Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2020 14:47 | Šport | Futbal
Foto

V Lige národov opäť federálne derby: Legendy Hamšíkovcom neveria!

Šanca na revanš! Žreb Ligy národov prihral slovenským futbalistom do skupiny opäť Česko, ktorému majú zverenci trénera Pavla Hapala (50) čo vracať.

V predchádzajúcej edícii prehrali obe federálne derby. V Trnave 1:2, čo bol posledný zápas pre kouča Jána Kozáka (65) a v odvete na Letnej 0:1, po ktorej sa vzdal reprezentácie Vladimír Weiss (30). Zvyšnú dvojicu tvoria Škótsko a Izrael.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Legendy nášho futbalu sú k Hamšíkovi a spol. dosť skeptické. Podľa bývaléhotrénera Dušana Galisa je smutné, že kľúčové postavy reprezentácie momentálne v kluboch nehrávajú. Ladislav Molnár, niekdajší brankár národného tímu, favorizuje Čechov a varuje pred nepríjemným ostrovným štýlom hry.

Slováci otvoria i zakončia jesenné boje duelmi s Čechmi. „Bude to odveta za predchádzajúce zápasy v Lige národov, v ktorých sme prehrali. Je to čerešnička na torte. Skupina je náročná, ale Slovensko má skúsenosť so všetkými troma súpermi. Asi mi to nebude nikto veriť, ale v internej tipovačke som uhádol všetkých našich súperov. Radšej by som to vymenil za postup na majstrovstvá Európy,“ povedal tréner Hapal pre zväzovú stránku.

 

Obe susedné reprezentácie sa navzájom dobre poznajú. Lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov majú Česi. Z dvanástich duelov sedem vyhrali a utrpeli iba tri prehry. „Dostali sme zaujímavú, ťažkú skupinu opäť s Čechmi. Teraz im môžeme odplatiť dve prehry z minulého ročníka Ligy národov. Škótov poznáme, v kvalifikácii MS 2018 sme ich doma zdolali trojgólovým rozdielom, v Glasgowe sme nešťastne prehrali. Izrael je pre mňa neznámy,“ vyhlásil kapitán Marek Hamšík.

Výsledok žrebu zarezonoval aj za riekou Moravou. „Zasa Slovensko. To je pikantné. Opäť derby, čo je pre futbal len dobre. Je to silný súper, určite bude plný štadión na Slovensku i u nás. Som rád aj kvôli Pavlovi Hapalovi, že narazíme na seba. Zaželali sme si veľa šťastia, budeme si držať palce. Nech to Slováci zvládnu v baráži a my na EURO. Možno sa tam spolu stretneme,“ konštatoval po žrebe tréner Česka Jaroslav Šilhavý.

Liga národov prešla oproti premiére zvýšením počtu účastníkov v A-, B- a C-divízii. Namiesto dvanástich tímov bude v každej šestnásť tímov. Finálový turnaj so štyrmi víťazmi skupín A-divízie odohrajú 2. - 6. júna 2021. Z tohto ročníka zabojujú o účasť na MS 2022 v Katare dve najlepšie mužstvá.

Žreb B-divízie Ligy národov:

1. skupina:

Rakúsko

Nórsko

Severné Írsko

Rumunsko

2. skupina:

Česko

Škótsko

Slovensko

Izrael

3. skupina:

Rusko

Srbsko

Turecko

Maďarsko

4. skupina:

Wales

Fínsko

Írsko

Bulharsko

Ako vnímajú žreb slovenské legendy

Galis: Našim hráči nemajú formu

Slovensko – Česko, to je derby, kde pôjde o všetko. Atmosféra bude určite úžasná. Záležať bude na tom, v akej forme budú naši hráči. Podľa toho, čo v poslednej dobe vidím... Hamšík toho veľa nehrá - v Číne je to, čo je. Škriniar nehráva... Tí top hráči, ktorí by mali tvoriť kostru mužstva a byť lídrami, momentálne nehrávajú. Dúfajme, že do týchto zápasov sa situácia zmení a budú sa cítiť viac v pohode. Dôležité bude uhrať nejaké body práve s Čechmi. Škóti sú tiež nepríjemní, u nich doma to bude atmosféra o život. Sám som to zažil na vlastnej koži. Nie je to ľahká skupina, ale ani nie nehrateľná.

Németh: S Čechmi to bude vyhrotené

Skupina je celkom zaujímavá, dostali sme slušných súperov. Stretli sme sa rôzne futbalové kultúry. Dvojzápas s Českom je kapitola sama o sebe. Je tam rivalita, o tom všetci dobre vieme. Tam to bude zrejme trochu vyhrotené. Škóti hrajú typický anglický futbal. Nasadenie, behavosť, nakopávané lopty... To je úplne iný štýl hry. Ostrovní fanúšikovia budú tiež hluční. Stále povzbudzujú, ale toho sa netreba báť. Izrael nepoznám, ale myslím si, že hrajú pekný futbal.

Molnár: Ostrovný futbal nám nesedí

Je to vyrovnaná a nepríjemná skupina. Favoritom sú Česi. Dokázali nám to aj v predchádzajúcom ročníku Ligy národov. Po nie dlhej dobe narazíme opäť aj na Škótov. Ostrovný futbal nám nesedí. Najmä zápasy vonku. Presvedčili sme sa o tom naposledy s Walesom, ktorý nás pripravil o priamy postup na majstrovstvá Európy. Nebudeme to mať ľahké. Izrael je nevyspytateľný. Nevedno, čo od neho čakať. Bude záležať na tom, ako si poradíme na ihriskách súperov. Z pohľadu fanúšikov sú to atraktívni protivníci. Oba zápasy s Českom budú určite vypredané, veľa ľudí príde aj na Škótov a plno bude i v Glasgowe.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mb, mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vydala knihu o varení a fit línii.
FotoVáš Tip
Krásna dcéra Adriany Sklenaříkovej vám vyrazí dych: Z Niny rastie ďalšia modelka!
(ilustračné foto)
Neuveriteľný nález v debnách s banánmi! Z podozrivých balíkov sa vykľulo...
(ilustračné foto)
Hyenizmus, čo mali spraviť Vincent a Ladislav seniorkám: 10 rokov basy za TOTO?!
Autobus sa v Petrohrade zrútil z mosta do rieky, zahynuli traja ľudia.
Foto
Obrovské nešťastie: Autobus sa zrútil z mosta do rieky! Hlásia mŕtvych
Ganymedova fontána-Hviezdoslavovo námestie
Foto
Bratislava sa pýši desiatkami výnimočných fontán: Poznáte príbehy tých naj?
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinská armáda hlási zlé správy: Ruské sily podnikli niečo veľké!
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák odcestoval do zahraničia: Kam viedli jeho kroky? Stretnutie prinieslo zaujímavé novinky
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS).
Foto
Šimkovičová o návrhu na jej odvolanie: Z čoho viní opozíciu a tieto obvinenia odmietla
Kate pred doma mesiacmi oznámila, že jej diagnostikovali rakovinu.
Kate typ rakoviny tají, onkológovia však niečo tušia: TAKÉTO má princezná ŠANCE!
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku na budovy v blízkosti oddeľujúceho múru medzi Egyptom a Rafahom na juhu pásma Gazy.
To, čo sa deje v Rafahu, vám zlomí srdce: Hrozí niečo strašné!
Photo of a young girl looking up into the blue sky and puffy clouds.
Počasie nás cez víkend prekvapí: Tešiť sa môžeme na NÁDHERNÝ prírodný úkaz!
Slováci cez MS Valábika neuvidia: Hokejový expert sa upísal našim susedom!