Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2020 13:25 | Správy | Domáce správy

Veronika Remišová ocenila prácu NAKA: Konečne sa začali čistky

Podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová je rada, že „konečne sa začali čistky“ v rezorte pôdohospodárstva, o ktoré strana žiadala.

Reagovala tak na akciu „Dobytkár“, v rámci ktorej policajti vzniesli obvinenia voči bývalému šéfovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jurajovi Kožuchovi a finančníkovi Martinovi Kvietikovi.

„Budeme dôsledne sledovať situáciu na ministerstve pôdohospodárstva, pretože zákon a spravodlivosť musí platiť pre každého rovnako a systém našich ľudí, ktorí vyciciavali eurofondy, priame dotácie, priživovali sa na štáte, musí už raz a navždy na Slovensku skončiť,“ vyhlásila Remišová. Ako ďalej povedala, médiá upozorňovali na obrovské problémy pri priamych dotáciách v poľnohospodárstve, keď išli platby na betónové plochy. „Najvyšší kontrolný úrad SR predložil veľmi kritickú správu o hodnotení ministerstva pôdohospodárstva a Pôdohospodárskej platobnej agentúry a poukázal na obrovské až kriminálne zlyhania. Vtedajšia vládna koalícia nerobila nič. SNS sa ľuďom doslova smiala do tváre a Smer, ktorý mal pod palcom ministerstvo vnútra, nespravil žiadne kroky na potrestanie vinníkov,“ zdôraznila Remišová.

Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) poukázal na to, že až po príchode nových ministrov vnútra a pôdohospodárstva sa začalo vyšetrovanie. „Predbežné informácie hovoria, že úplatky, ktoré mali vziať Martin K. a Juraj K., sú okolo 927-tisíc eur,“ povedal Šeliga s tým, že je to „špička ľadovca“.

 

Polícia informovala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie „Dobytkár“ vzniesol obvinenie osobám J. K. za zločin prijímania úplatku a M. K. za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených J. K. a M. K. predstavuje sumu vo výške 924-tisíc eur. Podľa polície vyšetrovateľ vo veci spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

Martin K. podľa medializovaných informácií pôsobil vo finančnej skupine Slavia Capital. Skupina vo svojom vyhlásení reagovala, že jej bývalý štatutárny zástupca v jej orgánoch nepôsobí niekoľko rokov. „V súvislosti s aktuálnym vyšetrovaním prípadu „Dobytkár“ Slavia Capital konštatuje, že nikdy nemala žiaden vzťah s Poľnohospodárskou platobnou agentúrou a ani nežiadala o žiadne eurofondy alebo dotácie,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA zaslala marketingová manažérka skupiny Patrícia Packová. Dodala, že Slavia Capital je pripravená poskytnúť štátnym orgánom akúkoľvek súčinnosť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Slovenskí futbalisti dorazili na zraz vo veľkom štýle: Z garáží vytiahli Porsche, Ferrari i Mercedes!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj verejne poďakoval americkému prezidentovi: Má dôvod na radosť? Tento krok môže ovplyvniť chod vojny!
Torrential rain causing flood.
Hrozí storočná povodeň a situácia sa zhoršuje: Ľudia sa chystajú na najhoršie
Chlapská zostava v zložení Jakub Prachař a Jaro Slávik, zostáva nemenná.
Foto
Nové posily v ČSMT: Zmeny v porotcovskej zostave! Na koho sa môžete tešiť v ďalšej sérii?
Postarší učiteľ kúpil svoju zbraň v ešte roku 2014, dnes s ňou chodí po dedine, pripravený brániť ju pred Rusmi (ilustračné foto).
Nepochopiteľný prehrešok britského veľvyslanca: Odvolali ho z funkcie!? Príšerné, z čoho si mal robiť žartíky
Egypťania vyrábali pivo z datlí a granátových jabĺk.
Nová prekvapivá štúdia o starovekých Egypťanoch: Naozaj sa pokúšali o TOTO? Vedci nechceli uveriť vlastným očiam!
Helena Vondráčková.
Vondráčková si zaspomínala na staré časy: Šoubiznis sa výrazne zmenil! Čo je podľa nej cesta k úspechu teraz?
Syn zvrhnutého iránskeho panovníka navštívi Izrael.
Americký Kongres už má toho dosť: Netanjahuovi pristála odvážna pozvánka! O čo presne ide?
Foto
Extraligisti o priamom zostupe: Zväz neakceptuje našu dohodu, je to tragikomédia!
Palestínčania žialia za svojimi príbuznými zabitými pri izraelskom bombardovaní pásma Gazy.
Mierový plán už leží na stole: Je to správna cesta k dlho očakávanému prímeriu? Hamas na návrh reaguje!
Kliešte môžu spôsobiť závažné ochorenia (ilustračné foto).
Do Európy sa dostali nebezpečné africké kliešte: Objavili sa v susednej krajine!
Módna ikona: Eckhardt vybudovala rešpektovanú módnu značku.
Foto
Návrhárska ikona Lýdia Eckhardt: TOTO robí, aby aj po 60-tke vyzerala dobre!