Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2020 15:49 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Kočner sa rozhodol vypovedať na súde: Žiadnu vraždu som si neobjednal, nemám s tým vôbec nič spoločné

Žiadnu vraždu som si neobjednal a nemám s tým vôbec nič spoločné. Na začiatku svojej výpovede vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka to na Špecializovanom trestnom súde uviedol obžalovaný Marian Kočner, ktorý sa rozhodol vypovedať.

V úvode svojej výpovede spochybňoval tvrdenia neprávoplatne odsúdeného Miroslava Marčeka a právoplatne odsúdeného Zoltána Andruskóa. Poukázal napríklad na stretnutie Miroslava Marčeka s Andruskóom, keď mu mal vraždu novinára zadávať. Podľa Mariana Kočnera pôvodne Miroslav Marček vypovedal, že keď Andruskó zadával vraždu, tak sedel vzadu a zdá sa mu, že v mobile boli aj nejaké fotky. Neskôr ich na súde už jasne stotožnil. Marian Kočner preto tvrdí, že Miroslav Marček nikdy žiadne fotky Jána Kuciaka nevidel.

"Miroslav M. tvrdí, že na mieste činu mali len krátku guľovú zbraň a nič iné. Je však veľmi zvláštne, že údajne po príchode Miroslava M. s Tomášom Sz. k Andruskóovi večer po vražde vyložili ešte u Andruskóa dva samopaly, ktoré mali byť v nejakom ruksaku," uviedol obžalovaný.

Marian Kočner spochybňoval vo svojej výpovedi aj bývalého novinára a niekdajšieho SISkára Petra Tótha. O tom tvrdí, že odovzdal polícii nový telefón, z ktorého vymazal niektoré správy. Má to dokazovať screenshot správ s Alenou Zsuzsovou, v ktorom vidno správy, ktoré už neskôr Tóth v telefóne nemal. Podľa obžalovaného si mal Tóth krátko pred výpoveďou vložiť na súkromný účet "veľmi vysokú čiastku v eurách". Okrem toho Marian Kočner tvrdí, že je to práve Tóth, kto sa mal nabúrať do vládnej siete Govnet. Marian Kočner na súde spochybňoval aj možný motív na vraždu.

"Chcem dokázať, že Ján Kuciak o mne písal menej ako iní," uviedol pri analýze Kuciakových článkov. Podľa neho bolo často jeho meno v nadpise, avšak obsah článku sa mu mal venovať minimálne. Kuciakove zistenia zľahčoval aj tým, že mal často len monitorovať správy iných médií. Osobitnú časť venoval Marian Kočner spochybňovaniu Kuciakových zistení v kauze podvodov s DPH na Donovaloch. Vtedy Kuciak písal o uznesení o zastavení trestného stíhania, v ktorom upozornil na chyby vyšetrovateľa. Následne bol Marian Kočner obvinený prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Marošom Žilinkom. Marian Kočner tvrdí, že ho Ján Kuciak vôbec neohrozoval.

Marianovi Kočnerovi sa nezdajú ani peniaze, ktoré mali za vraždu dodatočne dostať. "Je veľmi zvláštne, že títo ľudia, ani Miroslav M., ani Andruskó, nevedia povedať, akú sumu mali dostať v tom údajnom doplatku," skonštatoval obžalovaný.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO