Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2020 11:15 | Prominenti | Domáci Prominenti

Celeste Buckingham po problémoch s anorexiou priznáva hrozivú diagnózu: Trpím nebezpečnou poruchou!

Známa a talentovaná speváčka Celeste Bu­ckingham (25) pôsobila vždy dojmom vyrovnanej a sebavedomej ženy. Opak je však pravdou.

Len pred necelými dvoma rokmi šokovala priznaním, že pre zúfalstvo z „nedokonalého“ zovňajšku trpela anorexiou, ktorá ju priviedla k veľkým zdravotným problémom. A keď už sa zdalo, že je opäť všetko v poriadku, prišla ďalšia a tvrdšia rana. Obľúbená brunetka, ktorá v posledných rokoch zoženštela, ale na kráse jej to rozhodne neubralo, teraz odtajnila svoje boliestky, ktoré ju trápia dlhé mesiace.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Speváčka Celeste Buckingham sa v našom šoubiznise zviditeľnila už pred deviatimi rokmi, keď zahviezdila v populárnej speváckej šou Česko Slovenská SuperStar. A síce mala brunetka vtedy ešte len 15 rokov, jej diár sa okamžite zaplnil množstvom práce. Vysoké pracovné tempo či niekoľko nevydarených vzťahov s mužmi sa tak nakoniec odzrkadlili aj na jej psychickom zdraví. Mladá speváčka preto v roku 2018 prišla so šokujúcim priznaním.

 

„Keď som mala sedemnásť, bojovala som s anorexiou,“ priznala vtedy úprimne Celeste s tým, že sa však cez všetko už dávno dostala a teraz chce iba motivovať mladé dievčatá k tomu, aby sa pre svoje postavy netrápili. „Nič by som už nezmenila. Celý môj životný príbeh je zapísaný na mojom tele,“ ukončila vtedy speváčka svoj nečakaný príspevok o poruche príjmu potravy. A hoci sa zdala byť od tej doby už konečne spokojná, najnovšie Bu­ckingham priznala, že v súkromí zažíva opäť poriadne peklo.

Nenávidí samu seba?!

Sebavedomie a vyrovnanosť stále nie sú Celeste blízke. Vo svete plnom dokonalosti a bezchybných modeliek sa vraj brunetka jednoducho znova cíti neistá. A práve to jej opäť otvorilo bolestivé rany. Celeste tentoraz prehovorila o probléme, ktorý ju len nedávno donútil izolovať sa od spoločnosti. Speváčku vraj veľmi trápi dysmorfofóbia, ktorá je definovaná ako strach z vlastnej škaredosti, ktorý môže vyústiť a viesť až do nenávisti vlastného ja, k panike pri pohľade na seba, sociálnemu separovaniu, depresiám či v krajných prípadoch k sebapoškodzovaniu.

„Dlho bojujem s tým, ako vyzerám. Väčšina z vás vie, aký mám názor na hodnotu žien. Ale musím priznať, že posledné mesiace som opäť padla do svojich predošlých zlozvykov. Úprimne, chvíľu som hladovala a dúfala som, že schudnem. Potom som si uvedomila, že to je blbosť, tak som začala cvičiť, no tým spôsobom, že som niekoľkokrát mala pocit, že odpadnem od únavy,“ začala úprimne opisovať svoje boliestky Buckingham.

„Keď som to už nedávala, tak som sa vyhýbala zrkadlám a vonkajšku, aby som sa nemusela obliekať - riešiť, čo na seba, aby som nemala potom polhodinové depky preto, že rifle spred 3 rokov mi už nesedia. Viem, že to je blbosť. Viem, že mne a mojim blízkym je jedno, koľko vážim a ako vyzerám. Ale napriek tomu, že viem, že mám zdravotné problémy, ktoré obmedzujú môj metabolizmus a po prežití vážnej choroby spred 3 rokov, som stále na seba neskutočne, priam nespravodlivo prísna,“ dodala.

Bojuje so sebou

Celeste, ktorá má za posledné mesiace plnšie tvary, čo jej však na kráse rozhodne neubralo, sa snaží opäť nájsť lásku k vlastnému telu a prehovoriť aj iným ľuďom do duše. „Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate, či koľko kíl máte v konkrétnom životnom období. Majte sami seba radi,“ ukončila Celeste s tým, aby sa ľudia nesúdili podľa vzhľadu, či sa navzájom neporovnávali. Na tom sa snaží popracovať aj ona sama.

Čo je dysmorfofóbia

Danica Caisová, psychiatrička

- Ide o poruchu telovej schémy. Človek seba vníma úplne inak, ako v skutočnosti vyzerá. Býva to u ľudí, ktorí majú skreslené a nepravdivé predstavy o svojom tele. Tie spôsobujú až vážne psychické problémy, ktoré by sa mali liečiť so psychológom a psychiatrom. Je možnosť užívať aj lieky a tiež podstupovať psychoterapiu. Pri nevyhľadaní pomoci to však môže mať aj také následky, že si človek ubližuje a zmrzačuje svoje telo. To prerastá do depresií, ktoré sa môžu skončiť až samovraždou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Stanislavová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Speváčka počas vystúpenia vystriedala viacero outfitov.
Madonna spievala pre 1,6 milióna fanúšikov: Pozrite sa na tú neskutočnú MASU ľudí
(ilustračné foto)
Škandál na fare: Kňaz mal zneužiť skoro 40 000 eur! Odpadnete, čo si za to kúpil
(ilustračná fotografia).
Hamas odpálil rakety na izraelské územie: Armáda hlási straty na ľudských životoch
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Jourová o novinkách na sankčnom zozname EÚ: Prekvapí vás, kto sa na ňom objavil! Má ísť o nástroj ruskej propagandy
Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy