Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2020 15:59 | Šport | Futbal
Foto

Futbalová legenda Dušan Tittel: Vďaka karanténe je zo mňa kuchár aj pekár

Situáciu vníma pozitívne! Futbalová legenda Dušan Tittel (53) si uvedomuje, že slovenský šport má pred sebou náročné obdobie, no nepochybuje o tom, že sa z krízy nakoniec dostane.

Teší ho hlavne uvoľňovanie opatrení, nakoľko sa počas karantény staral o deti prevažne on. Ako sám priznal, nútená izolácia z neho spravila lepšieho kuchára i pekára.

? Ako prežívate toto pandemické obdobie?

- Celkom to ujde, aj keď to, čo sa momentálne deje, nikoho neteší. Venoval som sa hlavne deťom, keďže tri mesiace nechodili do školy. Bolo sa treba o ne starať – učiť sa či športovať. Určite som rád, že sa opatrenia už uvoľňujú. Dúfam, že prípady nebudú pribúdať a vrátime sa do normálu.

 

? Čomu ste sa venovali počas karantény?

- Hlavne tým deťom. Veľa času sme trávili spolu na chate. Bol to príjemne strávený čas, ale dlhodobo by to už nebolo udržateľné. Suplovať školu donekonečna sa nedá. Častokrát som myslel na ľudí zavretých v panelákoch, v malých bytoch. To muselo byť extrémne ťažké. Dúfam, že najhoršie už máme za sebou a nepríde druhá vlna. Vážim si, že ľudia sú zodpovední.

? Je o vás známe, že rád pečiete. Robili ste to aj počas karantény?

- Musím povedať, že karanténa vylepšila môj vzťah k pečeniu aj vareniu (smiech). Manželka pracovala v Bratislave a ja som bol s deťmi na Orave. Mesiac sme spolu neboli. Moji rodičia boli taktiež izolovaní, vzhľadom na to, že sú riziková skupina. Kuchárske povinnosti preto zostali na mne a na receptoch. To, čo som vedel, som vylepšil a to, čo som nevedel, som sa naučil. Do môjho repertoáru pribudli nové jedlá i koláče.

? Ako vnímate budúcnosť slovenského futbalu po koronakríze?

- Zaskočilo ma rozhodnutie ÚLK o tom, že liga sa dohrá v skrátenom modeli. Bude to ťažké. Hlavne získať dôveru. Z pozície majiteľov bude náročné zohnať peniaze na to, aby mohli financovať svoje firmy, nie to ešte, aby peniaze nalievali do športového klubu. Očakávam hlavne pomoc od štátu, ktorý by mal deklarovať, že šport má miesto v spoločnosti. Musí sa rozbehnúť dialóg, aby sme sa vyhli tomu, že fintescentrá neotvoríme, ale športové kluby áno. Toto pre mňa nebolo veľmi logické. Verím však, že slovenský šport prežije, aj keď bude mať veľký problém.

? V zásade vás ale rozbehnutie ligy teší?

Určite. Ako som povedal, zaskočil ma len trochu ten model. Nikto nevypadne, nikto nepostúpi... Prečo potom hrá skupina o záchranu nejaké zápasy? Dúfam však, že ďalej budeme robiť už len múdre rozhodnutia. Ak nie, vráti sa nám to aj s úrokmi.

? Pred koronakrízou upútal veľkú pozornosť prestup Vlada Weissa do Slovana...

- Priznám sa, že ma veľmi teší, keď do našich klubov príde, vráti sa osobnosť, ktorá pôsobila v zahraničí. Vlado má potenciál byť pre Slovan veľkým prínosom, ak bude zdravotne v poriadku. Po operácii sa doliečil, takže si myslím, že s tým problém nebude. S Vladkovým otcom som vyrastal v jednom vchode. Odmalička preto poznám jeho kroky.

? Zapadne do kolektívu?

- Mrzelo ma, keď bol Vladko v minulosti súčasťou tímov, v ktorých boli viaceré problémy. Niekedy to bola len smola a niekedy to bolo naozaj preto, lebo Vladko si nekládol servítku pred ústa. Ja ho však považujem za dobrého chalana. Dúfam, že ešte pomôže Slovanu aj slovenskej reprezentácii. Má už svoj vek a mentálne dozrel. Možno len v minulosti potreboval mať vedľa seba skúsenejšieho kamaráta, ktorý by mu poradil, ako sa má správať. Dnes mu hlavne prajem, aby bol zdravý a aby sa mu darilo.

Dušan Tittel (53)

Narodený: 27. december, Námestovo

Bývalý stopér a kapitán Slovana Bratislava

Majster Slovenska: 1994, 1995, 1996

Slovenský pohár: 1989, 1994, 1997, 1998

Slovenský superpohár: 1993, 1994

Futbalista roka: víťaz: 1995, 1996, 1997.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu