Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Koronavírus vzal život otcovi († 32) dvoch detí: Pred smrťou napísal žene list, ktorý láme srdcia

Jonathanovi Coelhovi († 32) diagnostikovali Covid-19 a pre svoj vážny zdravotný stav bol hospitalizovaný. Na chorobu nakoniec zomrel, no ešte predtým stihol svojej manželke a dvom deťom zanechať srdcervúci odkaz, informuje portál People.

Jonathanov zdravotný stav bol od začiatku vážny. Rodina verila, že jeho pobyt v nemocnici bude krátky, no nakoniec tam strávil 28 dní, z toho 20 na pľúcnej ventilácii. Lekári ho museli intubovať, no Jonathan ešte pred týmto zákrokom vytiahol telefón a do poznámky napísal svojim najbližším odkaz. Na dvadsiaty ôsmy deň boj s vírusom prehral.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Jeho manželka Katie sa o ich príbeh podelila na stránke GoFundMe, kde zároveň prebieha zbierka pre rodinu. Jonathan zomrel nečakane na zástavu srdca. „Posledné dni sa mu darilo oveľa lepšie a vyhliadky boli veľmi optimistické. Sestrička mi povedala, že netuší, čo sa stalo a prečo,“ napísala Katie. Nebolo jasné, či mladý otecko trpel inými zdravotnými problémami.

„Keď sa to stalo, pustili ma k Jonathanovi na jednotku intenzívnej starostlivosti. Len som tam sedela, plakala a hovorila mu, ako veľmi sme ho s deťmi milovali,“ zverila sa Katie. Keď jej vrátili Jonathanove veci, všimla si, že v telefóne má pripnutú poznámku. Napísal ju deň pred intubáciou a vyjadril v nej, aký je hrdý na svoju rodinu.

 

„Milujem vás z celého srdca a dali ste mi ten najlepší život, aký som kedy mohol chcieť,“ písal otec dvoch detí. „Mám také šťastie, som veľmi hrdý, že som tvojím manželom a otcom Braedyna a Penny. Katie, si ten najkrajší a najstarostlivejší človek, akého som kedy stretol... si skutočne výnimočná... uisti sa, že žiješ život s rovnakým šťastím a vášňou, kvôli ktorým som sa do teba zamiloval. Vidieť ťa byť tou najlepšou matkou našich detí je tá najúžasnejšia vec, akú som kedy zažil,“ pokračoval Jonathan.

V liste nezabudol ani na svoje dve milované deti – desaťmesačnú Penelope a dvojročného Braedyna, ktorý trpí niekoľkými zdravotnými problémami, vrátane mozgovej obrny. „Povedz Braedynovi, že je môj najlepší kamoš a že som hrdý, že som jeho otec, a na všetky úžasné veci, ktoré robil a robí. Penelope povedz, že je princezná a že môže mať v živote všetko, čo bude chcieť. Mám také šťastie...“ napísal znova.

Podľa Katie je bolesť, ktorú teraz cítia, neopísateľná. „Deti a ja budeme musieť stráviť zvyšok našich životov bez Jonathana a neviem, ako to spravíme,“ priznala. Jonathan bol pracovitý človek s veľkým srdcom. Mal úsmev, z ktorého bolo cítiť lásku a objatie, v ktorom ste sa cítili bezpečne. Svoju rodinu miloval. Penelope bola oteckovo dievčatko a o Braedyna, ktorý je ťažko chorý, sa príkladne staral. Bez príjmu hlavy rodiny to bude mať Katie ťažké, no vďaka cudzincom sa jej na GoFundMe zbierke podarilo nazberať už viac ako 210 000 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Polícia kontrolovala taxislužby v Bratislave.
Foto
Bratislavské taxislužby v hľadáčiku polície: Zistili sa závažné priestupky!
Foto
Pred 20 rokmi sa konali v Česku MS: Čo dnes robia „zemiakoví“ chlapci?
Pri investovaní si dávajte pozor aj na sľuby vysokých ziskov
Pozor, nenaleťte na podozrivé ponuky: Toto je 5 najčastejších investičných podvodov!
ilustračné foto
Strašidelné, kde sa objavili čínske plavidlá: Čo to má znamenať?!
Colná polícia (ilustračné foto).
Neverili vlastným očiam: Otrasné, čo objavili colníci v aute so slovenským EČV
Opitý vodič narazil v utorok do bránky a betónového múrika materskej školy v obci Trebatice v okrese Piešťany.
Foto
Z týchto FOTO sa budete chytať za hlavu: Ožratý vodič to napálil rovno do areálu škôlky!
(ilustračné foto)
Ruskí vojaci sa stiahnu z viacerých oblastí krajiny! Čo je za tým?
View from the driving position of a truck of the highway and a landscape of mountains in the background at dawn.
Kamionista si zavaril: Šokujúce výsledky dychovej skúšky! V takomto stave šoféroval?
Muži zákona na cintoríne objavili niečo strašné.
FotoVáš Tip
Hororový nález policajtov na cintoríne: Auto poliate červenou tekutinou a na streche položená... Príde vám zle
Spoznávate mladého muža na fotke?
FOTOHÁDANKA: Poznáte tohto mladého muža? Vyštudoval operný spev, teraz rozosmieva Slovensko
(ilustračné foto)
Desivý čin pri Partizánskom: Chlap kričal, že sa zabije! Vytiahol nebezpečnú zbraň, uzavreli celú ulicu
(ilustračné foto)
Hrôza v známej metropole: Lietadlo zišlo pri štarte z dráhy! Nasledovalo peklo