Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2020 19:59 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Smrť Georgea Floyda († 46) ju zasiahla: Vojvodkyňa Meghan sa rozhodla prehovoriť

Vojvodkyňa Meghan (38) sa vyjadrila k tragickému úmrtiu Georgea Floyda († 46). Študentom jej bývalej strednej školy v Los Angeles povedala, že ju mrzí, že musia žiť vo svete, kde sa stále deje niečo takéto.

Vojvodkyňa zo Sussexu sa v stredu večer cez telefón pripojila k virtuálnej ceremónii končiacich žiakov strednej školy Immaculate Heart High School, informuje People. V preslove prezradila, že bolo pre ňu ťažké nájsť nejaké slová zhŕňujúce jej pocity ohľadom Georgeovej smrti a nepokojom v spoločnosti.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

“𝐓𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐲 𝐰𝐫𝐨𝐧𝐠 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐭𝐨 𝐬𝐚𝐲 𝐢𝐬 𝐭𝐨 𝐬𝐚𝐲 𝐧𝐨𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠” ⁣ ⁣ "𝘛𝘩𝘦 𝘧𝘪𝘳𝘴𝘵 𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘐 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘵𝘰 𝘴𝘢𝘺 𝘵𝘰 𝘺𝘰𝘶 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘐’𝘮 𝘴𝘰𝘳𝘳𝘺. 𝘐’𝘮 𝘴𝘰 𝘴𝘰𝘳𝘳𝘺 𝘺𝘰𝘶 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘵𝘰 𝘨𝘳𝘰𝘸 𝘶𝘱 𝘪𝘯 𝘢 𝘸𝘰𝘳𝘭𝘥 𝘸𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘪𝘴 𝘴𝘵𝘪𝘭𝘭 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘯𝘵” ⁣ ⁣ "You are going to lead with love, you are going to lead with compassion, you are going to use your voice." ⁣ ⁣ Meghan Markle virtually delivered a graduation speech to her old school, Immaculate Heart High School and Middle School in Los Angeles, that addressed the current protests against racism and police brutality in the United States and her own history as a biracial woman growing up in California.⁣ ⁣ “George Floyd's life mattered, and Breonna Taylor's life mattered, and Philando Castile's life mattered, and Tamir Rice's life mattered, and so did so many other people whose names we know and whose names we don't know. Stephon Clark. His life mattered."⁣ ⁣ "You are equipped, you are ready, we need you and you’re prepared”

Příspěvek sdílený Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official),

"To, čo sa deje v našej krajine, v našom štáte a v našom meste, Los Angeles, je úplne devastujúce. Nebola som si istá, čo vám mám povedať. Chcem povedať to správne, a bola som skutočne nervózna, že sa mi to nepodarí, alebo že to nebude správne pochopené. A potom som si uvedomila, že jediné zlé, čo môžem povedať, je nepovedať nič, pretože na živote Georgea Floyda záležalo, na živote Breonea Taylora a Philanda Castilea a aj Tamir Rice záležalo, rovnako ako na živote ďalších ľudí, ktorých mená poznáme, a aj tých, ktorých mená nepoznáme."

Meghan v minulosti hovorila aj o navštevovaní súkromnej katolíckej školy a o tom, ako si tam vybudovala sebavedomie a naučila sa viesť ľudí. Ľudia z jej blízkeho okolia tvrdia, že Meghan súcití s mladými, ktorí teraz ukončili školu a sú vydaní napospas tomuto nespravodlivému svetu. Vojvodkyňa dúfa, že jej slová ich trošku povzbudili, upokojili a inšpirovali.

 

"Váš hlas bude silnejší ako kedykoľvek predtým, pretože väčšina z vás má 18 rokov - alebo čoskoro dosiahne 18 rokov - takže budete hlasovať," povedala študentom. Vyzvala ich k empatii, aby sa na svet dívali aj pohľadom iných ľudí. V 6-minútovom príhovore si Meghan pripomenula časy, keď ako druháčka robila dobrovoľníčku v dievčenskej škole a jedna z jej bývalých učiteliek, Pollia, povedala: "Vždy pamätajte, aby ste nad svoje potreby postavili potreby iných." "Táto veta ma sprevádza celý život a posledný týždeň na ňu myslím viac než kedykoľvek predtým. Je mi ľúto, že musíte vyrastať vo svete, kde sa stále deje niečo takéto," povedala. 

Meghan, ktorá teraz žije v Los Angeles aj s manželom princom Harrym (35) a synčekom Archiem (1), opísala, ako v jej meste zavládli nepokoje, keď mala 11-12 rokov. Rodney King bol vtedy zbitý políciou. Táto udalosť je podľa jej slov tiež dôsledkom nezmyselného rasizmu. 

"Spomínam si na zátarasy a pamätám si, ako som sa ponáhľala domov, z neba padal popol, bolo cítiť dym, z budov šli kúdole dymu a vybiehali z nich ľudia, v rukách mali tašky a rabovali," hovorí. "Pamätám si mužov v zadnej časti dodávky držiacich pušky a zbrane. Pamätám si, ako som prišla pred dom a strom, ktorý tam bol odvždy, bol úplne spálený. A tieto spomienky nezmiznú," pokračovala Meghan.

Vojvodkyňa potom vyzdvihla nádej v lepšiu budúcnosť. Pripomenula, že dnešná mládež a jej hrdinstvo je to, čo Amerika potrebuje. Žiakom povedala, že všetky schopnosti a hodnoty, ktoré za tieto štyri roky nadobudli, im pomôžu byť súčasťou opätovného vybudovania spoločnosti. "Viem, že viete, že na černochoch záleží. Neviem sa dočkať, čo dosiahnete vo svete," povedala. "Fandím vám. Som na vás neskutočne hrdá."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby