Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2020 09:53 | Správy | Domáce správy

Boss sýkoriek je vinný zo založenia zločineckej skupiny: Borbély však do väzenia nejde

Jeden z posledných bosov sýkorovcov František Borbély je vinný zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sýkorovcov.

Rozhodol o tom senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý schválil dohodu o vine a treste, ktorá upúšťa od trestu vzhľadom na predchádzajúci trest. Okrem neho súd odsúdil aj jeho komplica Róberta Baumana, ktorému uložil trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

"Súd pri obvinenom F. B. upustil od uloženia súhrnného trestu, keďže pokladá trest uložený skorším rozsudkom Okresného súdu (OS) Bratislava II dostatočný na ochranu spoločnosti," uviedla na margo Borbélyho trestu hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková. Borbély po odchode zo súdu pre novinárov uviedol, že dúfa, že ľudia na jeho meno zabudli. "Máme za to, že dnešným rozsudkom sú všetky veci vo vzťahu k môjmu mandantovi uzavreté, potvrdil to súd, stotožnila sa s tým prokuratúra a môj mandant chce viesť riadny život," povedal jeho obhajca.

Súčasťou rozsudku senátu Emila Klemaniča bolo aj konštatovanie, že Borbély bol súčasťou skupiny sýkorovcov minimálne od polovice roku 1997 až do jeho zadržania v roku 2014. Borbély si do februára odpykával sedemročný trest v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou. Trnavský okresný súd ho podmienečne prepustil na slobodu po odpykaní si troch štvrtín trestu. Sedemročný trest mu v roku 2015 vyrubil OS Bratislava II po uzavretí dohody o vine a treste v kauze výbuchu auta z júna 2009, keď explodoval Mercedes G, ktorý patril Miroslavovi Abrahámovi z bratislavskej skupiny piťovcov.

 

OS Bratislava II vtedy zrušil všetky predchádzajúce rozsudky OS Bratislava III a Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v kauzách Františka B. Predtým ho v apríli 2015 OS Bratislava III uznal za vinného z hrubého nátlaku v dlhoročnej kauze vydierania majiteľa bývalej bratislavskej krčmy U Matúša. Súd však upustil od jeho potrestania, keďže predtým František B. uzavrel na ŠTS dohodu o vine a treste za drogovú trestnú činnosť.

František Borbély bol označovaný za jedného zo štyroch bosov skupiny, ktorí boli nástupcami po smrti zakladateľa Miroslava Sýkoru. Jeho firmy prevádzkovali herne, reštaurácie, pivárne, kaviarne a známa bola aj jeho bezpečnostná a detektívna služba DKFB. Podľa jeho vyjadrenia skupina sýkorovcov už dlhé roky ako kompatibilný celok neexistuje.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Smrť za internetové príspevky! Súdy odsúdili muža: Strašné, čo sa v krajine deje
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!
Vznik ministerstva športu Keketi obhajuje.
Keketi zhodnotil fungovanie ministerstva športu: Tieto aktivity považuje za najdôležitejšie
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?