali všetky obete nedeľňajšej havárie vrtuľníka, pri ktorej zahynul aj iránsky prezident Ebráhím Raísí.
Foto
Pri páde vrtuľníka zomrel iránsky prezident († 63): Zvláštne, čo sa zistilo!
Foto
Žena pre boľavý zub obvolala viac ako 100 ambulancií: Hrozné, ako to skončilo! Uf, trúfli by ste si?
Prezidentka sa stretla s Kaliňákom, informoval ju o zdravotnom stave premiéra
Prezidentka sa stretla s Kaliňákom: Ponúkla návštevu premiéra, toto zaznelo