Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Zažite jedinečnú atmosféru tradičnej výstavy Agrokomplex 2022

Od 18. do 21. augusta uvidíte na nitrianskom výstavisku hospodárske zvieratá, poľnohospodársku techniku, spoznáte regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo, ochutnáte kvalitné potraviny a objavíte čaro slovenských tradícií.

Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex sa na nitrianskom výstavisku koná už po 47-krát. Po dvojročnej prestávke má pre svojich návštevníkov pripravenú pestrú prezentáciu noviniek z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva, ale aj bohatý sprievodný program pre odbornú i laickú verejnosť.

Otvoriť galériu

Najväčšej pozornosti malých i veľkých farmárov sa vždy tešia najnovšie modely poľnohospodárskej techniky, ktorá sa v tomto roku predstaví na viac ako 2 000 m2. Takmer 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či ťažký ťah jednozáprahov. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.

Otvoriť galériu

Výrazné zmeny počasia, extrémne horúčavy a nedostatok zrážok negatívne ovplyvňujú poľnohospodársku produkciu. Hlavnou témou tohtoročnej výstavy Agrokomplex bude regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo a adaptačné opatrenia súvisiace s nepriaznivými dôsledkami zmeny klímy. Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly s témami: Inovatívne prístupy k poľnohospodárskej výrobe; Potravinová a nutričná gramotnosť; Aktualizácia Registra poľnohospodárskych produkčných blokov (LPIS) každoročne znižuje výmery pôdy. Prečo je to tak?

Pavilón M1 bude už tradične venovaný slovenským producentom potravín, držiteľom ocenenia Značka kvality SK a slovenským farmárom. V kulinárskom kútiku sa budú môcť návštevníci na vlastné chuťové bunky presvedčiť, ako úžasne chutia slovenské potraviny v podaní šéfkuchára Andreja Beniana.

Otvoriť galériu

Súčasne s výstavou Agrokomplex bude prebiehať aj celoštátna poľovnícka výstava s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2022. Pre návštevníkov je pripravená prehliadka viac ako 1224 zlatých a raritných trofejí, atraktívny program pre deti i nepoľovníkov. Výstavu Poľovníctvo a príroda, ktorá sa uskutočňuje na Slovensku podľa zákona len raz za 5 rokov, organizuje Slovenská poľovnícka komora.

Otvoriť galériu

Ku koloritu výstavy patrí už neodmysliteľne piskot parnej lokomotívy Nitrianskej poľnej železnice. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa postará o nádych minulosti skanzen múzea, či originálna výstava „Party v 21. storočí“ – projekt, ktorý moderným spôsobom mapuje a zaznamenáva pomocou fotografií pestrosť a rozmanitosť takmer zaniknutých párt a vencov v regiónoch Slovenska.

Lístky na výstavu je možné zakúpiť si vopred prostredníctvom e-shopu.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalý slovenský futbalista bol ako nepríčetný: Po dedinskom zápase sa takmer pobil s fanúšikom!
(ilustr. foto)
Vysoký krvný tlak je tichý zabijak: Máte tieto príznaky? Volajte sanitku!
Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
Polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024.
Zlá správa pre všetkých nadšencov polárnej žiary: Tento faktor môže zamiešať karty, čo tvrdia odborníci?
Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
Váš Tip
Muž v centre Bratislavy spadol, pristavil sa pri ňom cyklista: Policajti neverili očiam, všetko zachytila kamera!
Polícia SR
Mŕtvy muž († 27) v Bratislave: Nové skutočnosti! Polícia prehovorila
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?