Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2020 14:56 | Správy | Domáce správy

Richard Sulík očakáva od Andreja Kisku vysvetlenie zverejnených videí

Predseda SaS Richard Sulík očakáva od lídra mimoparlamentnej strany Za ľudí a exprezidenta Andreja Kisku riadne vysvetlenie videí súvisiacich s kauzou pozemkov vo Veľkom Slavkove.

Povedal to na pondelkovej tlačovej konferencii. Exprezident nevidí dôvod videá komentovať a Sulíkovi podľa vlastných slov rád odpovie. Podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová tvrdí, že s videami sa manipulovalo a že treba počkať na to, čo povie polícia.

"Kiska bude vedieť najlepšie, ako to bolo. Očakávame riadne vysvetlenie, samozrejme, nie verejné, ale postačí nám interné na nejakom stretnutí," povedal Sulík s tým, že je to pre Kisku určite nepríjemná situácia, no mal by všetky okolnosti objasniť.

Na otázku, či má Kiska ako potenciálny koaličný partner ešte jeho dôveru, odpovedal tým, že zo spolupráce SaS vylučuje len tri strany a s ostatnými budú rokovať. "Je to, samozrejme, v prvom rade vec, ktorú si musia doriešiť v strane Za ľudí," podotkol a dodal, že voliči rozhodnú vo voľbách.

Predseda strany Za ľudí podľa vlastných slov nechce komentovať videá zostrihané stranou Smer-SD. "Ak má Sulík akúkoľvek otázku, rád mu odpoviem," reagoval pre médiá na pondelkovej tlačovej konferencii.

Remišová dodala, že druhé zverejnené video podporuje Kiskovu verziu v tejto kauze. "V každom prípade boli videá manipulované," zdôraznila s tým, že čakajú na vyjadrenia polície, ktorá má zistiť, kto je za tým.

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič priznáva pochybnosti v súvislosti s Kiskom ako potenciálnym koaličným partnerom. Dodal, že sa s ním rovnako ako Sulík ešte chce stretnúť. "Zároveň očakávam od tej druhej strany, ktorá zverejnila tieto videá, nech zverejní aj nezostrihanú verziu. Ak v nej bude fakticky to, čo aj v tejto, tak to bude veľký problém," pripustil Matovič s tým, že zatiaľ nevidel druhé zverejnené video.

 

"Som opatrný vo vyjadreniach dva dni pred moratóriom, nechcem sa stať súčasťou politických hier na zostrelenie politického kandidáta," skonštatoval predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina. Dodal, že v súvislosti s kauzou je ešte zrejme niečo potrebné dovysvetliť. Na otázku, či je preňho Kiska dôveryhodným partnerom, odpovedal, že dôvera sa nedá kúpiť, je potrebné si ju získať.

V súvislosti s kauzou pozemkov vo Veľkom Slavkove anonym zverejnil zatiaľ na internete tri videá. Na posledných dvoch vystupuje Kiska a svedok zo súdneho procesu v kauze Michal Šuliga. Vyplýva z nich, že Kiska mal vedieť o podvodoch s pozemkami.

Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. V zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Kiska po zverejnení prvého videa podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Označil ho za zinscenované. Obe videá považuje za antikampaň strany Smer-SD. Predseda Smeru-SD Robert Fico v reakcii uviedol, že Kiska ho nezaujíma a o ničom nevie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Chloe má doma vlastné barly a odliatky si robí sama
Foto
Sexi blondínka si falošnou sadrou zarobí 6000 eur: Neverili by ste, aký biznis si vymyslela
Lietadlo začalo bez varovania prudko klesať.
Smrť cestou na dovolenku: Spoveď muža z lietadla, v ktorom počas turbulencií zomrel človek († 73)
Prezident Číny Si Ťin-pching a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne obvinenia! Desivé, akú dohodu má mať Čína a Rusko: Británia tvrdí, že má DÔKAZY
(ilustračné foto)
Európska vesmírna agentúra vybrala dve firmy: Dostanú obrovský balík a ťažkú úlohu
Old steel door that open to the outside. black and white image.
Ukrajina má málo vojakov: Začali prepúšťať väzňov, kto sa dostane von z basy?
Hrôzostrašné zábery z finálového duelu českého pohára.
Šokujúce zábery z Česka: Bitka fanúšikov priamo na ihrisku
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu má ťažké srdce na európske krajiny: Uznanie palestínskeho štátu je odmena za teror, tvrdí
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Ohavné ZVERSTVO! Bratia znásilnili dievčinu († 14) a potom... Ľudia žiadajú trest smrti
(ilustračné foto)
Zavedie Poľsko povinnú vojenskú službu? Minister na plné ústa, takéto sú plány
Businessman giving bribe money in the  envelope to partner in a corruption scam with black and white tone
Škandál na Ukrajine: Ex-námestníka šéfa prezidentskej kancelárie obvinili z korupcie, čo má za ušami?
A tornado spins in a field beneath a supercell thunderstorm during a severe weather event in Selden, Kansas.
Foto
TORNÁDO na Slovensku? Meteorológovia ostali ako obarení! V tejto oblasti sa bolo na čo pozerať
Motorový čln sa plavil veľkou rýchlosťou a menil nepredvídateľne smer po celej šírke rieky, keď narazil do výletnej lode.
Foto
Zrážka lodí na Dunaji: Polícia našla telo mladého muža († 19), pátranie pokračuje