Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2020 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Traubner má po amputácii nohy ďalšie vážne zdravotné problémy: Náhla hospitalizácia!

Osud ho poriadne skúša! Známy neurológ Pavel Traubner (79) ako lekár pomohol nespočetne veľa ľuďom vrátane mnohých známych tvárí.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Aj on sám však koncom minulého roka čelil obrovským zdravotným problémom, keď mu život zachránila nevyhnutná amputácia nohy. Uznávaný profesor sa však tomuto ťažkému údelu nepoddal a učí sa chodiť pomocou novej protézy.

Podľa informácií Nového Času však pred pár dňami opäť nečakane skončil na nemocničnom lôžku. Do cesty sa mu tentoraz postavili vážne problémy s pankreasom a išlo do tuhého.

 

Pavel Traubner počas minuloročných Vianoc prežíval namiesto sviatkov pokoja hotové peklo a boj o prežitie. Pre gangrénu mu totiž lekári museli urýchlene amputovať dolnú končatinu od kolena. Tento obrovský zásah do organizmu a najmä do života mu pomohla zvládnuť najbližšia rodina na čele s milovanou manželkou Katarínou. Profesor sa však postavil trpkému údelu tvárou v tvár a pomocou novej protézy sa opäť učí chodiť a zo všetkých síl sa snaží zaradiť do normálneho života.

Akoby toho už aj tak nebolo dosť, profesor musel čeliť ďalším vážnym zdravotným problémom. „Človek mieni, Pán Boh mení. V období koronavírusu a domácej karantény som sa učil chodiť na mojej novej protéze. Dostal som náhle brušnú príhodu - akútne podráždenie slinivky brušnej, čo má isté riziká,“ povedal Novému Času Traubner, ktorý sa však aj tentoraz rozhodol zabojovať zo všetkých síl.

Otvoriť galériu
Udržuje ho manželka

„Ako tvrdohlavec som sa však rozhodol, že nezomriem a prekonám to. A vďaka tomu som bol len štyri dni v nemocnici v skvelej starostlivosti I. chirurgickej kliniky na Mickiewiczovej ulici,“ vysvetlil profesor, ktorého z bratislavskej nemocnice minulý pondelok pustili domov. Stále však nemá vyhraté a musí dodržiavať diétu. „Pozviechal som sa, jediný problém je, že moja vzácna manželka, ktorá nechce byť vdovou, ma udržuje na suchároch a čaji. No ale, neprekáža mi to, aspoň niečo schudnem,“ dodal so smiechom a s typickým humorom odhodlaný profesor.

Otvoriť galériu
Zdroj: infografika NČ

Vystúpil na oslavách

Pavel Traubner už stihol aj verejné vystúpenie pri príležitosti nedávnych osláv víťazstva nad fašizmom. „Navyše, stav sa mi, chvalabohu, tak zlepšil, že som dokonca v deň oslobodenia mohol vystúpiť s pani prezidentkou, premiérom, predsedom parlamentu a s významným partizánom v mene ľudí, ktorí prekonali holokaust,“ dodal Traubner, ktorého spoločnosť si vychutnal aj slovenský premiér. „V predvečer 75. výročia víťazstva nad fašizmom spolu s profesorom Traubnerom na Bratislavskom hrade. Dostať pochvalu za zvládanie epidémie od takého skvelého lekára poteší,“ napísal k spoločnému záberu premiér Igor Matovič.

Je to životu nebezpečné

Etela Janeková, internistka

- Náhla brušná príhoda je akútne ochorenie, ktoré môže spôsobiť ktorýkoľvek orgán v brušnej dutine, keď praskne alebo sa zapáli, a spôsobí zápal pobrušnice. Je to ochorenie, ktoré môže navodiť smrť, keď sa včas nezasiahne. Vo väčšine prípadov je potrebná chirurgická intervencia, teda operácia. Potom nasleduje prísny režim, keď pacient prvých 24 až 48 hodín dostáva výživu do žily, spočiatku prijíma len tekutú stravu a postupne prechádza na normálnu stravu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mm, ms, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku