Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2020 10:59 | Správy | Voľby 2020
Foto

Trojica koaličných strán sa stretla pod rúškom noci: Čo dohodli na tajnej schôdzke?

Riešili posledné detaily pri viedenskom rezni. Vyjednávači strán OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí sa stretli v utorok večer v hotelovej reštaurácii a popri výdatnej večeri zrejme dolaďovali posledné detaily budúceho koaličného spojenectva.

Nový Čas zachytil lídrov trojice strán, ktoré sľubujú, že už čoskoro verejnosti predstavia zoznam ministrov. Prečo chýbala SaS?

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Dohoda o novej vláde by mala byť už takmer hotová. Šéf OĽaNO Igor Matovič už začiatkom týždňa avizoval, že s partnermi zo strán Sme rodina, SaS a Za ľudí je viac-menej dohodnutý na menách v novom vládnom kabinete. „Je dohodnutého veľmi veľa, sme pred finále,“ povedal Matovič v pondelok, aj keď konrétnych ľudí nechcel menovať. „Potom si určíme mantinely pre každého ministra, aby mal domácu úlohu, čo má vypracovať do programového vyhlásenia vlády,“ dodal šéf Obyčajných ľudí. Dolaďovanie detailov medzi budúcimi koaličnými spojencami pokračovalo aj v utorok večer.

Nový Čas zachytil Matoviča s jeho pravou rukou a budúcim ministrom Eduardom Hegerom na stretnutí so zástupcami strán Sme rodina a Za ľudí v bratislavskom Hoteli Devín. Za jedným stolom pri večeri sa tak okrem Obyčajných ľudí ocitol aj Boris Kollár s Milanom Krajniakom a Veronika Remišová a Roman Krpelan. Prekvapivo ako jediní z rokujúcich strán na večeri chýbali zástupcovia strany SaS. „To bolo len tak, že po celodenných rokovaniach sme sa šli navečerať a popri tom sme sa aj rozprávali, ale nebolo to žiadne oficiálne rokovanie,“ opísal stretnutie Milan Krajniak zo Sme rodina.

Všetci mali rezeň

 

Pikošky z rokovania však Kollárov podpredseda nepriblížil. Večera podľa neho prebiehala v neformálnom duchu. „Môžem vám prezradiť, že všetci pritomní si dali viedenský vyprážaný teľací rezeň so zemiakovou kašou, iba pán Heger si dal ryžu. Jasné, že sme sa bavili aj o politike, ale bolo to tak, že sme sa išli hlavne navečerať,“ uviedol Krajniak bez toho, aby prezradil detaily rozhovorov. Predstavitelia liberálov z SaS podľa neho chýbali, lebo neboli hladní. „Po skončení rokovaní proste tí, ktorí sme boli hladní, sme si povedali, že ideme sa najesť. Lúčili sme sa a my sme povedali, že ideme sa navečerať, a kto chcel, išiel sa navečerať,“ zakončil Krajniak.

Na druhý deň dopoludnia už zavítal do Prezidentského paláca líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý tam rokoval so Zuzanou Čaputovou o zostavovaní novej vlády. Či už jej predložil kompletný zoznam mien, sa verejnosť nedozvedela. Budúci premiér ani hlava štátu novinárom nechceli prezradiť viac. „Pani prezidentka sa stretla s Igorom Matovičom a debatovali o procese zostavovania novej vlády,“ skonštatoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, fsz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu
Sexi farmárka Ella Burnett.
Foto
Od tejto sexi farmárky nebudete schopní odtrhnúť oči! V PODPRSENKE pri kravách? To musíte vidieť
Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!