Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2020 11:44 | Správy | Politika

Pellegrini chce, aby bol snem Smeru skôr: Súboj s Ficom už v septembri?

Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) a opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Peter Pellegrini navrhne, aby sa snem Smeru-SD konal v septembri.

Povedal to na stredajšej tlačovej konferencii pred budovou NR SR. Otázky o svojom prípadnom odchode zo strany označil za predčasné. Smer-SD máva pravidelný výročný snem v decembri. Na najbližšom sneme by mali členovia a delegáti strany voliť svojho predsedu. Záujem kandidovať do čela strany ohlásili Peter Pellegrini a súčasný predseda Smeru-SD Robert Fico. Pellegrini na základe svojich nedávnych vyjadrení nevylúčil, že by po prípadnom neúspechu zo strany odišiel. Člen strany Erik Tomáš na tlačovke expremiéra doplnil, že je úplne prirodzené, ak každá strana po voľbách vyhodnocuje, ako by mala pokračovať ďalej. „Diskusia by sa však mala odohrávať vo vnútri strany. Verím, že dôjde k dohode, na základe ktorej bude jeden silný a jednotný Smer-SD,“ priblížil Tomáš.

Pellegrini sa na tlačovej konferencii vyjadril aj k zmene pravidiel na voľbu generálneho prokurátora. Vláda chce prostredníctvom svojho programového vyhlásenia docieliť, aby sa o túto funkciu mohli uchádzať aj kandidáti, ktorí nie sú prokurátormi. Podpredseda Smeru-SD si týmto opatrením nie je istý. Podľa jeho slov by mal byť generálnym prokurátorom prokurátor s dlhoročnou praxou. „Považujem však za dobré, ak sa zmenou zákona rozšíri okruh ľudí, ktorí môžu navrhovať kandidátov na generálneho prokurátora, aby to neboli len poslanci NR SR,“ ozrejmil Pellegrini.

 

Rozhodnutie o prípadnom začatí disciplinárneho stíhania ústavného sudcu Mojmíra Mamojku za jeho komunikáciu s obžalovaným podnikateľom Marianom Kočnerom a všetky s tým súvisiace procedúry, by Pellegrini ponechal na predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana. V tejto súvislosti kritizoval podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí), ktorý v utorok 5. mája na tlačovej konferencii vyzval Fiačana, aby proti Mamojkovi podal disciplinárny návrh. „Predseda ústavného súdu so svojím podriadeným určite komunikuje, takže buďme seriózni. Politici nemajú čo odkazovať sudcom, ako majú konať, a rovnako to platí aj naopak. Je to veľmi nebezpečná cesta, keďže sú to dve oddelené zložky moci,“ vyzval bývalý predseda vlády. Podotkol, že existuje aj prípad, v ktorom senát Mojmíra Mamojku rozhodol v neprospech Mariana Kočnera.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Military combat drone UAV
Pri ukrajinskom útoku dronom mal zahynúť muž: Podľa ruského ministerstva odrazili sériu útokov
Na svadbe v roku 2017 ešte horeli láskou.
Foto
Babiš s Monikou prekvapujú: Najskôr ROZCHOD a teraz... FOTO hovorí za všetko!
Aquarabia sa nachádza 45 kilometrov od hlavného mesta Rijád.
Foto
Saudská Arábia otvorí jedinečný aquapark: To, čo bude tam, nikde inde na svete nenájdete!
(ilustračné foto)
Horor v obľúbenej destinácii: Znásilnili 16-ročné dievča?! Hrozné, čo sa malo udiať
Poľský premiér Donald Tusk.
Premiér Tusk o hybridnej vojne: Poľsko bude posilňovať východné hranice
Najmenej desať osôb utrpelo zranenia krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode autobusu so slovenskou poznávacou značkou na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.
Foto
Vážna nehoda slovenského autobusu! Z FOTO mrazí: Hlásia zranených
Aneta bude držať Slovákom palce spolu s jej deťmi a manželom.
Foto
Hlučná fanúšička Parišková: TENTO hokejista je pre mňa najatraktívnejší! Fíha
Tragická dopravná nehoda.
Foto
Tragická dopravná nehoda v nitrianskom kraji: Vodič († 24) na motorke zišiel z cesty
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu, zastrelil ju Rudolf Huliak
Aktualizované
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu: Zastrelil ju Rudolf Huliak
(ilustr. foto)
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji: Koľko peňazí prinesie hokejový šampionát Česku?
Prečo Čechom gól neuznali, keď Nemcom áno? Chceme vysvetlenie, zúri expert!
Muž sa mal vlámať do auta v bratislavskom Ružinove, policajti pri kontrole zistili, že bol naňho súdom vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.
Vlámal sa do zaparkovaného auta a zaspal: Neuveríte, čo zistila polícia potom