Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2020 15:25 | Šport

Brankár Kuciak zvažuje koniec: Pri synoch pandémiu nevnímam!

Má 38 rokov a primát k tomu. Žiaden futbalista Fortuna ligy nie je starší ako on. Martin Kuciak, brankár FC Nitra, sa však do športového dôchodku ešte nechystá.

Zatiaľ nie je o tom pevne rozhodnutý. Jeho vekoví konkurenti to už viac-menej zabalili. Viktor Pečovský (36) je v Žiline mládežníckym trénerom a Igor Žofčák (37) sa v Michalovciach viac venuje podnikaniu ako behaniu po ligových trávnikoch.

Legendárny Talian Gianluigi Buffon má 42 a stále v Juventuse Turín chytá. Aj Kuciak by si ešte rád predĺžil kariéru, keďže životnosť futbalových brankárov je vyššia ako hráčov. „Je to vždy otázka ponuky. Nejaké som už dostal, aj keď nie z najvyššej súťaže. Rovnako ma oslovili s možnosťou trénovania mužstva. Som vo fáze rozhodovania sa. Ak by však prišla dobrá príležitosť pokračovať, nebránil by som sa. Nie som ešte taký starý,“ povedal s úsmevom žilinský rodák pre Nový Čas.

Hoci by bolo príjemné stáť v bránke a zabraňovať gólom, Kuciak myslí na budúcnosť čoraz intenzívnejšie. Robí si trénerskú Euro A licenciu. Ešte nevie, či sa v pozícii trénera bude venovať len brankárom, alebo si sadne na lavičku ako hlavný kouč, resp. jeho asistent. V čase pandémie sa na ligový reštart pripravuje s Dominikom Holecom, ktorého MŠK Žilina predčasne uvoľnil z kádra.

 

„Keďže brat Dušan ostal v Poľsku a Martin Dúbravka sa nevrátil z Anglicka, oslovil som kamaráta Dominika. Trénujeme tri- až štyrikrát týždenne vo dvojici pri zachovaní hygienických opatrení. Neskôr sa k nám pridal aj jeho otec. Veľmi nám pomáha. Chcem sa poďakovať klubom TJ Štiavnik a TJ Bitarová. Umožnili nám trénovať na svojich výborne pripravených ihriskách, pričom máme k dispozícii všetky tréningové pomôcky.“

Príprava brankárov je špecifická. Nestačí len behanie a strečing. Kuciak veľa odpozeral od svojich bývalých trénerov a dnes to využíva. „Či to bol nebohý Julko Nôta v Rimavskej Sobote, Miro König z reprezentácie, v Slavii Praha Radek Černý alebo Peťo Boroš v Podbrezovej. Všetko vynikajúci odborníci a skvelí ľudia. Na 95 percent čerpám z ich práce. Z toho, čo som si poznačil a čo ma naučili. Im vďačím za posun v kariére,“ tvrdí skromný Martin.

Hoci chytá za Nitru, pod Zoborom nebýva. Jeho domovom je Štiavnik pri Bytči, odkiaľ pochádza manželka Martinka. Život v rodinnom dome s tromi synčekmi Martinom (5), Mateom (3) a Markusom (1) má v tejto dobe veľké výhody. „Deti nie sú ničím limitované. Pri ich výchove pandémiu ani nevnímam. Nemám čas sledovať správy. U nás bežia v televízore väčšinou rozprávky. Večer, keď ide hlavný príval negatívnych informácií, ich ukladáme na spánok. Zlé veci na mňa nedoliehajú. Nepripúšťam si ich. Hlavne, že sme zdraví a obišlo nás to,“ dodal Kuciak.

 

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!
Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre
(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte