Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2020 21:30 | Šport | Šport mix

Smoliar Vlček musí s ortézou vydržať ešte mesiac: Kedy chystá návrat do kajaku?

Po predčasnom návrate zo sústredenia v americkom Newport Beach skončil v karanténe v komárňanskej lodenici a tam si pri nohejbale nešťastne zlomil nohu.

Reč je o dlhoročnom a úspešnom reprezentantovi v rýchlostnej kanoistike, trojnásobnom olympijskom medailistovi Erikovi Vlčekovi

"Momentálne som dva týždne po operácii. Nohu v ortéze budem musieť mať ešte mesiac, až potom budem môcť na ňu stúpiť. Dovtedy ju nemôžem zaťažovať a musím dávať pozor, aby sa všetko správne zrástlo. Dúfam, že nenastanú ďalšie komplikácie a budem môcť absolvovať rehabilitáciu," uviedol Erik Vlček v rozhovore pre oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Náš hviezdny kajakár @erikvlcek si na záver dvojtýždňovej karantény pri nohejbale zlomil nohu a poranil koleno. 🙁 Erik, prajeme ti skoré uzdravenie a dávaj na seba pozor! 💪 . #smejedentim

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský olympijský tím (@slovenskyolympijskytim),

Desaťnásobný majster sveta a 11-násobný majster Európy si nepripúšťa, že by nezabojoval o účasť na OH 2021 v Tokiu, hoci v závere budúceho roka oslávi okrúhlu štyridsiatku. "Počítam s tým, že už v júni by som si mohol sadnúť do kajaka. Ak všetko pôjde ako má, budem mať ešte päť mesiacov na prípravu a tréning na vode. Myslím si, že času je dosť. Po novembri opäť nabehneme na zimnú prípravu a začneme všetko odznova, aby sme sa dostali tam, kde sme prestali,“ pokračoval Vlček.

 

So svojou tréningovou skupinou zostáva na diaľku v kontakte. "Viem, že sa snažia udržiavať vo forme. Nikto to nemá jednoduché. Myslím si, že momentálna situácia nie je dôvod, aby sa zanevrelo na šport. Dúfam, že sa všetci športoví priaznivci tešia na znovuobnovenie športu. Zdravie je však teraz prvoradé,“ odkázal Vlček svojim priaznivcom.

"Káštvorka" s Vlčekom v zostave získala na vlaňajších MS v maďarskom Szegede okrem bronzových medailí na 500 m pre Slovensko aj olympijské miestenky do Tokia. Na ich využitie či definitívne potvrdenie na kvalifikačných pretekoch si však jej posádka bude musieť počkať. "Budeme sa musieť pripravovať tento rok, zdá sa, bez pretekov. Ak aj nejaké budú, tak asi až na jeseň a iba u nás na Slovensku. Samozrejme, nechceme len tak vynechať celý rok, budeme sa udržiavať v kondícii. Sme v lodi traja mladí a je predpoklad, že sa budeme ešte pár rokov zlepšovať. Verím, že aj náš 'starý' - Erik Vlček - to s nami vydrží a nejako ho na tú olympiádu našou mladíckou húževnatosťou dotiahneme," uviedol člen K4 Samuel Baláž v nedávnom rozhovore pre agentúru SITA.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!