Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2020 09:50 | Šport | Hokej
Foto

Šatanovi sa titul pre Bystricu nepáči, o šampionáte má jasno

Aktuálnu situáciu okolo koronavírusu, ktorá paralyzuje celý svet, pozorne sleduje aj šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan (45).

Aj on pracuje z domu a v utorok sa prostredníctvom videokonferencie zúčastnil na horúcej debate ohľadne zrušenia májových MS vo Švajčiarsku. Denníku Nový Čas poskytol exkluzívny rozhovor, v ktorom prezradil informácie zo zákulisia tejto debaty i to, ako vníma pridelenie majstrovského titulu Banskej Bystrice na domácej scéne!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

? Kto všetko sa na tejto debate zúčastnil?

- Celá videokonferencia trvala takmer dve hodiny. Jej účastníkmi boli všetky federácie, ktoré by mali hrať na májovom šampionáte, plus zástupcovia spoločnosti InFRONT, organizačný výbor MS, poisťovní a, samozrejme, Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF na čele s Reném Faselom.

 

? Po celej Európe sa rušia všetky podujatia. Prečo nie aj MS?

- Nie je to jednoduchá záležitosť a do danej veci musí ešte prehovoriť najmä švajčiarska vláda, keďže sa turnaj koná v ich krajine a, samozrejme, aj poisťovňa. Sú to technické veci a myslím si, že v priebehu tohto mesiaca padne konečný verdikt.

? Je vôbec šanca, že by sa turnaj uskutočnil, napríklad aspoň bez divákov?

- Myslím si, že to konečné rozhodnutie bude negatívne a šampionát sa zruší. Hokej sa hrá pre ľudí, takže nevidím to reálne a všetci vidíme, čo sa v celom svete deje. Všetky hokejové súťaže v Európe i v zámorí sú zrušené alebo prerušené. To znamená, že ani hráči netrénujú, krajiny zavreli hranice či zrušili lety, takže šanca, že by sa MS uskutočnili, je podľa mňa nulová. Zdravie všetkých ľudí je momentálne prvoradé!

? Bude mať zrušenie po finančnej stránke negatívny dosah aj na náš hokejový zväz, alebo skôr ušetrí?

- Asi by sme niečo finančne stratili, pretože nejaké veci v rámci prípravy už boli objednané a zarezervované. Aj táto téma bola predmetom debaty videokonferencie či poistka šampionátu zahŕňa aj tieto veci a či jednotlivé federácie dostanú nejakú kompenzáciu. Nie je to ešte presne doriešené, takže uvidíme.

? V apríli sme mali v Spišskej Novej Vsi organizovať MS do 18 rokov B-kategórie, ktoré sa tiež zrušili. Máte nejaký prísľub, že nám organizácia pripadne aj o rok?

- Teraz Medzinárodná federácia prioritne rieši seniorské mužské majstrovstvá. Tieto mládežnícke podujatia, ktoré sa už porušili, tak to budú musieť vyriešiť na nejakom špeciálnom kongrese neskôr.

? Ako vy prežívate aktuálnu situáciu okolo koronavírusu?

- Situácia je s pribúdajúcimi opatreniami vo svete čoraz vážnejšia. Verím, že sa túto pandémiu podarí spoločným úsilím čo najrýchlejšie zastaviť. Taktiež sme s celou rodinou doma, dodržiavame bezpečnostné a hygienické opatrenia.

Miro nesúhlasil s udelením titulu pre Bystricu

Miroslav Šatan sleduje pozorne aj dianie na domácej hokejovej scéne. Najvyššia súťaž Tipsport liga sa minulý týždeň predčasne ukončila a hoci sa neodohralo play-off, tak titul po zasadnutí Ligovej rady pripadol Banskej Bystrici. To vyvolalo vo viacerých kluboch i u fanúšikov vlnu nevôle. Košice dokonca vrátili bronzové medaily a Slovan si strieborné ani neprevzal.

„Ani ja by som si z úcty ku všetkým hráčom, čo si to museli vybojovať na ľade, takýto ,právny‘ titul neprevzal. Nemá športovú hodnotu. Rozhodla narýchlo zvolaná Ligová rada, na ktorej som sa, bohužiaľ, nemohol zúčastniť, ale bol som v telefonickom spojení. Predpis je zastaraný a podľa môjho názoru umožňuje dvojaký výklad. Ligová rada titul udeliť spravidla môže, ale nemusí. To, že ho pridelila Banskej Bystrici, síce neporušilo pravidlá, ale môže to naštrbiť vzťahy medzi klubmi samotnými. V takejto mimoriadnej situácii, ktorá azda od 2. svetovej vojny nenastala, by som ja osobne udelil iba pohár Dušana Pašeka pre víťaza základnej časti,“ vyjadril sa Šatan, ktorý ako člen trojčlennej Ligovej rady bol proti udeleniu majstrovského titulu Banskej Bystrici. Za boli ostatní členovia Richard Lintner a Igor Guryča.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom Najvyššieho súdu Jánom Šikutom to vrie.
Prestrelka medzi Ficom a predsedom Najvyššieho súdu: Čo si vyčítajú?
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
(ilustračné foto).
Podlo oklamal známu influencerku a potom ju pripravila o život: Čo za tým bolo?
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu