Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2008 10:01 | Správy | Domáce správy

Kvasnica: Hedvigu nevydám do rúk orgánom kryjúcich extrémistov!

BRATISLAVA - Orgány činné v trestnom konaní sa podľa obhajcu Malinovej Kvasnicu snažia zahmlievať a zavádzať verejnosť.

"Ja nevydám Hedvigu do rúk orgánom, pri ktorých mám podozrenie, že kryjú extrémistov. Ja týmto ľuďom absolútne neverím," odpovedal na otázku agentúry SITA, či bude súhlasiť s tým, aby Malinová podstúpila test na detektore lži na Slovensku.

Roman Kvasnica trvá na tom, že test podstúpi v zahraničí. Generálny prokurátor Dobroslav Trnka po tom, ako testom prešiel jeden z údajných útočníkov na študentku, vyhlásil, že na detektor môže ísť aj Malinová a môže si vybrať akéhokoľvek špecialistu, ktorý jej test urobí. Kvasnica ale upozornil, že k testu, ktorý podstúpil jeden z údajných útočníkov, ho nikto neprizval. Podľa neho výsledky mohli byť zmanipulované.

"Nepoznám otázky, ktoré sa toho pána pýtali, neviem absolútne nič o výsluchu. Generálna prokuratúra (GP) SR podľa obhajcu Malinovej postupovala nezákonne, rovnako nezákonne postupovala aj v pôvodnom trestnom konaní, kde sa vyšetrovalo lúpežné prepadnutie Malinovej. V tomto prípade mali vyšetrovatelia urobiť konfrontáciu medzi Hedvigou a údajnými útočníkmi," dodal.

Kvasnica vidí prepojenie vyšetrovateľov, prokurátorov priamo na GP SR. Trnka sa v minulosti vyjadril, že vo vyšetrovaní pochybila polícia i prokuratúra, keď si neverifikovala dôkazy, ktoré boli v rámci jej výpovede spochybnené. Tieto vyjadrenia Kvasnica považuje za súčasť politickej hry, "z právnej roviny, je to o politickom zdôvodňovaní, majú za sebou politickú moc".

Obhajca poukázal aj na viaceré pochybenia vo vyšetrovaní prípadu. Nie je mu napríklad jasné, prečo sa nevyhotovil prepis obrazovo-zvukovo záznamu z 9. septembra 2006, čo dokonca prikazuje zákon. Tento záznam sa vôbec nezhoduje so zápisnicou z výpovede Malinovej z toho istého dňa. Práve pri tejto výpovedi mala Hedviga údajne krivo vypovedať. Advokát tvrdí, že obrazovo-zvukový záznam si sami vyžiadali a urobili prepis, ten sa však podľa jeho slov absolútne nezhoduje so zápisnicou a chýbajú v ňom určité sekvencie.

"Rok aj pol vyzývam generálneho prokurátora Trnku, aby verejnosti jasne a stručne vysvetlil, pomenoval v čom Hedviga klamala." Ako ďalej povedal, celý výsluch bol vedený veľmi zvláštne. " Vyšetrovateľ nenechal Hedvigu nič súvisle povedať, podsúval jej vlastné myšlienky a do zápisnice dával vety, ktoré nikdy nepovedala."

Ďalšie pochybenie vidí pri zverejňovaní informácii o vyšetrovaní. Hovorca rezortu vnútra Erik Tomáš, ktorý informácie poskytol médiám, sa podľa advokáta vyjadroval úplne mimo rámec zákona. "Navrhli sme ho vypočuť ako svedka, lebo chceme vedieť, ako sa dostal k týmto informáciám. Erik Tomáš vstúpil do veci minimálne raz, keď poskytol denníku Plus jeden deň informácie, ktoré sa vo vyšetrovacom spise vôbec nenachádzajú," skonštatoval Kvasnica a dodal, že chce vedieť odkiaľ mal hovorca tieto informácie a na základe akého právneho ustanovenia sa oboznamoval s výsledkami vyšetrovania.

Kvasnica v rámci dokazovania navrhuje vypočuť aj dvoch psychiatrov, ktorí ordinovali Hedvige Malinovej liečbu po útoku. Podľa neho je zarážajúce, že doposiaľ boli ignorované návrhy na vypočutie týchto svedkov a bez ich výsluchu nariadili znalecké dokazovanie z odboru zdravotníctva. Pritom bolo zrejmé, že znalci nebudú môcť vychádzať zo skutočností, ktoré spozorovali títo dvaja psychiatri.

V kauze by mali vypovedať aj premiér Robert Fico a podpredseda vlády Dušan Čaplovič. Obaja sa na verejnosti vyjadrovali k vyšetrovaniu a majú dôležité informácie pre prebiehajúce trestné konanie, uviedol obhajca a dodal, že z Ficových výrokov jasne vyplýva, že má nielen informácie týkajúce sa útoku na Hedvigu, ale aj informácie, kto tento útok zorganizoval.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!