Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2020 15:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Anna mala ako jedna z prvých po pandémii pri pôrode manžela: Bola v 8. mesiaci a stále pomáhala mamičkám rodiť

Najväčšia radosť! Pôrodná asistentka z Kežmarku Anna Majerčáková (35) pomáhala privádzať na svet deti s plným nasadením aj počas pandémie koronavírusu.

A to napriek tomu, že sama bola v požehnanom stave v 8. mesiaci. Rodičkám, ktorým asistovala pri jednom z najkrajších momentov v živote, však veľmi chýbala na pôrodnej sále prítomnosť milovaných partnerov, no keď rodila Anna, dočkala sa - manžel jej mohol stískať ruku. Vďaka uvoľneniu prísnych hygienických opatrení sa tak z bábätka mohli tešiť obaja.

Otvoriť galériu
Rebeka mala po narodení ukážkové miery.
Zdroj: Nemocnica Vojtecha Alexandra

V Kežmarskej nemocnici sa počas marca a apríla narodilo 145 bábätiek a jedným z nich je aj Annina dcérka Rebeka. Pôrodná asistentka, ktorá denne riskovala zdravie v nemocnici počas pandémie koronavírusu, priviedla vytúžené dieťa na svet v prítomnosti manžela. Dlho sa však domnievala, že sa jej sen pre prísne hygienické opatrenia spojené s koronavírusom, ktoré prítomnosť otcov v pôrodnej sále zakazovali, nesplní. Situácia sa však zlepšovala každým dňom a napokon to vyšlo najlepšie, ako mohlo.

Anna patrila k prvým rodičkám v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorej umožnili, aby pri sebe mala počas jednej z najkrajších udalostí v živote aj milovaného manžela a mohli sa tak tešiť z tretieho spoločného dieťatka. „Každý pôrod je jedinečný. Nedá sa povedať, že keď bol tretí, tak bol ľahší. Preto mi prítomnosť manžela veľmi pomohla,“ prezradila šťastná mamička, ktorá okrem toho, že pracuje ako pôrodná asistentka, vedie aj predpôrodné kurzy.

 

Pôrodu predchádzali obavy

Keď na svet priviedla vytúženú Rebeku, potešila sa z ukážkových mier. Dievčatko malo 3,7 kg a 53 cm a bolo zdravé ako buk. „Dieťa sa rodí v bolestiach a tak to bolo aj v mojom prípade,“ úprimne dodala mamina s tým, že situácia s pandémiou koronavírusu celej rodine spôsobila v súvislosti s blížiacim sa termínom pôrodu isté obavy.

Otvoriť galériu

„Dávala som si otázky, aké to bude v čase pôrodu, koľko bude nakazených, ako budú zabezpečené nemocnice, personál. Bude vôbec pre mňa nejaké voľné lôžko? Nakoniec pôrod prebehol ako za bežných okolností okrem toho, že sme prešli vstupným filtrom a na tvári sme mali rúška,“ odhalila obavy s tým, že najviac sa strachovala, že jej nebude robiť spoločnosť manžel. „Vedela som, že je to zakázané, takže to, že napokon stál pri mne, ma náramne potešilo,“ uzavrela trojnásobná mamička.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok