Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2020 14:29 | Šport | Cyklistika

Koniec špekuláciám: Froome definitívne opúšťa stajňu Ineosu

Viackrát avizované sa na konci roka 2020 stane realitou. Britský cyklistický tím Ineos nepredĺži kontrakt so svojím dlhoročným lídrom Christopherom Froomom.

Štvornásobný šampión Tour de France po tejto sezóne zamieri do stajne Israel Start-Up Nation, mal by tam podpísať dlhodobý kontrakt. Informuje o tom špecializovaný portál Cyclingnews.

Už 35-ročný Froome jazdil v tíme Ineos (predtým Sky) od roku 2010 a počas tohto obdobia ovládol štyri razy Tour de France (2013, 2015, 2016, 2017), raz Giro d'Italia (2018) a dvakrát Vueltu (2011 a 2017). To z neho z dlhodobého hľadiska urobilo absolútnu svetovú jednotku pre dlhé etapové preteky. Skvelý časovkár so solídnym motorom v kopcoch platí za jedného z najväčších univerzálov. Bez výdatnej podpory tímových kolegov by sa však tieto úspechy zrejme nedostavili. V rokoch 2013, 2015 a 2017 sa stal laureátom ocenenia pre najlepšieho cyklistu sveta Vélo d'Or, čiže Zlaté koleso.

"Chrisov kontrakt sa končí v decembri a my sme prijali rozhodnutie, že ho už neobnovíme. Rozhodli sme sa skôr ako býva zvykom, aby sme ukončili všetky špekulácie na túto tému a mohli sa sústrediť na posunutú sezónu," uviedol šéf tímu Ineos Dave Brailsford v oficiálnom stanovisku.

Froome už viackrát naznačil, že pred ukončením svojho pôsobenia v Ineose chce ako súčasť tohto družstva ešte raz vyhrať Tour de France. Po boku posledných dvoch šampiónov Gerainta Thomasa a Egana Bernala to nebude mať jednoduché. Ak by sa mu to v tomto roku predsa len podarilo, piatym titulom by sa vyrovnal štyrom legendám na čele historického rebríčka - Francúzom Jacquesovi Anquetilovi a Bernardovi Hinaultovi, Belgičanovi Eddymu Merckxovi a Španielovi Miguelovi Indurainovi. Američan Lance Armstrong ovládol najprestížnejšie preteky až sedemkrát, ale po jeho verejnej dopingovej spovedi mu všetky tituly oficiálne odobrali.

 

"Bola to fenomenálna dekáda, ktorú som strávil v tomto tíme so skvelými ľuďmi a spolujazdcami. Spomienky na spoločné preteky sú pre mňa všetkým. Kým sa poobzerám po nových výzvach, chcem sa ešte plne skoncentrovať na boj o piate víťazstvo na Tour de France s Ineosom," uviedol Christopher Froome.

Zatiaľ nie je isté, či si skvelý britský cyklista vezme do tímu Israel Start-Up Nation aj niekoľkých spolujazdcov či členov obslužného tímu z Ineosu. Odpoveď na túto otázku by mala padnúť do niekoľkých týždňov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj