Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Mama je istota aj pre slovenských športovcov

Mama je pre každého najdôležitejšia žena v živote. Synom a dcéram dáva život. Každý rok je druhá májová nedeľa u nás venovaná oslavám a ucteniu mám, ale aj materstva, materských pút a vplyvu matky v spoločnosti. Už o dva dni, v nedeľu 10. mája budeme ďakovať mamám a odplácať sa im za lásku, ktorú svojim potomkom dávajú po celý život.

Sviatok všetkých mám sa dotýka sŕdc úplne každého, bokom nezostávajú ani športovci. Hviezdny futbalista Cristiano Ronaldo nemá problém obdarovať svojich blízkych vo veľkom štýle, venoval 65-ročnej mame Marii Dolores pri príležitosti tohtoročného sviatku aj so súrodencami nový automobil v hodnote približne 100-tisíc eur. Veľkú vďaku mamám vyjadrujú v týchto dňoch aj ďalší športovci, vo videách Slovenského olympijského a športového výboru porozprávali o vzťahu k nim viacerí členovia Slovenského olympijského tímu.

Otvoriť galériu
Alexandra Longová
Zdroj: SOŠV

Ako členovia Slovenského olympijského tímu vnímajú svojej mamy?

BARBORA MOKOŠOVÁ (športová gymnastka)

Otvoriť galériu
Barbora Mokošová
Zdroj: SOŠV

ANDREAS ŽAMPA (zjazdový lyžiar)
„Nebyť mojej mamy, nie som ani ja. Preto pre mňa znamená všetko. Od mala ma podporovala a vravela, že nech sa deje čokoľvek, mám ísť za svojím snom. Spoločné objatie s ňou si budem pamätať navždy. Moja mama je starostlivá, cieľavedomá a milá. Chcem sa jej poďakovať za to, že je taká, aká je. Nedá sa zlomiť okolnosťami, vždy ma podporuje a vie, čo chce.“

MATEJ BEŇUŠ (vodný slalomár)

Otvoriť galériu
Matej Beňuš
Zdroj: SOŠV

PAULÍNA FIALKOVÁ (biatlonistka):

Otvoriť galériu

MARTINA GOGOLOVÁ KOHLOVÁ (rýchlostná kanoistka):
„Mama je asi najviac. Dnes som už aj ja mama, moje deti mi tak hovoria a je to asi to najkrajšie slovo. Keď som robila kanoistiku, obetovala som športu celý deň, zobúdzala sa už s myšlienkami na kajak. Teraz myslím iba na deti, čo budeme robiť, kam pôjdeme na výlety. Byť mama je najviac, čo sa dá byť na svete. Moja mama nebola veľká športovkyňa, aj keď sa pravidelne aj v mladosti hýbala. Podporovala ma v kariére, presvedčila ma, aby som išla na športové gymnázium do Trenčína, kde je špeciálne zameranie na kanoistiku. Moja mama má tri deti a ak ju mám charakterizovať troma slovami, boli by to tieto: starostlivá, mierne ustráchaná a najmä pyšná.“

RICHARD VARGA (triatlonista)

Otvoriť galériu
Richard Varga
Zdroj: SOŠV

DANKA BARTEKOVÁ (strelkyňa)
„Mama je pre mňa istota. Keď sa vrátim domov, vždy tam je. Symbolizuje preto pre mňa domov. Keďže veľa cestujem, vždy sa na ňu teším. Je pre mňa ostrov niekde v búrlivom mori. Moja mama bola najlepšou mamou, lebo ma síce podporovala, ale nemiešala sa mi do športovania. Prvé veľké medzinárodné preteky, ktoré videla, boli až Európske hry v Baku 2015, teda asi po dvadsiatich rokoch kariéry. Vždy bola tam pre mňa, keď som potrebovala. Keď sme boli so sestrou malé a chodili na súťaže, jedna z nás vyhrávala, druhá prehrávala. S jednou sa tešila, druhú utešovala na ramene. Sú to krásne veci, na ktoré nikdy nezabudnem. Moju mamu by som troma slovami opísala ako milujúcu, empatickú a podporujúcu. Maminka, veľmi Ťa ľúbim a ďakujem za všetko. Si pre mňa stelesnením toho, čím chcem byť o niekoľko rokov.“

O svojich mamách hovorili aj mnohí ďalší úspešní slovenskí športovci. Ich odkazy si budete môcť pozrieť už od dnes do Dňa matiek na webe Slovenského olympijského a športového výboru olympic.sk i na sociálnych sieťach Slovenského olympijského tímu Facebook www.facebook.com/slovenskyolympijskytim a Instagram www.instagram.com/slovenskyolympijskytim.

Slovenský olympijský a športový výbor podporujú exkluzívny partner Tipos, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, Kooperativa, Dôvera, SPP, Slovenská sporiteľňa, Matador a partner Granden.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Nie všetci futbalisti majú to šťastie: Tieto európske hviezdy budú na šampionáte chýbať
Jorge Guillen a Lizette Zambrano.
Z dovolenky sa stala tragédia! Zamilovaný pár si užíval vírivku: V tom prišiel ZÁSAH
Ak chcete dať dieťa do jaslí, urobte to ešte vo februári. Jasličkový zákon bude účinný od 1. marca.
Vo Zvolene zbúrajú mestské detské jasle: Kde sa budú nachádzať nové priestory?
Ilustračné foto
Europol hlási úspech! Klepli po prstoch drogovému kartelu: Pozrite sa, čo majú za ušami
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie: Venovali sa i krajinnému plánovaniu
Aj španielska pláž Talamanca na Ibize je v zozname, ktorý zostavili ekológovia (ilustračné foto).
Katastrofálna situácia v dovolenkovej destinácii: Takmer 50 pláží dostalo „ČIERNU VLAJKU“! Čo to znamená?
Ukrajinská vlajka (ilustračná fotografia).
Ďalšia pomoc v ťažkých časoch: Západ pošle Ukrajine delostrelecké náboje
Debaty o obsadení Úradu vlády SR by mali byť ukončené v utorok.
Rušenie Rady pre štátnu službu je súčasť konsolidácie: Má ísť o racionalizáciu kontroly štátnej správy
Foto
Végh to povedal na rovinu: TOTO bol zlomový moment mojej prehry!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada pre Ukrajinu Marshallov plán: O čo ide? Takto si to predstavuje
Ilustračné foto
Z Afriky sa k nám valí vlna HORÚČAV: Vyťahujte plavky, čoskoro príde peklo
Hrozba povodní neutícha: Výstraha je vydaná v týchto okresoch