Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.07.2020 19:59 | Šport | Futbal
FotoVideo

Slovan oslavuje double: O víťazovi Slovnaft Cupu rozhodla jediná penalta

Futbalisti Slovana Bratislava sa stali víťazmi 51. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2019/2020.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii
V stredajšom finále na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave si zverenci trénera Jána Kozáka ml. poradili s MFK Ružomberok 1:0 a získali prestížne double.

O víťazstve "belasých" rozhodla úspešná penalta slovinského útočníka Alena Ožbolta v 48. minúte. Slovan vyhral Slovenský pohár rekordný 16-krát a tento výsledok tiež rozhodol o tom, že sa budúci týždeň bude hrať ligová baráž o Európsku ligu UEFA.Finále 51. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2019/2020 (NFŠ):
ŠK Slovan Bratislava: - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Gól: 48. Ožbolt (z 11 m), ŽK: de Kamps, Ratao, Šulla, Bajrič - Brenkus, Regáli, rozhodovali: Glova - Bednár, Hrčka, 3624 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan: Šulla - Medveděv (84. Daniel), Abena (46. de Marco), Bajrič, Božikov - Rabiu, de Kamps, Moha (83. Weiss) - Strelec (64. Ratao) - Ožbolt (74. Nono), Medved
Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Twardzik - Kojnok (72. Ďungel), Múdry (81. Kostadinov), Filinský (72. Takáč), Mojžiš - Brenkus (61. Madleňák) -  Regáli, Gerec (81. Kmeť)

Slovan sa podľa očakávania od začiatku držal na súperovej polovici, snažil sa o kombináciu a "Ruža" zasa o pozornú defenzívu. Prvú šancu si vypracovali domáci na konci desiatej minúty, keď Medved zakončil k tyčke, ale Macík výborným zákrokom vyrazil. O tri minúty Rabiu oblúčikom poza obrannú líniu Ružomberku našiel Ožbolta, ten hlavičkou trafil Macíkovo rameno a od neho lopta smerovala len do žrde. Hostia sa snažili vyčkať na brejky, po jednom z nich Kojnok prudko nacentroval do šestnástky, kde našiel Brenkusa. Jeho zakončenie ale nebolo dôrazné a Šulla jeho streli zlikvidoval. V 17. minúte ešte Medved hlavou minul a potom hra dosť upadla, chýbali presnejšie a nebezpečné kombinácie. Trošku vzruchu priniela až strela de Kampsa v 42. minúte, ale išla vysoko nad.

Hneď z prvej vážnejšej akcie v druhom dejstve gólovo zahrmelo. Po zisku lopty v strede poľa Strelec vysunul do brejku Medveda, ktorého v zakončení v šestnástke strčil Twardzik a rozhodca Glova odpískal penaltu. V 48. minúte ju s prehľadom prudkou strelou k pravej tyči premenil Ožbolt. Povzbudený Slovan pritlačil, Medved z vnútra šstnástky pálil v 51. minúte nepresne.

 

Ružomberok sa  však následne "oklepal" a skúšal favorita dostať pod tlak. Regáliho hlavička po rohu v 59. minúte trafila len bočnú sieť. Na Tehelnom poli sa intenzívne bojovalo o každý meter ihriska, Liptáci nechceli dať Slovanu nič zadarmo. V 81. minúte striedajúci Takáč po spätnej prihrávke zo šestnástky vystrelil len nad Šullovu bránu. Hostia vsadili všetko na ofenzívu, v 84. minúte nebezpečne strieľal Kostadinov a po rohu hlavičkoval Maslo, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. V nervóznom závere ešte dostal žltú kartu aj tréner domácich Kozák. Keď ani v 89. minúte netrafil Regáli, "belasí" sa mohli pustiť do osláv double.

Víťazi Slovenského pohára od r. 1993:
9 - Slovan Bratislava (2020, 2018, 2017, 2013, 2011, 2010, 1999, 1997, 1994)
3 - Inter Bratislava (2001, 2000, 1995)
2 - Artmedia Petržalka (2008, 2004), MFK Košice (2014, 2009), AS Trenčín (2016, 2015), Spartak Trnava (2019, 1998)
1 - MŠK Žilina (2012), FC ViOn Zlaté Moravce (2007), MFK Ružomberok (2006), Dukla Banská Bystrica (2005), Matador Púchov (2003), VTJ Koba Senec (2002), 1. FC Košice (1993)

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:
Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Od úvodu sme išli za víťazstvom. Boli sme lepší, chceli sme hrať futbal. Ružomberok mal v závere náznaky šancí, nejaké priame kopy, ale naše víťazstvo je jednoznačne zaslúžené. Ružomberok potvrdil, že je ťažký súper, opäť sme nad ním vyhrali 1:0, toto víťazstvo si však vážime. Sezóna bola nádherná, veľmi sa z toho teším."
Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Proti favorizovanému Slovanu sme sa držali statočne. Ublížil nám gól na 0:1, potom sme sa spamätali a boli v útoku viac nebezpeční ako v prvom polčase. Na chlapcov nemôžem povedať ani jedno zlé slovo, odviedli všetko, čo v nich je. Strašne ma to mrzí, že nám to nevyšlo. Musím pogratulovať Slovanu k zaslúženému víťazstvu a zisku double. Mali s nami v každom zápase v tejto sezóne ťažkú prácu. Verím, že zakliate Tehelné pole odklajeme v budúcej sezóne a odnesieme si z tohto trávnika nejaké body."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť