Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2020 00:05 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Nekonečný súd v Košiciach: Paškovci zbili ženu, vinu necítia ani po 4 rokoch

Súdna mašinéria stále pokračuje. Trojlístok bratov Paškovcov smutne preslávila nočná potýčka na košickej Hlavnej ulici, ktorá sa odohrala ešte v novembri 2015.

A hoci Branislav (45), Maroš (39) a Martin (42) si vypočuli už tri rozsudky pre prečin výtržníctva a ublíženia na zdraví, ich trest stále nie je definitívny. Novinkou však je, že najstaršiemu z bratov súd výrazne sprísnil trest. Prokurátor a synovci nebohého expredsedu parlamentu Pavla Pašku († 60) sa opäť odvolali.

Ide už o tretí rozsudok okresného súdu v tejto kauze, dvakrát ho zrušil odvolací krajský súd. Oproti predchádzajúcim dvom rozhodnutiam okresný súd uznal, že najstarší z Paškovcov spôsobil mladej žene ťažkú ujmu na zdraví, keď ju kopol do zadnej časti hlavy a krku, a zvýšil mu podmienečný trest zo šiestich mesiacov na dvojročnú podmienku s odkladom na tri roky. U zvyšných dvoch bratov sudca potvrdil predchádzajúce tresty. Najmladší obstál s polročnou podmienkou na obdobie roka a prostrednému vymeral pokutu 500 eur.

Otvoriť galériu
Rozhodovanie bolo pre koronavírus za zatvorenými dverami a až rozsudok padol verejne. Poškodenú Zuzanu (26) sprevádzal jej advokát Daniel Lipšic. „Naťahuje sa to už vyše štyroch rokov, pričom stále sa cítia nevinnými. Aj po tom všetkom, čo je na videozázname. Sú arogantní a normálny človek si z toho musí urobiť vlastný názor. Nemám slov. Zaťažuje ma to, že sa to stále neskončilo. V pracovnom i súkromnom živote. Psychické následky mám stále, chodievam aj k fyzioterapeutovi. Dúfam, že dostanú zaslúžené tresty,“ reagovala mladá žena na dlho sa vlečúci proces, ktorý sa stále nekončí, pretože obžalovaní sa odvolali.

 

Daniel Lipšic pripomenul, že podvrtnutie krčnej chrbtice je ťažkou ujmou na zdraví a jeho klientku to zásadne obmedzovalo v jej živote. „Jej opakovaný výsluch bol v absolútnej zhode so znaleckým dokazovaním z odvetvia chirurgie a traumatológie. Preto bol jednému z obžalovaných uložený prísnejší trest. To je dobrá správa, no zlou je to, že sa to ťahá veľmi dlho. Tento prípad pritom nebol nijako zvlášť obťažný,“ povedal obhajca poškodenej a dodal: „Prekvapuje ma arogantný postoj obžalovaných, ktorý je asi v zhode s tým, že v čase spáchania skutku ich rodina ovládala Košice. Keď totiž prišla po nich hliadka, vykrikovali, že či vedia, kto oni sú a že ich vyzlečú z uniformy. Toto by sa malo odraziť vo výške trestov, ktoré sú pomerne mierne,“ uzavrel Lipšic. Definitívnu bodku by za celým prípadom mal dať až krajský súd.

Otvoriť galériu
Bitku zachytili kamery

K potýčke medzi Paškovcami a štyrmi Košičanmi došlo 22. 11. 2015 okolo 3.30 hod. na košickej Hlavnej ulici. Záznam z kamery ukazuje, ako priateľ ženy odsotil muža a potom sa stal terčom útoku trojice bratov. Nasledovali údery, kopance a liečenie najviac zranenej Zuzany si vyžiadalo ťažkú ujmu na zdraví.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!