Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.03.2020 14:50 | Správy | Voľby 2020

Boris Kollár v tom má jasno: O tieto posty vo vláde má záujem

Sme rodina má podľa jeho lídra Borisa Kollára záujem o ministerstvo obrany, ministerstvo dopravy a výstavby, post vicepremiéra pre informatizáciu a predsedu parlamentu.

Povedal to na tlačovej konferencii po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Všetky mená ľudí, ktorých by chcel nominovať na tieto posty, neprezradil. „Rozprával som sa o tom aj s prezidentkou a myslím, že už to môžem povedať. Išlo by o ministerstvo obrany, tam by bol Milan Krajniak; ministerstvo dopravy a výstavby, tam by bol náš expert Štefan Holý; úrad podpredsedu vlády pre informatizáciu, kde je v súčasnosti Richard Raši, ale to meno si zatiaľ nechám pre seba a post predsedu parlamentu, ktorý si myslím, že nám patrí, pretože sme vo voľbách skončili druhí,“ zdôraznil Kollár.

Podľa Kollára ich stretnutie trvalo dlho aj preto, že sa chcel prezidentke predstaviť. „Musel som sa prezidentke predstaviť, lebo sme sa nepoznali, a preto som chcel, aby o mne niečo vedela a mala o mne aj nejaké iné informácie ako z médií a od ľudí, čo ma nepoznajú,“ zdôraznil a doplnil, že nechce eskalovať napätie medzi budúcimi koaličnými partnermi, preto sa nebude vyjadrovať ku výhradám Andreja Kisku (Za ľudí) o morálnosti budúcej možnej vlády.

Otvoriť galériu

Šéf hnutia Sme rodina chce stavať nájomné byty. Prirovnal to k olympiáde, na ktorú by nešiel s tým, aby tam „skončil posledný“. „Keď to nebude 25-tisíc, tak to bude 16 450, to je fajn! Lepšie ako nula,“ zdôraznil s tým, že je jeho cieľom postaviť „tie byty“ a je mu jedno, akým spôsobom sa to spraví. Rozhodnúť by to mali podľa neho odborníci. Myslí si, že predseda Slobody a Solidarity (SaS) Richard Sulík sa mýli rovnako ako „pri tom jeho odvodom koliesku“ a eurovale. „Ja som ‚lanovkár, on je kopírkár‘, pri všetkej úcte, zavolajme odborníkov, nech nájdu spôsob, ako tým ľuďom pomôcť‚“ dodal.

Kollár zdôraznil, že chce byť predsedom parlamentu. „Ja si myslím, že ten morálny kredit na to, aby som bol predsedom parlamentu, mám,“ odpovedal na otázky novinárov. Jeho možný nominant na ministra životného prostredia Ján Mizerák má podľa neho dostatočný morálny kredit, aby zastával túto funkciu. „Pán Mizerák je ochranár a chce chrániť lesy aj biotopy, len nehrá ‚tú ich pesničku‘. Ak by som mal ministerstvo životného prostredia, určite by som ho nominoval. Bojujete ale proti niekomu, kto nebude ministrom,“ povedal s tým, že jeho hnutie o toto ministerstvo záujem nemá. Kollár uviedol aj to, že nemá problém s tým, aby sa jeho nominanti preukazovali výpisom z registra trestov.

Podľa oficiálnych výsledkov volieb by koalícia strán OĽaNO, SaS a Za ľudí mali v parlamente 78 kresiel. Čiže by mali väčšinu v 150-člennej poslaneckej snemovni. S hnutím Sme rodina by mala nová koalícia v parlamente ústavnú väčšinu 95 kresiel. Matovič trvá na štvorkoalícii najmä z dôvodu, aby mohla uskutočniť ústavné zmeny. Najčastejšie sa v tejto veci spomínajú bezpečnostné previerky sudcov. K tomu však bude potrebné zmeniť ústavu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente