Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2020 23:25 | Správy | Voľby 2020

Pellegrini v poslednej debate útočil na Matoviča a Kisku

V poslednej predvolebnej debate v RTVS sa viacerí politici uchýlili k invektívam na adresu súpera. Premiér Peter Pellegrini zo Smeru – sociálnej demokracie (Smer-SD) zaútočil na šéfa Obyčajných ľudí a nezávislých osobnosti Igora Matoviča a lídra strany Za ľudí Andreja Kisku.

Do konfliktu sa dostali aj šéf Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko a líder strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba.

Pellegriniho nahnevala Matovičova výčitka o kradnutí Smeru-SD. Premiér povedal, že „Matovič srdcervúco plače“ pri schránke Penty na Cypre, pritom tam má schránku aj finančná skupina J&T, kde má Matovič s manželkou uložené peniaze. „Naozaj ma pán Pellegrini mrzí, že ste klesli na úroveň Blahu. Dnes ste taký zúfalý z toho prieskumu, čo majú ľudia v mailoch. Je to veľmi veľký strach, že zrazu Dávid môže poraziť Goliáša. Vy ste premiér. Dvanásť rokov vládnete. Je J&T normálna banka? Sú to zlodeji? Prečo ste ich nezrušili, keď ste premiér? Moja manželka môže mať peniaze v ktorejkoľvek legálnej banke,“ reagoval Matovič na premiéra.

 

Pellegrini pri debate o trinástom dôchodku zaútočil tiež na Kisku. Premiér uviedol, že ak niekto hovorí o zložitej situácii dôchodcov, tak sa tam dostali „kvôli tomuto pánovi (Kiskovi, pozn. agentúry SITA), ktorý cez úžernícke firmy žiadal od dôchodcov peniaze". Kiskovi tiež pripomenul problémovú kúpu pozemkov vo Veľkom Slavkove. Exprezident Kiska reagoval, že Pellegrini bol pri tom, keď predseda Smeru-SD Robert Fico povedal, že žiadna kauza nebude, ak Kiska Fica vymenuje na čelo Ústavného súdu SR.

Niekoľkokrát sa vymedzoval šéf SNS Danko voči Kotlebovi. Podľa Danka líder ĽSNS nemá pozvanie do ruskej Dumy. Tvrdil, že má k dispozícii list, že tam na Kotlebu „každý kašle“. „Trčíte Američanom z nohavíc,“ reagoval Kotleba a ukázal, že má pozývací list od poslanca Putinovej strany. Do debaty sa zapojil líder koalície Progresívne Slovensko/Spolu-občianska demokracia Michal Truban tvrdením, že je hanba, keď si Danko s Kotlebom ukazujú pozývacie listy, ako by boli „v karanténe“.

Počas debaty lídri odpovedali na otázku, čo by urobili po voľbách ako prvé. Pellegrini by sa opäť snažil presadiť zákon o dvojnásobných rodinných prídavkoch, ktorý sa nepodarilo schváliť. Danko za prioritu označil infraštruktúrne projekty a vytvorenie ministerstva športu a cestovného ruchu. Matovič spomenul zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a „klepnúť podvodníkom po prstoch“. Kiska okrem iného uviedol zdanenie nelegálneho majetku „gaunerov". Šéf SaS Richard Sulík povedal, že ako prvé bude potrebné zostaviť zodpovednú a stabilnú vládu. Truban poznamenal, že ako prvé by mali politici prestať zrádzať svojich voličov a plniť sľuby.

Z predvolebnej diskusie predčasne odišiel Kotleba. Povedal, že mu stúpa teplota. Priebeh debaty sa podľa neho zvrháva, a preto odporučil mužom, ktorí ju sledujú, aby radšej potešili svoje partnerky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom