Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.06.2020 16:00 | Šport | Šport mix

Pre koronabojovníkov vyzbierali peniaze: Bežci prekonali trasu z Bratislavy na Havaj

Mesačná charitatívna akcia #VYBEHAJ S NAMI POMOC v nedeľu úspešne uzavrela aj svoj posledný štvrtý týždeň.

Počas mája sa do charitatívnych behov pre vojakov, hasičov a policajtov zapojilo dokopy 1 665 bežcov. Celkovo ubehli súťažiaci vzdialenosť 13 570 kilometrov, čo je vzdialenosť ako z Bratislavy na Havajské ostrovy. Podujatie naplnilo aj svoj charitatívny rozmer. Bežci pomocou štartového, ktoré si sami dobrovoľne zvyšovali v priemere o viac ako dve eurá vyzbierali viac ako 8 400 eur.

Otvoriť galériu
sport
Zdroj: facebook/bratislava.marathon

„Treba oceniť, ako sa ľudia aj v týchto ťažkých časoch dokázali nadchnúť pre dobrú vec a že sa sami rozhodli prispieť na pomoc ľudom, ktorí sú v prvej línii boja proti koronakríze,“ povedal Martin Kováč, predseda predstavenstva spoločnosti PORFIX – pórobetón, a.s. a predseda správnej rady Nadácie PORFIX, ktorá akciu organizuje.

Peniaze, ktoré sa pomocou týchto charitatívnych behov vyzbierali, sa použijú na zabezpečenie obedov zadarmo pre silové zložky, ktoré na hraniciach a karanténnych centrách a odberných miestach bojujú proti koronakríze.

 

„Okrem rekreačných bežcov sme zaznamenali aj niekoľko veľmi dobrých športových výkonov. Verím, že aj profesionálni bežci mali počas zastavenej súťažnej sezóny spôsob, ako sa motivovať a trochu si aspoň takto na diaľku zasúťažiť,“ hovorí Peter Pukalovič, riaditeľ spoločnosti BE COOL, ktorá behy pomáha organizovať. Až 80 percent spomedzi všetkých prihlásených bežcov nahralo svoj čas a trasu do súťažného systému a ich časy sa vyhodnocovali.

Posledný týždeň venovaný pomoci pre zdravotníkov pritiahol na bežecké trasy takmer 500 súťažiacich. Najrýchlejší čas medzi mužmi dosiahol Marek Lenčéš z Go Create Performance Team, ktorý sa zmestil tesne pod 15 minút 30 sekúnd. Najrýchlejšou ženou bola Zuzana Durcová, z Bratislava marathon sport club, ktorá vyhrala aj druhý súťažný týždeň.

O projekte

Séria štyroch charitatívnych športových behov #VYBEHAJ S NAMI POMOC bola rozdelená na celý máj. Každý z behov bol symbolicky venovaný jednej časti silových zložiek a behy boli rozdielne aj svojou dĺžkou. Výťažok zo symbolického štartovného je venovaný na zabezpečenie obedov zadarmo pre vojakov, policajtov a hasičov, ktorí pomáhajú zabezpečovať hranice, karanténne centrá a odberné miesta. Registrácia na behy prebiehala elektronicky a jednotliví súťažiaci svoje behy monitorovali športovými hodinkami alebo mobilným telefónom a potom svoj čas a trasu nahrali do systému zbierajúceho výsledky. Štartovné pre každý beh si účastníci mohli zvoliť od troch do desiatich eur podľa toho, koľko chceli prispieť na tento charitatívny projekt.

Termíny behov:

I. diel Beháme pre vojakov – 4.5. - 10.5. 2020 – 7 km (Sedmička pre našich vojakov)

II. diel Beháme pre hasičov – 11.5. - 17.5. 2020 – 10 km (Desiatka pre našich hasičov)

III. diel Beháme pre policajtov – 18.5. - 24.5.2020 – 12 km (Dvanástka pre našich policajtov)

IV. diel Beháme pre zdravotníkov – 25.5. - 31.5. 2020 – 5 km (Päťka pre našich zdravotníkov)

Organizátori

S projektom obedov pre silové zložky zadarmo prišla Nadácia PORFIX. Jej zakladateľom je spoločnosť PORFIX – pórobetón, a.s. Je to dlhoročný výrobca stavebného materiálu PORFIX na slovenskom a českom trhu. Nadácia PORFIX funguje na Slovensku už desať rokov. Jej cieľom je predovšetkým podpora aktivít zameraných na ochranu zdravia, ochranu práv detí a mládeže, rozvoj a ochranu duchovných a kultúrnych hodnôt, ako aj ochranu a tvorbu zdravého životného prostredia. V minulosti podporovala detské tábory a športové podujatia ako napríklad Beh na Rokoš alebo Beh zvrchovanosti.

Organizáciu charitatívnych behov zastrešuje agentúra BE COOL

Športovo–cateringová agentúra pôsobí na trhu od roku 1998. Cateringové služby poskytuje viacerým nadnárodným firmám, od roku 2018 zabezpečuje catering aj pre prezidentov Slovenskej republiky a viaceré veľvyslanectvá na Slovensku. Je organizátorom najvýznamnejších bežeckých podujatí na Slovensku, napríklad ČSOB Bratislava Marathon, dm ženský beh, Telekom Night Run alebo série športových aktivít Športuj Slovensko, organizovaných v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?